Tükör
Hol és miből élnek Arkan örökösei?
A tizenegy évvel ezelőtt meggyilkolt Željko Ražnatović, közismertebb nevén Arkan, örökösei még ma is pereskednek. A Večernje novosti annak járt utána, hol és miből élnek a szabadcsapatok hírhedt vezérének örökösei és leszármazottai.
Arkannak halála idején volt egy villája Belgrád legpatinásabb városrészében, a Dedinjén, voltak pékségei, övé volt az Obilić labdarúgó klub és több lakás is volt a tulajdonában. Kilenc gyermeke mellett mára már öt unokája is van. Arkan utódai Amerikában, Belgiumban, Spanyolországban és Szerbiában élnek. A család ismerői azt állítják, Arkan két fia Mihailo és Vojin hasonlítanak legjobban apjukra. Közös bennük az is, hogy mindketten hangosan követelték megboldogult apjuk teljes vagyonának felosztását.
“Részt követelünk apánk eladott pékségei után, az Obilić labdarúgóinak átigazolása után, öcsém Nikola pedig igényt tart apánk órájára”, mondta Vojin Ražnatović 2003-ban, azt megelőzően, hogy fivérével és lánytestvéreivel Mašával és Milenával Kaliforniába költöztek.
Amikor 1994-ben Arkan elvált Natalija nevű feleségétől, két athéni lakást ajándékozott fiainak, Vojinnak és Nikolának. Natalija is kapott egy szép, kerek összeget, majd ezt követően Arkan és későbbi felesége, a turbofolk díva, Svetlana Ceca Ražnatović évente 50 ezer márkás tartásdíjat utalt át neki. Ebből az összegből iskoláztatta az első feleség a négy közös gyereket. Arkan halála után Svetlana Ražnatović azt mondta Natalija Martinovićnak: “Mindent, amit Željko megigért, be fogok tartani. Átutalom a pénzt, ahogy eddig is.” Vojin Ražnatović azonban azt állította, hogy Ceca mindössze néhány évig tartotta az ígéretét. Amikor elfogyott a pénze, elapadt az apanázs is.
“Vissza akartunk költözni Athénból, mert, miután nem volt elég pénzünk, nem tudtunk ott megélni”, mondta Vojin Ražnatović, aki Arkan összes gyereke közül a leggyakrabban jelenik meg a nyilvánosság előtt.
A volt feleség, Natalija Martinović eladta a két tágas athéni lakást és a gyerekekkel együtt Kaliforniába költözött. A két lakás után kapott összegből a Manhattan Beach-en vett egy házat 462 ezer dollárért. Ingatlanok eladásával foglalkozott, s ebből iskoláztatta gyermekeit. Vojin és ikertestvére színművészeti egyetemre jártak és Los Angeles, Las Vegas és Palm Springs klubjaiban léptek fel. Két évvel ezelőtt Vojinnak a kínai származású Barbara Wangtól egy kislánya született, Mia.
Natalija Martinović néhány hónappal ezelőtt áruba bocsátotta Los Angeles környéki házát, 679 ezer dollárért. Arkan első felesége és gyerekeik az Egyesült Államok különböző államaiban élnek. Míg Natalija Kaliforniában maradt, Vojin Las Vegasba költözött, Milena pedig New Orleansben él.
Vojin az egyetem elvégzése után egy szálloda- és kaszinóláncnál helyezkedett el, amelynek tulajdonosa a Hilton család. Lánytestvére, Maša New Yorkban él és dolgozik. Érdekes, hogy az Arkan és Natalija házasságából származó négy gyerek közül ma egyik sem viseli apja vezetéknevét. Vojin, Nikola, Milena és Maša a Martinović vezetéknevet, vagyis anyjuk lánykori nevét használják. Ennek ellenére, Natalija Martinović tavalyt pert indított Svetlana Ražnatović ellen, s követeli az Arkan-vagyonból őt megillető részt.
Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Lehetőség - illusztráció
2020. AUGUSZTUS 10.
[ 14:45 ]
75 éve dobták le az első atombombát - illusztráció
2020. AUGUSZTUS 6.
[ 10:34 ]
Az új koronavírus terjesztésében való felelősségük vállalására szólította fel a nyári vakáció idején társas rendezvényeket, bárokat látogató fiatalokat szerdán Genfben az Egészségügyi Világszervezet (WHO) veszélyhelyzeti igazgatója, miközben világszerte terjed a járvány, a halálos áldozatok száma már...
2020. AUGUSZTUS 5.
[ 21:19 ]
Huszonöt éve, 1995. augusztus 4-én indította meg a horvát hadsereg a Vihar fedőnevű hadműveletet, amelynek során négy nap alatt ellenőrzése alá vonta a horvátországi szakadár szerb területek java részét. Az 1945 novemberében létrejött szocialista Jugoszláviát hat tagköztársaság alkotta: Szerbia (az autonómiát...
2020. AUGUSZTUS 4.
[ 7:49 ]
Miközben az Egészségügyi Világszervezet szombaton Genfben arról értekezett, hogy a koronavírus-járvány még „nagyon hosszú ideig tarthat", a belga járványügyi szakemberek ismét figyelmeztetni próbálják a védekezésben ezúttal is késlekedő kormányt: nagy a baj Belgiumban. A Le Soir napilapban megjelent adatok szerint a...
2020. AUGUSZTUS 3.
[ 14:04 ]
Beolvasás folyamatban