Szerbia
Szerbiai népszámlálása 2022: Ma este 8-ig várják a kérdezőbiztosok jelentkezését
Betűméret:             

Ma este 8 órakor jár le a szerbiai népszámlálásban kérdezőbiztosként részt venni kívánók jelentkezési határideje, a díjazásuk az egyhavi munkáért átlagosan 60 ezer dinár lesz.

A Köztársasági Statisztikai Intézet (RZS) tájékoztatása szerint 15 ezer személyt terveznek bevonni ebbe a munkába.

A fizetés összege – amint azt az RZS korábbi közleményeiben is jelezte – a munkavégzésre kijelölt területtől függ, de megtérítik a munka elvégzéséhez kapcsolódó költségeket, valamint kifizetik az adókat, járulékokat és az egészségbiztosítást is, amelyre az alkalmazás időtartama alatt számíthatnak a jelentkezők.

Az RZS emlékeztet: minden nagykorú szerb polgárnak jogában áll, hogy kérdezőbiztosként részt vegyen a népszámlálásban, beleértve a diákokat, az öregségi nyugdíjasokat, a munkanélkülieket és a munkavállalókat is.

Az érdeklődőknek a popis2022.stat.gov.rs oldalon elérhető jelentkezés lapot kell kitölteniük és elküldeniük ma 20 óráig.

Idén október 1. és 31. között zajlik a nép-, a háztartás- és a lakásösszeírás, amelyet az EU és Szerbia kormánya közösen finanszíroz, tette hozzá az RZS. (FoNet)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Amarikai-koszovói egyeztetés - illusztráció
2023. OKTÓBER 1.
[ 10:47 ]
Xhelal Sveçla koszovói belügyminiszter szombaton kijelentette, hogy a koszovói illetékes szervek a nemzetközi partnerek segítségével kérni fogják Szerbiától a banjskai (Bajskë) támadás valamennyi elkövetőjének kiszolgáltatását Pristinának. A Szabad Európa Rádiónak nyilatkozó koszovói tisztségviselő...
2023. SZEPTEMBER 30.
[ 16:29 ]
Goran Vesić építési, közlekedési és infrastruktúraügyi miniszter manipulációnak nevezte egyes médiumok híreit a Belgrád--Budapest -gyorsvasút építésének problémáiról. Kiemelte, hogy az Újvidék--Szabadka-vonal gyorsabban épül a tervezettnél, semmiféle késés ne lesz. Az is álhír, hogy a vasút nem kapta meg az...
2023. SZEPTEMBER 30.
[ 15:19 ]
Holnaptól, október elsejétől érvényesek a nyugdíjaskártyák. Eddig 920 ezer idősebb polgár jelentkezet, hogy élni szeretne a nyugdíjaskártya biztosította kedvezményekkel. Az igénylők jó része már meg is kapta a kártyát, amellyel holnaptól több mint 620 helyen vásárolhat a rendes árnál olcsóbban. Siniša Mali...
2023. SZEPTEMBER 30.
[ 13:22 ]
Beolvasás folyamatban