Szerbia
A szerb kormány elfogadta a Tarcalon át vezető korridor építésére vonatkozó szerződést

A szerb kormány tegnapi ülésén elfogadta CRBC kínai vállalatnak a Tarcal-hegyi (Fruska gora) korridor kiépítésére vonatkozó kereskedelmi szerződését, amelynek értéke 606 millió euró, közölte a Tanjuggal Zorana Mihajlović építésügyi, közlekedési és infrastrukturális miniszter.

Mihajlović arra emlékeztetett, hogy Szerbia egy hónappal korábban megkapta az Exim kínai bank, illetve a kínai minisztérium jóváhagyását, vagyis elfogadták a Tarcal-hegyi korridor pénzeléséhez szükséges hitelt.

„Innentől kezdve minden már csak technikai kérdés. Az év végéig befejezzük a projekt műszaki dokumentációját, és úgy hiszem, hogy a jövő év végéig végre megkezdhetjük a munkálatokat a Tarcal-hegyi korridoron”, közölte Mihajlović.

Kiemelte továbbá, hogy a munkálatok megkezdése attól is függ, hogy mikor hangolják össze a költségvetés eszközeit, mivel az előleg egy részét a szerb kormány állja, a másik részét viszont hitelből pénzelik.

A miniszter közölte: a korridor kiépítése azért fontos, mert csatlakozni fog a Ruma-Szabács-Loznica útszakaszhoz.

A Tarcal-hegyi korridor az Újvidék-Ruma-Szabács-Loznica és a bosznia-hercegovinai határátkelői útszakasz része, amely összeköti Szerbiát Horvátországgal, Bosznia-Hercegovinával és a tágabb környezettel.

A korridor összeköti továbbá Újvidéket, Ürögöt és Rumát, valamint megoldja a Tarcal-hegyen és az Ürögön áthaladó teherforgalom problémáját is. (Tanjug)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Harminc új fertőzött Szerbiában - illusztráció
2020. SZEPTEMBER 21.
[ 15:21 ]
Az elmúlt 24 órában 68 új koronavírus-fertőzöttet azonosítottak Szerbiában, s egy személy meghalt a betegség következtében. Kórházban 337 fertőzöttet ápolnak, közülük jelenleg 25-en vannak lélegeztetőgépen. Tegnap óta 3175 személyt teszteltek le a vírusra, a járvány márciusi kitörése óta pedig összesen 1 072...
2020. SZEPTEMBER 20.
[ 15:48 ]
Péntek 18 óra óta, amióta életbe lépett Szerbiában a külföldről hazatérő polgárok egészségügyi felügyelete, ma reggelig mintegy tízezren jelentkeztek be az e-egészségügy (e-zdravlje) portálon, közölte Verica Jovanović, a Batut intézet igazgatója. A bejelentkezők között voltak koronavírus-gyanús személyek, ebben...
2020. SZEPTEMBER 20.
[ 9:30 ]
Azzal kapcsolatban, hogy ki fog online tanulni és ki “rendesen”, tanteremben vagy amfiteátrumban ülve, a válságtörzs fog ajánlással szolgálni. Az oktatási minisztérium által kinevezett szakértői csoport elkészítette azt a tervet, ami részletezi, melyik egyetemi karon miként zajlik majd az oktatás október elsejétől,...
2020. SZEPTEMBER 19.
[ 17:20 ]
Beolvasás folyamatban