Vajdaság
Sokan keresnek munkát Magyarkanizsa községben

Huszonöt munkaadó nyolcvan munkahelyet kínált ma a magyarkanizsai állásbörzén. Az érdeklődő munkavállalók bőséges kínálatból válogathattak, a községbeli munkák mellett pedig Törökkanizsáról, Szabadkáról, Zentáról is érkeztek állásajánlatokkal. A Művészetek Házának előcsarnokában tartott állásbörzén a szakképzetlenek mellett többségében pincéreket, szakácsokat, biztosítási ügynököket, gépészeket, kereskedőket kerestek.

Magyarkanizsa községben jelenleg 1443 regisztrált munkanélküli van, többségük általános iskolával, vagy szakközépiskolával rendelkezik. Az elmúlt évekhez képest ez csökkenő tendenciát mutat a község területén, de ehhez Fejsztámer Róbert, a község polgármestere szerint az is hozzájárul, hogy sokan külföldre vándoroltak.

- Mi határ menti település vagyunk, nagyon sokan vannak, akik naponta vagy hetente ingáznak. Nem csak arról van szó, hogy mennyi új munkahelyet lehet teremteni Magyarkanizsa község területén, mert most már eljutottunk arra a szintre, hogy az újonnan teremtett munkahelyekre sincs ember, aki azt betöltse és nincs olyan, aki munkát vállalna - emelte ki a helyszínen Fejsztámer Róbert, Magyarkanizsa község polgármestere.

Az idei első állásbörzén főként idénymunkát kínáltak a munkaadók.

Bartok Zsófia
Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Kritikus
2019. MÁRCIUS 30. [ 21:15 ]

Munkaadó = Rabszolgatartó Ez a munkaadók hozzáállása. Amikor a mór megtette "kötelezettségét" - a mór mehet azaz kitesszem az utcára mert nem éri meg állandó munkást alkalmazni. az állandó munkásnak sok a "joga". Ha kifizetném őket nekem nem marad kubai nyaralásra. Ilyen hozzáállással ne csodálkozzon senki, hogy innen már mindenki elment. Ami a legszomorúbb vitte a családját is - mert nem akar többé visszajönni. Minek és mire is jönne vissza ha még éhbért sem kínálnak!


KRISKA FERENC
2019. MÁRCIUS 30. [ 15:55 ]

MEG KELL FIZETNI A MUNKÁT ÉS NEM ÚGY BESZÉLNI ÉS BÁNNI AZ EMBEREKKEL MINT ÚTSZÉLI KOCSIS A LOVÁVAL ÉS AKKOR MAJD LESZ MUNKÁS.


A zentai Vladimir Nazor utcában egy melléképületben kora reggel bukkantak rá a 15 éves H. P. élettelen testére. A nyomozás első eredményei azt mutatják, a lány öngyilkosságot követett el, felakasztotta magát. A helyszínre érkező orvosok csak a halál beálltát tudták megállapítani. (Pink)
2019. MÁJUS 19.
[ 11:20 ]
Tiszteletet parancsoló megjelenésű, ugyanakkor egyben szebbnél szebb kutyák kerültek felvezetésre a kishegyesi labdarúgópályán, ahol idén már hetedszer szerveztek speciális kuvasz-fajtakiállítást. Kishegyesen tartották meg a Kuvasz CAC Fajtakiállítást, ami egyben a VII. Kuvasz Klubkiállítás volt. Idén összesen 40...
2019. MÁJUS 19.
[ 10:29 ]
Idén is hatalmas érdeklődés övezte a Vajdasági Vágtát. Nagyon sokan, mintegy tízezren látogattak ki a verseny helyszínére. A zobnaticai lóversenypályán végül szabadkai siker született. Az Adorján képviseletében lovagló zsoké lett a második, harmadik pedig Bácsfeketehegy lovasa. Szabadka színeiben lovagolva, Gulyás...
2019. MÁJUS 18.
[ 20:54 ]
Beolvasás folyamatban