Tükör
Lesz-e védőoltás a terjedő összeesküvés-elméletek ellen?

A koronavírus-világjárvány alatt futótűzként terjednek a veszélyes és félrevezető összeesküvés-elméletek (konteók), leggyakrabban az interneten. Az Európai Bizottság és az UNESCO tíz infografikát tett közzé, hogy felhívja a lakosság figyelmét erre a tendenciára, és segítsen beazonosítani, leleplezni és elsorvasztani a konspirációs elméleteket. Úgy tűnik, egyelőre nem sok sikerrel, mert a konteók élnek és virágoznak, de főként: terjednek.

Az összes globális esemény közül kétségkívül a mostani világjárvánnyal kapcsolatosan terjed a valaha volt legtöbb dezinformáció, tévhit vagy összeesküvés-elmélet, az internetet böngészve lépten-nyomon beléjük futhatunk. Minden igyekezetük ellenére a közösségi oldalak is hozzájárulnak a konteók terjedéséhez. Az oltásellenes közösségek már jól kiépültek a közösségi oldalon, és bár a Facebook tett lépéseket, például kitiltott több hírhedt oltásellenest, ezek a közösségek olyan nagyok már, hogy gyakorlatilag lehetetlen a felszámolásuk.

Bár az általánosan elfogadott orvosi konszenzus arról szól, hogy a Covid-19 veszélyes és könnyen terjed, orvosszakmai és laikus körökben is van, aki vitatja a járvány súlyosságát vagy a prevenció jegyében hozott intézkedések szükségességét. Bár ellenlábasaik szeretik őket a „vírustagadók” jelzővel illetni, vannak olyan emberek, akik nemcsak bizonyos konszenzusos kérdéseket vitatnak, hanem egy az egyben a vírus létezését tagadják. Ők azok, akik a közösségi oldalakra biggyesztett kommentjeikben nemes egyszerűséggel lemarházzák azokat, akik tartanak attól, hogy ők vagy családtagjaik is elkaphatják a fertőzést, ergo, megteszik a szükséges óvintézkedéseket.

“Ez csak egy egyszerű nátha, mit kell úgy felfújni?”

A legnépszerűbb ténylegesen vírustagadó konteók szerint a globalista vállalati és politikai elit a WHO segítségével csak felnagyít egy „egyszerű influenzajárványt,” (mondván, máskor is volt itt már “grippa”, abban is haltak meg), hogy a globális kontrollt teljessé tegyék és elfogadja a lakosság az állandó megfigyelést például a koronavírus-nyomkövető alkalmazások telepítésével. Népszerű érv itt az, hogy „én egyetlen olyan embert sem ismerek, aki koronavírus lett volna”, ami nem meglepő, hiszen nálunk kezdetben viszonylag enyhe volt a járvány, sok eset pedig valószínűleg felderítetlen maradt. Esélyes, hogy fertőzöttebb országokban, mint például az Egyesült Államok, már nem állná meg a helyét ez a kijelentés, írja a portfolio.hu.

Vadabb konteók szerint a kötelező oltás tartalmaz egy, a szervezetbe bejuttatott csipet, mellyel állandó megfigyelés alatt lehet majd tartani a lakosságot. Olyan elmélet is van, mely szerint a maszkok valójában legyengítik az ember immunrendszerét és / vagy a légzését nehezítik (itt a tudományos megalapozottságra hivatkozva a fotelvirológusok azt hozzák fel, hogy a saját lélegzetünket visszalélegezve sokkal több kórokozó jut be a szervezetünkbe. Hogy honnan, arra azért nem válaszolnak).

“Katonai céllal kifejlesztett veszedelem”

Az igazság az, hogy bár a koronavírus nem egy spanyolnátha vagy egy bubópestis, mégis egy nagyon könnyen terjedő, globális járványról van szó, amely már majd kétmillió ember életét oltotta ki. Nagyon fontos, hogy a vírust ne vegyük félvállról és betartsuk a prevenciós intézkedéseket saját és más embertársaink érdekében is. Mindannyiunk érdeke, hogy ne járjunk úgy, mint az Egyesült Államok, ahol a különféle demonstrációk és közösségi összejövetelek miatt már több mint 380 ezer ember halt meg.

