Tudomány
Zentai diáklány nyerte meg az idei Prezilimpiát
Betűméret:             

Bíró Leona, a Zentai Közgazdasági és Kereskedelmi Iskola végzős tanulója a zsűri és a közönség szerint is a legjobbnak bizonyult a Prezilimpia Szegeden megrendezett országos döntőjén.

A Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kara által megrendezett prezentációs verseny döntőjébe az első/másodikos, illetve a harmadikos/negyedikes középiskolások mezőnyében 6-6 versenyző versenyzett egymással.

Nagypál Judit, a közgazdasági iskola tanárnője, a zentai negyedikes középiskolás mentora hírportálunknak nyilatkozva elmondta, hogy Leonának nagyon erős mezőnyt sikerült legyőznie, mivel a versenyzők között voltak olyanok is, akik már korábban megnyerték ezt a versenyt, emellett pedig a többi résztvevő is igen színvonalas prezentációkkal vett részt a szegedi megmérettetésen.

A versenyzőknek gazdasággal, gazdálkodással kapcsolatos témákat kellett feldolgozniuk, azzal, hogy a fiataloknak a saját szemszögükből kellett bemutatniuk napjaink egyik legnagyobb gazdasági és politikai kihívásait, a zsűri pedig elsősorban a fiatalok előadásmódját értékelte.

Leona a meghatározott témakörön belül is korunk egy rendkívül aktuális és égető problémájára, az élelmiszerpazarlásra hívta fel a közönség figyelmét a prezentációjában. Mint mondta, ez kortól, nemtől és gazdasági helyzettől független, rendkívül lényeges kérdés.

A Prezilimpia szegedi döntőjén az elsős és második osztályos középiskolások mezőnyében Máriás Ildikó tanárnő diákja, Horváth Jázmin, a Zentai Gimnázium tanulója is részt vett, aki különdíjas lett.

Horváth Zsolt
Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Metszéspontok - illusztráció
2023. JANUÁR 27.
[ 11:16 ]
A Habsburg Ottó Alapítvány hétfőn Budapesten elindította online felületét, amelyen kutathatóvá válik az utolsó magyar trónörökös hagyatéka. Az eseményen Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta, hogy a Habsburg Ottó teremtette Európa-eszme, az általa követett politikai gondolkodásmód...
2023. JANUÁR 23.
[ 19:27 ]
Vagyis ott annak, csak éppen nem látjuk őket. Egy friss tanulmány alapján az éjszakai égbolt évente átlagosan 9,6 százalékkal válik világosabbá – írja az IFLScience. Emiatt egyre kevésbé válnak érzékelhetővé az ég objektumai. A mesterséges fényár nemcsak a csillagászati megfigyeléseket nehezíti meg, hanem sok...
2023. JANUÁR 23.
[ 5:52 ]
Írásos emlékek a 14. század közepétől említik a mezőváros Kecskemétet, de a régészeti feltárások azt támasztják alá, hogy a terület már ezer éve is lakott hely volt, és szerepe már az Árpád-korban is jelentős lehetett - tudatták a Kecskeméti Katona József Múzeum régészei az MTI-vel. Rosta Szabolcs, a...
2023. JANUÁR 21.
[ 12:13 ]
Beolvasás folyamatban