Szerbia
A szerb kormány elfogadta a Tarcalon át vezető korridor építésére vonatkozó szerződést
Betűméret:             

A szerb kormány tegnapi ülésén elfogadta CRBC kínai vállalatnak a Tarcal-hegyi (Fruska gora) korridor kiépítésére vonatkozó kereskedelmi szerződését, amelynek értéke 606 millió euró, közölte a Tanjuggal Zorana Mihajlović építésügyi, közlekedési és infrastrukturális miniszter.

Mihajlović arra emlékeztetett, hogy Szerbia egy hónappal korábban megkapta az Exim kínai bank, illetve a kínai minisztérium jóváhagyását, vagyis elfogadták a Tarcal-hegyi korridor pénzeléséhez szükséges hitelt.

„Innentől kezdve minden már csak technikai kérdés. Az év végéig befejezzük a projekt műszaki dokumentációját, és úgy hiszem, hogy a jövő év végéig végre megkezdhetjük a munkálatokat a Tarcal-hegyi korridoron”, közölte Mihajlović.

Kiemelte továbbá, hogy a munkálatok megkezdése attól is függ, hogy mikor hangolják össze a költségvetés eszközeit, mivel az előleg egy részét a szerb kormány állja, a másik részét viszont hitelből pénzelik.

A miniszter közölte: a korridor kiépítése azért fontos, mert csatlakozni fog a Ruma-Szabács-Loznica útszakaszhoz.

A Tarcal-hegyi korridor az Újvidék-Ruma-Szabács-Loznica és a bosznia-hercegovinai határátkelői útszakasz része, amely összeköti Szerbiát Horvátországgal, Bosznia-Hercegovinával és a tágabb környezettel.

A korridor összeköti továbbá Újvidéket, Ürögöt és Rumát, valamint megoldja a Tarcal-hegyen és az Ürögön áthaladó teherforgalom problémáját is. (Tanjug)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Miután a rendőrség megállapította, hogy az eltűnt kislány, Danka Ilić nem tartózkodik azon a 10 négyzetkilométeren, amelyet tegnap és ma kutattak át a Bor melletti Banjsko Polje településen, a lány keresését operatív módon folytatják. Mint a Tanjug riportere a helyszínről közölte, a rendőrök megállapították, hogy a...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 19:27 ]
Német László belgrádi érsek ma húsvéti üzenetében közölte, hogy a húsvét megváltoztatta a teremtett világ jövőjét, és benne az embert is, a hit pedig erőt ad az embereknek, hogy kitartsanak az életük útján. Üzenetében Német gratulált minden katolikusnak, aki március 31-én, a Gergely-naptár szerint ünnepli a...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 16:40 ]
Dejan Luković rendőrtábornok, a speciális egységek rendőrigazgatóságának helyettese ma – a kétéves Danka Ilić eltűnése kapcsán – azt mondta, hogy az ügyben a bori rendőrkapitányság az illetékes, de abban a pillanatban, amikor látták, hogy egyedül nem fogják rövid idő alatt megtalálni a lányt, Bratislav Gašić...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 13:45 ]
Beolvasás folyamatban