Szintén gyakori összeesküvés-elmélet, hogy a Covid-19-et mesterségesen fejlesztették ki, katonai céllal. Az elmélet terjedésének táptalajt adott a kínai-amerikai geopolitikai háború is, mely során a két nagyhatalom egymásra mutogatott, a másikat vádolva azzal, hogy kifejlesztette és elterjesztette az új típusú koronavírust.

Amerikában több lap, a Buzzfeed, a Zerohedge, a Washington Times, illetve több politikai szereplő, mint Rush Limbaugh vagy Tom Cotton szenátor is utaltak rá, hogy Kína szándékosan fejleszthette ki a Covid-19-et, májusban pedig már maga Donald Trump elnök is azt állította, hogy egyértelmű bizonyítékot látott a vírus mesterséges eredetére, de ezt valamiért nem mutathatja meg senkinek. Kínában pedig több helyi lap is az Egyesült Államokat vádolta tavaly tavasszal, hogy egy olyan vírust fejlesztett, amely kifejezetten kínaiakat támad. Zshao Lidzsian, a kínai külügyminisztérium szóvivője nyíltan is megvádolta az Egyesült Államokat azzal, hogy „lehet, hogy az amerikai hadsereg” volt az, aki „Kínába hozta” a koronavírust.

Oroszországban a helyi és nemzetközi lapok szokás szerint csak fokozták a feszültséget azzal, hogy Kínát és Amerikát is egyszerre vádolják a koronavírus kifejlesztésével. A Közel-Keleten pedig sokan Izraelt és / vagy Amerikát vádolják a Covid-19 terjesztésével, ahogy tették ezt a sertésinfluenza, a madárinfluenza, a SARS és más betegségek esetén is.

Átfogó tanulmányok mutatnak már rá arra, hogy nem szándékosan hozták létre és nem szándékosan terjesztették el különféle sötétben ólálkodó, rosszindulatú szereplők a koronavírust, viszont tény, hogy a politikai szereplőknek az érdekében áll, hogy ellenlábasaikról alaptalanul ilyen dezinformációkat terjesszenek.

“Fogjuk rá Bill Gatesre!”

Bill Gates 2015-ben beszélt arról, hogy a világ nincs megfelelően felkészülve egy nemzetközi járvány kezelésére, bár nem nevezte meg sem Vuhant, sem a koronavírust, sem a járvány dátumát, sokan tényként kezelik, hogy a Microsoft-alapító pontosan megjósolta a mostani világjárványt. Sőt, egyesek kifejezetten őt okolják a vírus megjelenéséért.

Ha elfogadjuk, hogy megjósolta a járványt, ha nem, létezik egy összeesküvés-elmélet, amely egyenesen azzal vádolja az informatikai gurut, hogy ő fejlesztette ki és terjesztette el az új típusú koronavírust a világban. Az elmélet egy youtuber, Jordan Sather agyából pattant ki, aki felfedezte, hogy Gates alapítványa közvetetten már 2015-ben szabadalmaztatott egy koronavírus-vakcinát.

Annak ellenére, hogy a koronavírus egy másik, már korábban ismert és csak madarakban terjedő törzsére szólt a szabadalom, Sather szerint ez bizonyíték arra, hogy Gates az említett alkalomkor már arról beszélt, hogy ő személyesen szabadítja majd el a világjárványt és profitál a vakcina eladásából.

Extrémebb elméletek szerint egyébként Bill Gates is csipeltetni akarja az emberiséget a vakcinája segítségével, mely elméletnek alapja az, hogy a Microsoft-alapító egyszer arról beszélt, hogy a járvány terjedését „digitális azonosítókkal” is lehetne figyelni. Csipekről nem volt szó, sőt, a Bill and Melinda Gates Foundation kiadott egy közleményt is, melyben azt írták, hogy fel sem merült náluk a csipeltetés ötlete.

Mindezek ellenére egy Yougov által 1640 amerikain elvégzett felmérés szerint a lakosság mintegy 28%-a hisz a Bill Gateses, csipeltetős konteóban.

