Szerbia
Szerbia megelőzte az USA-t: Ötödik az ország a beadott védőoltások számát tekintve

Szerbia megelőzte az Amerikai Egyesült Államokat, így az ötödik helyen áll a világban az egymillió lakosra jutó oltások számát tekintve. Az egymillió lakosra jutó újraoltások alapján Szerbia az első Európában és negyedik a világon.

Szerbiában, a beoltottak abszolút számát tekintve, több az újraoltott polgár, mint Magyarországon, Szlovéniában, Horvátországban és Bulgáriában együttvéve.

A kormány legfrissebb adatai szerint Szerbiában a védőoltás első adagját 1.343.718 személy vette fel, 487.359 személy a másodikat is.

Az egymillió lakosra jutó beoltottak száma alapján Szerbia a második Európában, Nagy-Britannia után, az egymillió lakosra jutó újraoltottak számát tekintve pedig első Európában, majd Málta és Románia követi a sorban.

A világon Szerbia az ötödik helyen áll az egymillió lakosra jutó beoltottak száma alapján, Izrael, a Seychelle-szigetek, az Egyesült Arab Emírségek és Nagy-Britannia után. Az USA a hatodik helyen áll.

Az egymillió lakosra jutó újraoltottak számát tekintve Szerbia a negyedik a világon, Izrael, az Egyesült Arab Emírségek és a Seychelle-szigetek után.

Szerbia fölényesen vezet a régióban az egymillió lakosra jutó beoltottak számát tekintve, majd Románia, Magyarország, Szlovénia, Horvátország, Bulgária és Albánia következik.

Szerbia az első a régióban az egymillió lakosra jutó újraoltottak számát tekintve is.

A beoltottak és újraoltottak összesített számát tekintve Szerbia a második a régióban, Románia után. (Tanjug)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A Jagodinai Legfőbb Ügyészség a mai napon eljárást kezdeményez a Marinika Tepić sajtótájékoztatóján elhangzott állítások alapján, miszerint Dragan Marković Palma kiskorúakat futtatott a jagodinai szállodákban. “Az ügyészség a médiából szerzett értesülések alapján, valamint Palma kezdeményezésére, aki a...
2021. ÁPRILIS 20.
[ 12:57 ]
Ma hajnali 3 óra körül Novi Pazar közelében a Richter-skála szerinti 2,6-os erősségű földmozgást észleltek. A néhány másodpercig tartó rengés epicentruma a várostól 26 kilométerre észak-keletre volt, 4 kilométeres mélységben, tájékoztatott az Európai-Mediterrán Szeizmológiai Központ. A Köztársasági...
2021. ÁPRILIS 20.
[ 10:47 ]
Szerbiában az elmúlt 24 órában 12.482 tesztet végeztek és 2.604 új fertőzöttet azonosítottak. Ez enyhe növekedést jelent az elmúlt napi adatokhoz viszonyítva. Kórházi kezelésre 6.701 koronavírusos beteg szorul, közülük 217-en vannak lélegeztetőgépen. A vasárnapi jelentés óta hivatalosan 35 személy hunyt el a...
2021. ÁPRILIS 19.
[ 15:12 ]
Beolvasás folyamatban