Szerbia
A bécsi rendőrség szóvivője szerint az eltűnt kétéves Danka Ilić lehet a bécsi felvételeken
Közölték az emberrablással gyanúsított nők fotóját
Betűméret:             

Matthias Schuster, a bécsi rendőrség szóvivője ma azt mondta, hogy miután Danka Ilić családja megtekintette azt a Bécsben készült videót, amelyen minden valószínűség szerint az eltűnt kislány szerepel két nő társaságában, a helyi rendőrség a nap folyamán különböző fotókat közölt a kislányról, hogy mielőbb megtalálják.

Schuster a Tanjugnak elmondta: az állami bűnügyi rendőrség már megkezdte a nyomozást Bécsben.

„Nagyon jó és szoros a kapcsolatunk a szerb hatóságokkal a március 26-án eltűnt kislány esetével kapcsolatban. Ma a bécsi ügyészség utasítására képeket tettünk közzé, melyeken látszódik egy kisgyerek és két másik nő. Miután a hozzátartozók megnézték a videót, nagyon valószínűnek tartjuk, hogy azon az eltűnt kislány szerepel”, nyilatkozta Schuster a Tanjugnak.

A bécsi rendőrség korábban közölte, hogy az osztrák államügyész utasítására új fotók közzétételét kérték, amelyeken az a kislány látható, aki az eltűnt Danka Ilićre hasonlít.

A rendőrségi közlemény szerint a gyermek elrablásának gyanúja miatt körözést adtak ki, egyúttal arra kértek mindenkit, aki ismeri a nőket, vagy tud valamit a hollétükről, hogy haladéktalanul lépjenek kapcsolatba a rendőrséggel.

Az osztrák rendőrség ma közölte továbbá, hogy az eltűnt Danka Ilić családjának feltételezése szerint a bécsi villamosmegállónál készült videón az ő kétéves kislányuk látható.

„Miután az eltűnt lány hozzátartozói megnézték a felvételt, nagyon valószínűnek tartják, hogy a szerbiai kislányról van szó”, áll a közleményben.

Hozzáteszik, hogy a videót egy férfi juttatta el az osztrák hatóságokhoz, aki a Schotenring villamosmegállónál két felnőtt nő kíséretében egy kisgyermekre lett figyelmes, és észrevette a hasonlóságot közte és a kétéves Danka Ilić között.

„A szerb hatóságok ezután felvették a kapcsolatot az osztrák rendőrséggel, és az állami bűnügyi rendőrség átvette a nyomozást, gyermekrablás gyanúja miatt”, áll a közleményben.

Danka Ilić március 26-án tűnt el a bori Banjsko Polje közelében, és azóta is folyik a keresése. Az Interpol körözést adott ki, és az eltűnése miatt Szerbiában először aktiválták a Pronađi me rendszert.

Magyarországon is keresik a Szerbiában eltűnt kislányt. A rendőrség azt a kérést tette közzé az oldalán, hogy aki a jelenlegi tartózkodási helyéről információval rendelkezik, akár névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenes Telefontanú 06-80-555-111-es zöldszámán, a 112-es központi segélyhívón, vagy jelentkezzen személyesen a legközelebbi rendőrkapitányságon.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Ercsi
2024. ÁPRILIS 3. [ 21:44 ]

🙏 nem érdekel semmi más,csupán ez a kis ártatlan lélek egészségesen előkerüljön


Szerbia a pénzügyi helyzetet tekintve több mint fizetőképes, és a devizatartalékok rekordszinten állnak – jelentette ki pénteken Aleksandar Vučić szerb elnök a polgárokhoz intézett televíziós beszédében. Szerbia, illetve a Szerbiai Nemzeti Bank néhány napja 5 tonna aranyat vásárolt 380 millió euró értékben. Ezzel az...
2024. JÚLIUS 12.
[ 19:33 ]
Szerbia és az Egyesült Államok képviselői, az amerikai nemzetközi fejlesztési ügynökségen (USAID) keresztül ma két – már meglévő támogatási megállapodás módosítását írták alá - amely alapján az Egyesült Államok további 18 millió dolláros segélyt nyújt Szerbiának a közigazgatási intézmények erősítésére,...
2024. JÚLIUS 12.
[ 18:16 ]
A Szerbiai Oktatásügyi Dolgozók Független Szakszervezete (NSPRS) arra szólította fel az illetékes szerveket, elsősorban az önkormányzatokat, hogy sürgősen klimatizálják az óvodákat és a bölcsődéket. A szakszervezet állítása szerint Szerbiában vannak olyan óvodák és bölcsődék, amelyekben nincs megfelelő...
2024. JÚLIUS 12.
[ 15:40 ]
Beolvasás folyamatban