Persze olyan összeesküvés-elméletek is vannak, amelyek hasonló gondolatszálon futnak, de nem Bill Gateshez, hanem valamely gyógyszergyár-konglomerátumhoz, vagy csak simán „a gyógyszergyárakhoz” kötődnek.

Ez kell a népnek: Az alkoholfogyasztás megelőzi a koronavírust!

Világszerte elterjedt hiedelem, hogy az alkohol megöli a koronavírust és ez igaz is abban az esetben, hogy ha alkoholos kézfertőtlenítővel áttöröljük a kezünket. Az alkoholos italok fogyasztása viszont semmilyen hatással nincs az olyan vírussejtekre, amelyek már bejutottak a szervezetünkbe.

Bár egy feles vagy egy pohár bor elfogyasztása nem feltétlen ártalmas önmagában, emiatt a hiedelem miatt már többen kerültek kórházba világszerte és bele is haltak az elmélet követésébe. A súlyos esetek oka az, hogy több olyan ember is volt, aki túl nagy mennyiségű alkohollal próbált „fertőtleníteni,” de volt aki metanolt vagy akár alkoholos kézfertőtlenítőt ivott.

Persze ha már összeesküvés-elméleteknél tartunk: vannak, akik úgy vélik, hogy a gyógyszergyártók akarják elhitetni, hogy az alkohol nem gyógyítja a koronavírust, pedig valójában gyógyítja, annak érdekében, hogy megvegyük a termékeiket. Proszit!

"Az 5G terjeszti a koronavírust"

Tavaly év elején nagyon népszerűvé vált egy összeesküvés-elmélet, mely szerint az új generációs mobilhálózati technológia, az 5G felelős a koronavírus terjedéséért. Ez az elmélet talán az egyetlen a listán, melyet már fizikai atrocitások is követtek: Nagy-Britanniában több mobiltornyot is megrongáltak, felgyújtottak az összeesküvés-hívők. Az elmélet alapját az a véletlen korreláció adja, hogy Vuhan volt az egyik első város Kínában (50 másikkal együtt), ahol az 5G-t széles körben bevezették.

Az igazság az, hogy a koronavírus egy légúti megbetegedés, amely elsősorban emberi érintkezésen keresztül terjed, nem tud egy kórokozót terjeszteni egy elektromágneses hálózat. Fontos azt is megjegyezni, hogy olyan gócpontokban, mint Irán, Brazília vagy India csak nagyon kezdetleges vagy egyáltalán nincs 5G. De mit számítanak a tények annak, aki meg van győződve, hogy a sebészmaszkba épített kis fém merevítőszál nem más, mint egy 5G antenna…

A beoltottak csak “válságszínészek”

A Vice portál a Facebookon és a Twitteren terjedő hazugságokból szemezgetett. Első körben az az online detektívmunkán alapuló állítás tűnt fel, hogy a Nagy-Britanniában elsőként beoltott idős hölgy, bizonyos Margaret Keenan már 2008-ban elhalálozott, ugyanis nem találtak adatot ilyen nevű coventry-i lakosról, rábukkantak viszont egy 2008-ban elhunyt személyre, akit ugyanígy hívtak. Aki elsőként közzétette ezt az értesülést, azt állítja, hogy Coventryben él, és ismer egy Keenan családot, akik nem ismerik Margaretet, úgyhogy tudja, mit beszél. Coventryben 326 ezer ember él, kész csoda, hogy a posztoló nem ismeri személyesen Ms. Keenan rokonait. A következő elmélet szerint sem Keenan, sem pedig a neki oltást beadó nő nem valós személy, hanem „válságszínészek” játszották el őket.

A posztokban az is felmerül, hogy a másodikként beoltott személyt William ‘Bill’ Shakespeare-nek hívják (Shakespeare, na ne vicceljünk már!). Az összeesküvéselmélet-hívők gyorsan dekódolták a nevet, és Bill Gates Microsoft-alapítóra való utalásokat fedezzenek fel benne. Ismételten “bizonyítást” nyert, hogy a koronavírus-járványt Gates rendezte meg, hogy aztán globális kísérletben próbálja ki, hogyan lehet mikrocsipek beinjektálásával irányítás alá vonni az emberiséget.

