Tükör
Ha Brüsszel terve bejön, luxus lesz az autózás

Kritikus hangok fogadták az Európai Bizottság klímavédelmi csomagjának egyes elemeit Németországban. Az autógyártók a töltő-infrastruktúra gyengeségére figyelmeztettek, az iparszövetség az európai cégek globális versenyképességét félti. Egy politikus szerint lázadás tör ki Európában, ha luxuscikké válik az autózás.

Európa legnagyobb autóipari szövetsége nem ellenzi a belső égésű motorok fokozatos megszüntetését, de kételkedik benne, hogy a politika időben megteremti a szükséges feltételeket.

– Az autóipar támogatja az Európai Bizottság éghajlat-politikai célkitűzéseit, amelyek szerint Európának legkésőbb 2050-ig éghajlat-semlegessé kell válnia – mondta Hildegard Müller, a VDA elnöke az Automobilwoche.de tudósítása szerint, miután megjelent a Fit for 55 klímacsomag. Az uniós bizottsági javaslat szerint a személygépkocsik és a kisteherautók szigorúbb szén-dioxid-kibocsátási normái felgyorsítják az átállást a nullakibocsátású mobilitásra, megkövetelve, hogy az új autók átlagos emissziója 2030-tól 55 százalékkal, 2035-től nullára csökkenjen a 2021-es szinthez képest. Ennek eredményeként a 2035-től forgalomba helyezett valamennyi új személygépkocsi kibocsátásmentes lesz. Annak biztosítására, hogy a járművezetők Európa-szerte fel tudják tölteni járműveiket, elő fogják írni a tagállamoknak, hogy bővítsék a töltőkapacitásukat.

A VDA ugyanakkor abbeli kétségeit hangoztatta, hogy az EU megteremti-e a szükséges feltételeket e célok megvalósításához. – Most rendkívül fontos, hogy az EU ne csak ambiciózus célokat tegyen közzé, hanem a megfelelő keretfeltételeket is biztosítsa – mondta Müller. Az e-mobilitás felépítése csak akkor folytatható sikeresen, ha az EU összes tagállamában megfelelő méretű töltési infrastruktúra áll rendelkezésre.

Azt is hangsúlyozta az elnök, hogy a belső égésű motorok kitiltásának dátuma a szövetség számára nem elfogadható.

– A 2035-re tervezett kibocsátási határértékkel a bizottság valójában a belső égésű motorok betiltását javasolja – még a hibridek esetében is. Ez innovációellenes és ellenkezik a technológiasemlegesség követelményével – állította Müller.

Az egyesület vezetője emellett arra figyelmeztetett, hogy az átalakítás tervezett üteme sok gyártó és beszállító számára aligha követhető. – Ezen a területen a munkahelyekre gyakorolt ​​hatás jelentős lesz, de sajnos az EB nem értékelte megfelelően a tervei társadalmi következményeit. Az átalakulás sikerének alapvető feltétele, hogy az ökológia, a gazdaság és a társadalmi egyensúly összhangba kerüljön.

Az ügyben megszólalt Siegfried Russwurm, a Bundesverbands der Deutschen Industrie (Német Iparszövetség) elnöke is, aki azt nyilatkozta, hogy a szektor nagyobb támogatást vár Brüsszeltől a globális versenyben a legjobb klímavédelmi megoldásokért, hogy az EU zöldmegállapodása valódi növekedési stratégiává váljon. Szerinte az éghajlatváltozási terv csak akkor lesz sikeres, ha az ipar a szén-dioxid-mentesítés ellenére globálisan versenyképes marad.

– Ha egyedül járunk az élen az éghajlatvédelem terén itt Európában, az nem segít a globális éghajlati gondokon. A jövőben az EU-nak keményebben kell dolgoznia ugyanazon klímavédelmi szabályok betartásáért világszerte.

Matthias Miersch, az SPD parlamenti képviselője a társadalmi megosztottságra figyelmeztetett. – A tervezett kibocsátáskereskedelem a közlekedésben és az építőiparban nem változtathatja a mobilitást és a meleg otthont luxuscikké. Ezért olyan fontos a klímavédelem társadalmi hatásainak vizsgálata a korai szakaszban, különben fennáll annak a veszélye, hogy Európában nagy lázadás lesz. (Magyar Nemzet)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Belépő az életbe - illusztráció
2021. SZEPTEMBER 22.
[ 22:45 ]
"Minden világjárvány véget ér" - illusztráció
2021. SZEPTEMBER 21.
[ 9:14 ]
Előbb van narratívájuk, mint kérdéseik - illusztráció
2021. SZEPTEMBER 15.
[ 11:57 ]
Húsz éve annak, hogy 2001. szeptember 11-én az al-Kaida terrorszervezet 19 tagja átvette az irányítást négy utasszállító repülőgép felett. Három gép Los Angelesbe, egy pedig San Franciscóba tartott, de egyik sem érkezett meg a célállomásra. A Los Angelesbe tartó gépek a New York-i Világkereskedelmi Központba (World Trade...
2021. SZEPTEMBER 11.
[ 6:58 ]
A demográfusok hosszú ideje igyekeznek magyarázatot találni arra, hogy a nyugati civilizációban miért nem születik elég gyermek, miért nem képesek e társadalmak önmaguk reprodukálására. A termékenységi adatok azonban azt mutatják: trendforduló tanúi lehetünk. Immár szinte minden kontinensen drámaian csökken a fiatalok...
2021. SZEPTEMBER 9.
[ 19:58 ]
Összeállt az új afgán kormány. Az előzetes híresztelésekkel ellentétben úgy tűnik, nem került be az ország vezetésébe egy mérsékelt afgán politikus sem, helyettük mind régi tálib vezetők töltik majd be az összes fontos tisztséget. Az új állam, az Afganisztáni Iszlám Emírség emírje Hibatulla Ahunzada lesz, a tálibok...
2021. SZEPTEMBER 8.
[ 10:41 ]
Beolvasás folyamatban