Szerbia
Szerbiai népszámlálása 2022: Ma este 8-ig várják a kérdezőbiztosok jelentkezését
Betűméret:             

Ma este 8 órakor jár le a szerbiai népszámlálásban kérdezőbiztosként részt venni kívánók jelentkezési határideje, a díjazásuk az egyhavi munkáért átlagosan 60 ezer dinár lesz.

A Köztársasági Statisztikai Intézet (RZS) tájékoztatása szerint 15 ezer személyt terveznek bevonni ebbe a munkába.

A fizetés összege – amint azt az RZS korábbi közleményeiben is jelezte – a munkavégzésre kijelölt területtől függ, de megtérítik a munka elvégzéséhez kapcsolódó költségeket, valamint kifizetik az adókat, járulékokat és az egészségbiztosítást is, amelyre az alkalmazás időtartama alatt számíthatnak a jelentkezők.

Az RZS emlékeztet: minden nagykorú szerb polgárnak jogában áll, hogy kérdezőbiztosként részt vegyen a népszámlálásban, beleértve a diákokat, az öregségi nyugdíjasokat, a munkanélkülieket és a munkavállalókat is.

Az érdeklődőknek a popis2022.stat.gov.rs oldalon elérhető jelentkezés lapot kell kitölteniük és elküldeniük ma 20 óráig.

Idén október 1. és 31. között zajlik a nép-, a háztartás- és a lakásösszeírás, amelyet az EU és Szerbia kormánya közösen finanszíroz, tette hozzá az RZS. (FoNet)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Ezen a hétvégén sem alakul jobban a helyzet a szerbiai átkelőkön, több helyen órákat kell várniuk az utazóknak a hőségben. A helyzet folyamatosan változik, ezért indulás előtt érdemes tájékozódni. A határőrség hivatalos közlése szerint Horgoson a kilépőoldalon 120 percet, a belépőoldalon 60 percet kell várni,...
2022. AUGUSZTUS 6.
[ 18:38 ]
Az elmúlt 24 órában további hat ember halt meg a koronavírus-fertőzés következtében Szerbiában, így az áldozatok száma összesen 16.319, közölte az egészségügyi minisztérium a covid19.rs honlapon. A legutóbbi jelentés óta 16.891 embernél végeztek koronavírus-tesztet, ebből 6.467 eset lett pozitív. 35 beteg van...
2022. AUGUSZTUS 4.
[ 20:04 ]
Ma este nyolc órakor tartják az újvidéki Szabadság téren a Vihar során elhunyt és száműzött szerbek emléknapjának állami rendezvényét. Horvátországban idén is ünnepnapként tartják meg a Vihar fedőnevű katonai-rendőrségi akció évfordulóját, amely során 1995 augusztusának elején – a második világháború óta...
2022. AUGUSZTUS 4.
[ 10:07 ]
Beolvasás folyamatban