A vakcina homoszexualitást okoz, hirdeti egy izraeli rabbi

Izrael élen jár a koronavírus elleni vakcinák beadásában, de ott is van, aki inkább hisz az összeesküvés-elméletekben. Már az ország lakosságának több mint húsz százaléka megkapta az első oltását, sokan közülük pedig hamarosan megkapják a több mint 95 százalékos védettséget biztosító második vakcinaadagjukat is. Az országban először vezető politikusok oltatták be magukat, hogy bizonyítsák, a vakcina hatásos és biztonságos, de a rabbik, még az ultraortodox vallási vezetők is arra biztatják híveiket, hogy oltassák be magukat.

A közösségi médiában roppant népszerű Daniel Asor rabbi azonban másképp gondolja – írja az Israel Hayom című hírportál. Az online platformokon több tízezer követővel rendelkező, összeesküvéselmélet-hívő Asor azt hirdeti, hogy a vakcinák, csakúgy, mint az egész koronavírus-járvány egy gonosz háttérhatalom termékei.

A rabbi szerint a háttérhatalom, melynek tagjai a szabadkőművesek, az illuminátusok, Bill Gates és még sokan mások, a járvány és a védőoltások terjesztésével egy új világrendet akarnak bevezetni. Asor állítja, hogy a koronavírus-vakcinák homoszexualitást okoznak, és a többi rabbi csak azért kampányol a beadatásuk mellett, mert a bűnszervezetként működő WHO és a gyógyszercégek hamis adatokkal átverték őket.

Az izraeli lap kiemeli, Asor állításai azért nagyon veszélyesek, mert Izraelben messze azokban az ortodox haredi közösségekben halnak meg legtöbben koronavírus-fertőzés miatt, melyekben lelkiismereti okokra hivatkozva, egyáltalán nem tartanak be semmilyen védőintézkedést.

Egyes iráni politikusok szerint a vakcina impotenciához vezet

Az iráni keményvonalasak szerint az amerikai vakcinák rákos megbetegedésekhez, terméketlenséghez és impotenciához vezethetnek.

Az iráni parlament megtiltaná a nyugati koronavírus-oltóanyagok alkalmazását az országban, kifejezett tekintettel a Pfizer és a BioNTech amerikai és német cég vakcinájára – idézi az Isna félhivatalos iráni hírügynökséget az MTI.

A 290 fős törvényhozás 200 tagja egy felhívásban azzal érvelt, hogy egyes esetekben súlyos mellékhatásokról, sőt halálesetekről érkezett hír, de ennek forrását az erről beszámoló hírügynökségi tudósítás nem jelöli meg. A tilalom az Egyesült Államokból, Nagy-Britanniából és Franciaországból származó vakcinákra vonatkozna. A képviselői felhívás tartalma megfelel Ali Hamenei iráni legfelsőbb vezető követeléseinek.

Hamenei a múlt héten megtiltotta a kormánynak, hogy oltóanyagot importáljon az említett három országból, arra hivatkozva, hogy hatásosságuk nem bizonyított, Irán pedig nem válhat kísérleti laborrá.

A sokak szerint politikailag motivált döntés megosztja az iszlám köztársaságot. A parlamenti keményvonalasok támogatják a tilalmat, és azt állítják, hogy az amerikai vakcinák rákos megbetegedésekhez, terméketlenséghez és impotenciához vezethetnének, noha erre tudományos bizonyíték egyelőre nem került napvilágra.

Egy másik népszerű összeesküvés-elmélet szerint az irániakat oltóanyagba rejtett csipekkel a Nyugatot kiszolgáló robotokká változtatnák át.

A mikrocsiptől oroszul fogunk beszélni?

