Szerbia
Ma kezdődik a 30 eurós állami támogatás kifizetése a nyugdíjasoknak

Ma kezdődik meg az állami támogatás kifizetése, amit először a nyugdíjasok kapnak meg, holnap pedig a szociális juttatások felhasználói és a börtönbüntetést letöltők.

Mindannyian 30 euró dinár ellenértékét kapják meg, a második 30 eurót pedig novemberben azzal, hogy a nyugdíjasok további 50 eurót is kapnak szeptemberben.

Egyébként a nyugdíjasok három csoportja, vagyis az önálló tevékenység, a katonai és a mezőgazdasági nyugdíjkategóriákba tartozók számára ma kezdődik meg az áprilisi járandóság kifizetése, függetlenül attól, hogy a pénzt a folyószámláikra utalják, a postai tolóablakoknál veszik fel, vagy házhoz viszik nekik.

A többi polgár számára május 12-én kezdik meg a 30 eurós támogatás kifizetése, a tervek szerint pedig május 20-áig mindenki megkapja a pénzt, míg a másik 30 eurót novemberben utalják majd át.

A Koszovóban élő szerbek május harmadik és negyedik hetében számíthatnak a támogatásra, ekkora a gyermekek is 100 eurós támogatás kapnak, míg a munkanélküliek 200 euróra számíthatnak.

A Szerbia területén élő munkanélküliek 60 eurós támogatásban részesülnek júniusban.

Aleksandar Vučić szerb államfő bejelentette, hogy mindenki, aki május végéig felveszi a védőoltás legalább egyik adagját, további 3 000 dinárt kap.

A szerb kormány elfogadta a támogatásról szóló határozatot, a bejelentkezési határidő pedig június 15-e, és minden 16 évnél idősebb szerbiai polgár jelentkezhet.

A beoltottság után járó pénzbeli támogatás szempontjából mindegy, hogy az adott polgár melyiket vette fel a Szerbiában elérhető négy védőoltás, a Sinopharm, a Pfizer, az AstraZeneca, vagy a Szputnyik V vakcina közül. (Tanjug)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Zsaneta matzek
2021. MÁJUS 7. [ 16:02 ]

És aki anyasági kap azok nak is jar


A szerb állam holnap, június 14-én fizeti ki a munkanélküliek részére a 60 eurós segélyt. A segélyre minden olyan munkanélküli jogosult, aki április 15-ével bezárólag szerepelt a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat nyilvántartásában. A támogatás a polgárokat és a vállalkozásokat segítő harmadik pénzügyi...
2021. JÚNIUS 13.
[ 12:17 ]
Ismeretlen támadók egy 26 éves szerb állampolgárságú nőt, illetve egy 25 éves szintén szerb állampolgárságú férfit támadtak meg a spliti strandon szombatra virradó éjjel. Mint a Slobodna Dalmacija megtudta, a helyi rendőrségtől hajnali fél egykor érkezett egy jelentés arról, hogy több személy fizikailag bántalmazott...
2021. JÚNIUS 12.
[ 15:42 ]
Albin Kurti koszovói kormányfő a koszovói Poklek településen ma ismételten kijelentette, hogy Koszovónak pert kell indítania Szerbia ellen a 22 évvel ezelőtt elkövetett népirtás miatt. Kurti elmondta, hogy Koszovóbanaz emberek “túlélték a gyilkos szerb állami kampányt, ezért a világ előtt kell...
2021. JÚNIUS 12.
[ 15:37 ]
Beolvasás folyamatban