Szerbia
A bécsi rendőrség szóvivője szerint az eltűnt kétéves Danka Ilić lehet a bécsi felvételeken
Közölték az emberrablással gyanúsított nők fotóját
Betűméret:             

Matthias Schuster, a bécsi rendőrség szóvivője ma azt mondta, hogy miután Danka Ilić családja megtekintette azt a Bécsben készült videót, amelyen minden valószínűség szerint az eltűnt kislány szerepel két nő társaságában, a helyi rendőrség a nap folyamán különböző fotókat közölt a kislányról, hogy mielőbb megtalálják.

Schuster a Tanjugnak elmondta: az állami bűnügyi rendőrség már megkezdte a nyomozást Bécsben.

„Nagyon jó és szoros a kapcsolatunk a szerb hatóságokkal a március 26-án eltűnt kislány esetével kapcsolatban. Ma a bécsi ügyészség utasítására képeket tettünk közzé, melyeken látszódik egy kisgyerek és két másik nő. Miután a hozzátartozók megnézték a videót, nagyon valószínűnek tartjuk, hogy azon az eltűnt kislány szerepel”, nyilatkozta Schuster a Tanjugnak.

A bécsi rendőrség korábban közölte, hogy az osztrák államügyész utasítására új fotók közzétételét kérték, amelyeken az a kislány látható, aki az eltűnt Danka Ilićre hasonlít.

A rendőrségi közlemény szerint a gyermek elrablásának gyanúja miatt körözést adtak ki, egyúttal arra kértek mindenkit, aki ismeri a nőket, vagy tud valamit a hollétükről, hogy haladéktalanul lépjenek kapcsolatba a rendőrséggel.

Az osztrák rendőrség ma közölte továbbá, hogy az eltűnt Danka Ilić családjának feltételezése szerint a bécsi villamosmegállónál készült videón az ő kétéves kislányuk látható.

„Miután az eltűnt lány hozzátartozói megnézték a felvételt, nagyon valószínűnek tartják, hogy a szerbiai kislányról van szó”, áll a közleményben.

Hozzáteszik, hogy a videót egy férfi juttatta el az osztrák hatóságokhoz, aki a Schotenring villamosmegállónál két felnőtt nő kíséretében egy kisgyermekre lett figyelmes, és észrevette a hasonlóságot közte és a kétéves Danka Ilić között.

„A szerb hatóságok ezután felvették a kapcsolatot az osztrák rendőrséggel, és az állami bűnügyi rendőrség átvette a nyomozást, gyermekrablás gyanúja miatt”, áll a közleményben.

Danka Ilić március 26-án tűnt el a bori Banjsko Polje közelében, és azóta is folyik a keresése. Az Interpol körözést adott ki, és az eltűnése miatt Szerbiában először aktiválták a Pronađi me rendszert.

Magyarországon is keresik a Szerbiában eltűnt kislányt. A rendőrség azt a kérést tette közzé az oldalán, hogy aki a jelenlegi tartózkodási helyéről információval rendelkezik, akár névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenes Telefontanú 06-80-555-111-es zöldszámán, a 112-es központi segélyhívón, vagy jelentkezzen személyesen a legközelebbi rendőrkapitányságon.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Ercsi
2024. ÁPRILIS 3. [ 21:44 ]

🙏 nem érdekel semmi más,csupán ez a kis ártatlan lélek egészségesen előkerüljön


Aleksandar Vučić szerb elnök a közszolgálati televízió hétfő esti vendégeként bejelentette, hogy várhatóan a kormány rekonstrukciója 2025 márciusa és júniusa között valósulhat meg, és hangsúlyozta, hogy Miloš Vučević miniszterelnök teljes támogatását élvezi. „Tudják, vannak emberek, akik azt hiszik, hogy...
2024. OKTÓBER 21.
[ 22:37 ]
Az oktatási szakszervezetek hétfőn bejelentették: november 1-jén, pénteken leállítják a munkát a szerbiai iskolákban, és tiltakozó megmozdulást szerveznek Belgrádban. A szakszervezetek követelik a tárgyalások folytatását az oktatási intézményekben dolgozók anyagi helyzetének és biztonságának javításáról. Ezt a...
2024. OKTÓBER 21.
[ 18:04 ]
Szerbiának az év végéig hét intézkedést kell végrehajtania annak érdekében, hogy bizonyítsa a reformprogram megvalósítására való felkészültségét, jelentette ki hétfőn Tanja Miščević európai integrációs miniszter. Ezek közé tartozik az ODIHR ajánlásainak alkalmazása a választási folyamat javítása érdekében,...
2024. OKTÓBER 21.
[ 17:48 ]
Beolvasás folyamatban