Erdő Péter bíboros a napokban adott interjút a valaszonline.hu portálnak. Az interjú egyebek mellett a vakcináció kérdését is érintette. A bíboros ebben reagált arra az “elméletre” is, miszerint az orosz vakcina esetében a beültetett mikrocsiptől oroszul fogunk beszélni. “Ha egy vakcinától nyelvtudást lehetne szerezni, sorba állnék érte a hidegben is! Itt még persze nem tartunk, de szerencsére a természettudományok óriási fejlődést értek el. Csakhogy ezt a tempót a közvélemény képtelen követni. Nagy tömegben zúdul a vélemény az emberekre úgy, hogy nem tudják ellenőrizni a hallottakat. Innentől pedig csak a bizalom segít. Igen ám, de a bizalom is megrendült. A gazdaság szempontja és az egészségé szemben állhat egymással. Ez is elbizonytalanítja az embereket, amikor válaszolni akarnak a kérdésre: mi a jó nekünk? A válasz: az, ha tudatosítjuk magunkban: emberként felelősek vagyunk egymásért”, mondta Erdő Péter.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
István István
2021. JANUÁR 18. [ 23:24 ]

Emberek! Azon elhalálozások száma Magyarországon amelyek tisztán a koronavírus okán történnek, kicsit kevesebb a napi egy főnél. A közönséges gripába is többen halnak meg. Lásd Müller Cecilia jelentését, és számoldki. (Hun Tv, Aktuálpolitikai kerekasztal 4. videóját a Yutubon) Leglényegesebb az első és az utolsó 5perc.


Bécs
2021. JANUÁR 15. [ 20:26 ]

Az erösebb kutya jogán most úgy néz ki hogy a gyogyszeripar fog gyözni,persze ha hagyjuk. Nagyon nem szerettem a komcsi idöszakot , de egy valamit köszönhetek neki, a sorok közötti olvasást. Tisztelt Alfonz valószínü hogy közelebb van az igazsághoz ,mint München. De viszont midenki ott rontja el az életét ahol csak tudja, meg ahogy csak birja.Bízok az immunrendszeremben ,és az én oltásomat átengedem annak akinek nagyobb szüksége van rá.Ez az egész már megint oszd meg és uralkodj,mi egymásnak esünk, ök meg megint röhögnek rajtunk. Lassan ideje lenni felébredni.


istván
2021. JANUÁR 15. [ 18:59 ]

Alfonz ! Eladni ezt a hírt friss hírként, nagy ostobaság! Nézni kell a hír keletkezésének dátumát is ahhoz, hogy friss hírnek minősítsük. Ez a hír MTI hír, 2020. november 10. 07:07 https://www.portfolio.hu/global/20201110/koronavirus-sulyos-mellekhatas-miatt-felfuggesztettek-egy-vakcina-teszteleset-456686 Ön ismert a portál olvasóinak az összeesküvések támogatójaként. Ennyit az ön józan gondolkodásáról. Vagy nem gondolkodik józanul, vagy nagyon hazudós, vagy mindkettő !


Alfonz
2021. JANUÁR 15. [ 18:11 ]

Friss hírek: A brazil egészségügyi hatóság hétfőn jelentette be, hogy súlyos mellékhatás miatt fel kellett függeszteniük a kínai koronavírus elleni védőoltás klinikai tesztjeit .....No comment, nem vagyok vírustagadó, csak tünetmentes és józanon gondolkodó.


Alfonz
2021. JANUÁR 15. [ 18:07 ]

Kár ezen vitatkozni, persze, hogy évek múlva láthatjuk a mellékhatását, akkor már késő. Ennyi idő alatt NEM lehet rendesen letesztelni egy hatásos oltóanyagot, Az vizsgálhatja a lelkiismeretét, aki elterjesztette ezt a vírust és most jó üzletet csinál , de ez csak az előjáték, az igazi szigorítások csak ezután jönnek, miután mindenkit a karámba tereltek pánik félelembe tartva. Mindenki vegye fel a védőoltást saját józan paraszti megfontolásából és ne akarja másra ráerőltetni. Csókoltatom Bill Gatest aki a számítógépeket sem tudta megvédeni a vírustól és most nagy része van a vakcina gyártásban. Szépen elmondta az előadásában, hogy a népességet vakcinával csökkenteni lehetne...Ezen ténykednek sokan mások is és ez ma már nem elmélet, hanem gyakorlat. Tessék észrevenni és nem ülni a sötétben, vagy fejet a homokba dugva.


