Szerbia
Csökken az új fertőzöttek száma Szerbiában, 42 páciens halt meg

Szerbiában az elmúlt 24 órában 3 615 újabb esetben azonosították a koronavírust, 15 904 személyt teszteltek, 42 páciens pedig elhunyt.

A szerbiai kórházakban 7 938 pácienst kezelnek, közülük 267 személy van lélegeztetőgépen, közölte az egészségügyi minisztérium. A 3 615 új esetből a legtöbbet Belgrádban azonosították (770), majd Újvidéken (235) és Nišben (186).

Lončar: Egyre több a súlyos eset, oxigént kellett beszállítani

A kórházakban stabil a helyzet, van elegendő hely a kórházi ellátásra szorulók számára, de egyre több páciensnek súlyos a kórképe, akik intenzív ellátásra szorulnak, közölte ma Zlatibor Lončar egészségügyi miniszter.

Elmondta továbbá, hogy az elmúlt néhány napban nagyon sok oxigén fogyott el, így az állam amellett, hogy maga is előállít oxigént és még külföldre is szállít belőle, most arra kényszerült, hogy napi szinten meghatározott mennyiségű oxigént szállítson be, hogy ki tudja elégíteni a szükségleteket.

Javaslat a kötelező védőoltásra

Zlatibor Lončar szerb egészségügyi miniszter kijelentette, hogy fontolóra veszik a koronavírus elleni védőoltás kötelezővé tételét. A miniszter rámutatott, hogy ez a szakma javaslata. Ezt írja a 021.rs portál. Cikkét több szerb médium is átvette. Más szerb médiumok szerint viszont a védőoltást csak az egészségügyiek számára tennék kötelezővé a megfontolandó javaslat szerint. Ismételjük: javaslat. Amelyet majd megfontolnak.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A Jagodinai Legfőbb Ügyészség a mai napon eljárást kezdeményez a Marinika Tepić sajtótájékoztatóján elhangzott állítások alapján, miszerint Dragan Marković Palma kiskorúakat futtatott a jagodinai szállodákban. “Az ügyészség a médiából szerzett értesülések alapján, valamint Palma kezdeményezésére, aki a...
2021. ÁPRILIS 20.
[ 12:57 ]
Ma hajnali 3 óra körül Novi Pazar közelében a Richter-skála szerinti 2,6-os erősségű földmozgást észleltek. A néhány másodpercig tartó rengés epicentruma a várostól 26 kilométerre észak-keletre volt, 4 kilométeres mélységben, tájékoztatott az Európai-Mediterrán Szeizmológiai Központ. A Köztársasági...
2021. ÁPRILIS 20.
[ 10:47 ]
Szerbiában az elmúlt 24 órában 12.482 tesztet végeztek és 2.604 új fertőzöttet azonosítottak. Ez enyhe növekedést jelent az elmúlt napi adatokhoz viszonyítva. Kórházi kezelésre 6.701 koronavírusos beteg szorul, közülük 217-en vannak lélegeztetőgépen. A vasárnapi jelentés óta hivatalosan 35 személy hunyt el a...
2021. ÁPRILIS 19.
[ 15:12 ]
Beolvasás folyamatban