Vajdaság
Magyarkanizsa: Új székházban a helyi Info TV
Az ICR volt irodáiban működik a jövőben a magyarkanizsai Info Televízió - Az épületben a Pannon RTV is irodához jutott
Betűméret:             

A tervezett médiaközpont kiépítése megoldotta volna nem csak az Info TV, hanem a községben működő összes médiaház működésének gondját, erre azonban a gazdasági nehézségek miatt pillanatnyilag nem volt lehetőség. Maradt a várakozás egy olyan lehetőségre, amely legalább részben enyhíti a gondokat. Nos, a Tisza Menti Információs Fejlesztési Központ (ICR) irodáinak megüresedésével, amelyet az önkormányzat a Városházára költöztetett, eljött ez a pillanat is.

- Háromszori költözködés után jutott végre egy olyan helyre az Info TV, ahol akár komolyabb fejlesztésekre is lehetőség nyílik majd – nyilatkozta Sarnyai Károly, az anyaintézmény, a Cnesa OMI igazgatója a hétfő délelőtti székházavatón. - Itt, az új helyen, a Dózsa György utcában, már van külön szerkesztő szoba, külön vágószoba, külön hangstúdió és majd egy stúdiót is kiépítünk, ráadásul biztosítani tudtunk itt egy helyiséget a szabadkai Pannon RTV magyarkanizsai stábjának is, amely nagyon jelentős lehet a jövőbeni együttműködés szorosabbá tétele tekintetében.
A Pannon RTV eddig ideiglenes helyen dolgozó munkatársai egyetlen irodát kaptak, de az teljességében megfelel a terepi műsorkészítés követelményeinek. Nyugodt, csendes helyen van, ahol a szabadkai médiaház két helyi munkatársa az Info Televízióval együttműködve, megfelelő környezetben dolgozhat, emelte ki Bodzsoni István, a Pannon RTV igazgatója.

- Személy szerint nagyon örülök, hogy végre a kanizsai tudósítóstábunk otthonra lelt, hogy van hol dolgoznia, és nagyon örülök annak is, hogy ez gyakorlatilag egy közös helyiség az Info Televízióval. Bízom benne, hogy az együttműködés így tovább erősödik, és gyakorlatilag ez egy rendszerként fog majd hamarosan működni, amihez lehetőségeinkhez mérten mi is hozzá kívánunk majd járulni.

Az ünnepségen megjelentek az önkormányzat elöljárói és a rokonintézmények képviselői is. Nyilas Mihály polgármester szerint az új székház akár egy végleges helyszíne is lehet az Info Televízió szerkesztőségének, hisz elég tér és helyiség áll a tévések rendelkezésére, ami lehetővé teszi a zökkenőmentes munkát valamint a további fejlesztéseket, amelyeket a községi önkormányzat ezután is támogatni fog.

Véleménye szerint az új helyszínen, a megfelelő műszaki fejlesztések után, az eddigieknél tartalmasabb és jobb műsorok készülhetnek majd, amelyek teljességében kielégítik a község polgárainak igényeit.

Sátai Róbert, a Községi Tanács tájékoztatással megbízott tagja volt az, aki annak idején, 15 évvel ezelőtt, főszerepet játszott a helyi televízió létrehozásában, s akinek főszerep jutott a mostani helyszín megválasztásában és kialakításában is.

- Azzal az elképzeléssel fogtam hozzá ennek a változásnak a megvalósításához, hogy az idén az Info TV egy új tervvel, új koncepcióval, új magazinműsorral kezdje meg munkát a megváltozott, az eddiginél sokkal jobb körülmények között, mert 15 évvel ezelőtt ezek a feltételek távolról sem voltak adottak. Mára a tévé csapata képzetté vált, ami biztosítékot jelent arra, hogy nyitni tud a magyarkanizsai nézők felé, és új műsorokkal, újszerű megoldásokkal tud hozzájárulni községünk polgárainak magasabb szintű tájékoztatásához.

A községi önkormányzat továbbra is tervezi a már említett közös médiaház létrehozását, ennek megvalósítására azonban még várni kell. Az első lépés, az Info TV székházának átadása azonban reményt ad arra, hogy előbb-utóbb ez az terv is megvalósul majd.

Bödő Sándor

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

December 3-a a fogyatékkal élők nemzetközi napja. Ez alkalomból a topolyai polgármester minden évben meglátogatja a községben működő, fogyatékkal élő személyekkel foglalkozó intézményeket, civil szervezeteket, egyesületeket. Szatmári Adrián, Topolyai község polgármestere munkatársaival hétfőn ellátogatott ezekbe...
2023. DECEMBER 5.
[ 13:10 ]
A Muzslai Petőfi Sándor MME-ben került kiosztásra a magyar kormány adománya a kisgyermekeknek, akiknek a babacsomagot a Magyar Nemzeti Tanács jóvoltából kézbesítették. Ezen a helyszínen 40 babacsomagot adtak át, a helybeli, nagybecskereki, lukácsfalvi, erzsébetlaki és szentmihályi szülők mellett első alkalommal voltak...
2023. DECEMBER 5.
[ 7:26 ]
Zentán rendezték meg a Vállalkozók Országos Szövetségének (VOSZ) konferenciáját, amelyen a magyarországi és a vajdasági vállalkozók közötti együttműködés kiszélesítésének a lehetőségeiről tárgyaltak. Az összejövetel résztvevőit elsőként Czegledi Rudolf, Zenta Község polgármestere, az összejövetel egyik...
2023. DECEMBER 4.
[ 19:02 ]
Beolvasás folyamatban