Vajdaság
Sokan keresnek munkát Magyarkanizsa községben

Huszonöt munkaadó nyolcvan munkahelyet kínált ma a magyarkanizsai állásbörzén. Az érdeklődő munkavállalók bőséges kínálatból válogathattak, a községbeli munkák mellett pedig Törökkanizsáról, Szabadkáról, Zentáról is érkeztek állásajánlatokkal. A Művészetek Házának előcsarnokában tartott állásbörzén a szakképzetlenek mellett többségében pincéreket, szakácsokat, biztosítási ügynököket, gépészeket, kereskedőket kerestek.

Magyarkanizsa községben jelenleg 1443 regisztrált munkanélküli van, többségük általános iskolával, vagy szakközépiskolával rendelkezik. Az elmúlt évekhez képest ez csökkenő tendenciát mutat a község területén, de ehhez Fejsztámer Róbert, a község polgármestere szerint az is hozzájárul, hogy sokan külföldre vándoroltak.

- Mi határ menti település vagyunk, nagyon sokan vannak, akik naponta vagy hetente ingáznak. Nem csak arról van szó, hogy mennyi új munkahelyet lehet teremteni Magyarkanizsa község területén, mert most már eljutottunk arra a szintre, hogy az újonnan teremtett munkahelyekre sincs ember, aki azt betöltse és nincs olyan, aki munkát vállalna - emelte ki a helyszínen Fejsztámer Róbert, Magyarkanizsa község polgármestere.

Az idei első állásbörzén főként idénymunkát kínáltak a munkaadók.

Bartok Zsófia
Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Kritikus
2019. MÁRCIUS 30. [ 21:15 ]

Munkaadó = Rabszolgatartó Ez a munkaadók hozzáállása. Amikor a mór megtette "kötelezettségét" - a mór mehet azaz kitesszem az utcára mert nem éri meg állandó munkást alkalmazni. az állandó munkásnak sok a "joga". Ha kifizetném őket nekem nem marad kubai nyaralásra. Ilyen hozzáállással ne csodálkozzon senki, hogy innen már mindenki elment. Ami a legszomorúbb vitte a családját is - mert nem akar többé visszajönni. Minek és mire is jönne vissza ha még éhbért sem kínálnak!


KRISKA FERENC
2019. MÁRCIUS 30. [ 15:55 ]

MEG KELL FIZETNI A MUNKÁT ÉS NEM ÚGY BESZÉLNI ÉS BÁNNI AZ EMBEREKKEL MINT ÚTSZÉLI KOCSIS A LOVÁVAL ÉS AKKOR MAJD LESZ MUNKÁS.


Nem zárják be a muzslyai iskolát - illusztráció
2019. NOVEMBER 12.
[ 18:20 ]
Négy migráns eltűnt a Dunában Apatinnál, amikor illegálisan akarták átlépni a horvát határt, tudta meg nem hivatalosan az RTV. A polgároktól kapott meg nem erősített információk szerint az eset a Vagoni üdülőhelytől nem messze történt, ahol tíz migráns elvett egy csónakot, s a délutáni órákban azzal próbáltak meg...
2019. NOVEMBER 11.
[ 9:56 ]
Mementó 2019 címmel emlékeztek meg szombaton este az 1944 őszén elkövetett magyarellenes kegyetlenkedések halálos áldozatairól. A szomorú megemlékezés alkalmával a megjelentek először gyászmisén vettek részt a Szent István-templomban, majd mécsesekkel a kezükben sétáltak át a Tisza-hídnál felállított kopjafához. A...
2019. NOVEMBER 10.
[ 8:53 ]
Bor és hagyományai címmel tartottak találkozót a hétvégén a Kinizsi Szövetség tagjai a pancsovai Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesület székházában. A Kinizsi Szövetség 2015-ben alakult Nagyvázsonyban, azokat a településeket összefogva, amelyeket Kinizsi Pál életútja érintett. A szövetségnek három vajdasági...
2019. NOVEMBER 10.
[ 8:12 ]
Beolvasás folyamatban