Szerbia
Szerbia megelőzte az USA-t: Ötödik az ország a beadott védőoltások számát tekintve
Betűméret:             

Szerbia megelőzte az Amerikai Egyesült Államokat, így az ötödik helyen áll a világban az egymillió lakosra jutó oltások számát tekintve. Az egymillió lakosra jutó újraoltások alapján Szerbia az első Európában és negyedik a világon.

Szerbiában, a beoltottak abszolút számát tekintve, több az újraoltott polgár, mint Magyarországon, Szlovéniában, Horvátországban és Bulgáriában együttvéve.

A kormány legfrissebb adatai szerint Szerbiában a védőoltás első adagját 1.343.718 személy vette fel, 487.359 személy a másodikat is.

Az egymillió lakosra jutó beoltottak száma alapján Szerbia a második Európában, Nagy-Britannia után, az egymillió lakosra jutó újraoltottak számát tekintve pedig első Európában, majd Málta és Románia követi a sorban.

A világon Szerbia az ötödik helyen áll az egymillió lakosra jutó beoltottak száma alapján, Izrael, a Seychelle-szigetek, az Egyesült Arab Emírségek és Nagy-Britannia után. Az USA a hatodik helyen áll.

Az egymillió lakosra jutó újraoltottak számát tekintve Szerbia a negyedik a világon, Izrael, az Egyesült Arab Emírségek és a Seychelle-szigetek után.

Szerbia fölényesen vezet a régióban az egymillió lakosra jutó beoltottak számát tekintve, majd Románia, Magyarország, Szlovénia, Horvátország, Bulgária és Albánia következik.

Szerbia az első a régióban az egymillió lakosra jutó újraoltottak számát tekintve is.

A beoltottak és újraoltottak összesített számát tekintve Szerbia a második a régióban, Románia után. (Tanjug)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Ezen a hétvégén sem alakul jobban a helyzet a szerbiai átkelőkön, több helyen órákat kell várniuk az utazóknak a hőségben. A helyzet folyamatosan változik, ezért indulás előtt érdemes tájékozódni. A határőrség hivatalos közlése szerint Horgoson a kilépőoldalon 120 percet, a belépőoldalon 60 percet kell várni,...
2022. AUGUSZTUS 6.
[ 18:38 ]
Ma este 8 órakor jár le a szerbiai népszámlálásban kérdezőbiztosként részt venni kívánók jelentkezési határideje, a díjazásuk az egyhavi munkáért átlagosan 60 ezer dinár lesz. A Köztársasági Statisztikai Intézet (RZS) tájékoztatása szerint 15 ezer személyt terveznek bevonni ebbe a munkába. A fizetés összege...
2022. AUGUSZTUS 5.
[ 17:28 ]
Az elmúlt 24 órában további hat ember halt meg a koronavírus-fertőzés következtében Szerbiában, így az áldozatok száma összesen 16.319, közölte az egészségügyi minisztérium a covid19.rs honlapon. A legutóbbi jelentés óta 16.891 embernél végeztek koronavírus-tesztet, ebből 6.467 eset lett pozitív. 35 beteg van...
2022. AUGUSZTUS 4.
[ 20:04 ]
Beolvasás folyamatban