München
2021. JANUÁR 15. [ 17:34 ]

Alfonz. Hány ember is halt meg ezektől a vakcináktól? Hány ember halt meg a covid19 betegségtől? Kérdezhetem, mert milliókat oltottak már be. Persze, tudom is már a rögeszmés válaszukat: majd évek múlva látszik meg a káros hatás. Csakhogy az emberek a járványban most halnak meg, és borítékolható, hogy ha nem lenne vakcina, még több lenne az áldozat. Ezt az életeket mentő vakcinát vitatják el azzal az idétlenkedéssel, hogy életeket hoz veszélybe. Senkit sem akarok megbántani azzal, ha arra kérem, hogy vizsgálja meg lelkiismeretét.


Alfonz
2021. JANUÁR 15. [ 15:08 ]

Pontosan ez a fő gond, hogy a lassan kötelező vakcina életeket hoz veszélybe. Nincs kellő mértékben tesztelve, futtában lett legyártva, egészen más alapokon védene, mint az eddigi vakcinák , tehát megannyi kérdés, amire nincs válasz. Bill Gates részvényese a Pfizernek, a Moderna-nak, a wuhani viruslabor-nak,, véletlen. Van rá gyógyszer, csak a WHO betiltotta a használatát, mert nagyobb üzlet a vakcina. Ez nem összeesküvés elmélet, ez már az összeesküvők gyakorlata élesben.


München
2021. JANUÁR 15. [ 14:41 ]

Nemcsak egyszerű emberi ostobaságról van szó, hanem veszélyesek ezek már-már fixaideások (rögeszmések). Embereket tántorítanak el a vakcinától, ezzel pedig életeket hoznak veszélybe. Meg lehetne ezt fogalmazni a jog nyelvén is, tehát akár büntethetőek is az ilyen lelkiismeretlen vitatkozók. Tehát – ismétlem – nem csupán végtelenül és nevetséges korlátolt emberekről van szó, hanem butaságukban veszélyesekről.


Joseph Sarosi
2021. JANUÁR 15. [ 4:30 ]

Ki is mondta: "Az emberi ostobaság ellen hiába küzdenek még az istenek is"?


Érett Ifjú
2021. JANUÁR 14. [ 20:34 ]

Járvány van és tenni kell ellene, akár vakcina felvételével is .Közel 2 millió áldozata van egy év alatt, ez nem kevés. Évente közel 20 millióan halnak éhen. Erre már van megbízható, minden mellékhatás nélküli vakcina, úgy hívják hogy ennivaló, amiből a nyugati világ közel 10 szer annyit dob el, mint ami elég lenne a 20 millió emberélet megmentésére. Ez ellen is tehetnénk valamit.


istván
2021. JANUÁR 14. [ 16:54 ]

... már négy perc telt el a cikk facen-való megjelenés óta, és még egyetlen idióta sem kezdett őrjöngeni a cikk miatt ... De biztosak lehetünk, megjelennek ...


Kilépni Merkel árnyékából - illusztráció
2021. JANUÁR 19.
[ 13:00 ]
Ez a könnyek kora Amerikában. Politikusaink sírnak, bíróink sírnak, kommentátoraink sírnak, a vesztes elnökjelöltek hívei sírnak, a nyertes elnökjelöltek támogatói sírnak. Az amerikaiak imádják elárasztani a világot túlcsorduló érzelmeikkel, győzelmeikről sírva csipognak a Twitteren, újságcikkeket írnak a...
2021. JANUÁR 11.
[ 14:39 ]
Legyünk realisták, induljunk ki a legrosszabb forgatókönyvből. Ha mégsem ez következne be, szívesen osztozunk a tévedés boldogságában. A Covid-19 egyidejű, horizontális tapasztalattá sűrítette emberi civilizációnk törékenységét. A vírus egyben metafora is: ijesztő konkrétságában általánosan mutat rá jelenlegi...
2021. JANUÁR 11.
[ 14:19 ]
A múlt év folyamán sok részvény és néhány más befektetési eszköz árfolyama féktelen száguldásba kezdett. Néhány esetben valóban jól is teljesített a mögöttes vállalat, de az árfolyam ezzel együtt is a fundamentumok által indokoltnál sokkal magasabbra emelkedett, elszakadt a reálisnak tekinthető szintektől. A...
2021. JANUÁR 11.
[ 7:31 ]
Beolvasás folyamatban