Szerbia
Tadić: Ha nem lesz jelölt, aki le tudja győzni Vučićot, jelöltetem magam

Boris Tadić, Szerbia egykori elnöke és a Szociáldemokrata Párt (SDS) vezetője a Nova.rs-szel közölte, hogy kizárólag akkor jelöltetné magát az elnökválasztásokon, ha úgy értékelné, hogy a többi jelölt közül senki sem lenne képes legyőzni Vučićot, és hogy vezesse az országot.

Tadić nemrég egy regionális televízió vendégeként nem zárta ki annak lehetőségét, hogy ismét jelöltesse magát Szerbia elnöki tisztségére.

A Nova.rs portálnak beszélt arról, hogy ez mitől is függ, és hogy értékelése szerint mekkora esélye van Vučić ellen.

„Egyedül arra gondolok, hogy le kell váltani a hatalmat, amely már egy évtizede teszi tönkre és a bűnözésbe viszi a társadalmat és az államot. A jelöltségről is kizárólag ebben a kontextusban gondolkodom, nem pedig valamilyen személyes ambíció vagy szándék kontextusából. Egyébként sosem voltak ilyen ambícióim‟, közölte Tadić.

Arra a kérdésre, hogy miként látja esélyeit Vučić ellen, elmondta: az ellenőrzött média mellett az esélyek mindenekelőtt a polgárokkal történő közvetlen kommunikációtól függnének, vagyis a terepi kampánytól.

„Több mint egy évtizede küzdünk ez ellen a hatalom ellen, és már több alkalommal legyőztem őket olyan helyzetekben, amikor arra senki sem számított‟, tette hozzá Tadić.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A Jagodinai Legfőbb Ügyészség a mai napon eljárást kezdeményez a Marinika Tepić sajtótájékoztatóján elhangzott állítások alapján, miszerint Dragan Marković Palma kiskorúakat futtatott a jagodinai szállodákban. “Az ügyészség a médiából szerzett értesülések alapján, valamint Palma kezdeményezésére, aki a...
2021. ÁPRILIS 20.
[ 12:57 ]
Ma hajnali 3 óra körül Novi Pazar közelében a Richter-skála szerinti 2,6-os erősségű földmozgást észleltek. A néhány másodpercig tartó rengés epicentruma a várostól 26 kilométerre észak-keletre volt, 4 kilométeres mélységben, tájékoztatott az Európai-Mediterrán Szeizmológiai Központ. A Köztársasági...
2021. ÁPRILIS 20.
[ 10:47 ]
Szerbiában az elmúlt 24 órában 12.482 tesztet végeztek és 2.604 új fertőzöttet azonosítottak. Ez enyhe növekedést jelent az elmúlt napi adatokhoz viszonyítva. Kórházi kezelésre 6.701 koronavírusos beteg szorul, közülük 217-en vannak lélegeztetőgépen. A vasárnapi jelentés óta hivatalosan 35 személy hunyt el a...
2021. ÁPRILIS 19.
[ 15:12 ]
Beolvasás folyamatban