Vajdaság
Összefogással járhatóvá tették a földes utat Orom és Csantavér között

Az oromi és csantavéri termelők összefogásával, a két falut összekötő több mint 5 kilométeres földes utat ma újraszántották a gazdák. Ez az útszakasz nagyon forgalmas, a termelők mellett autók is használják, és már nagyon rossz állapotban volt, ezért döntöttek úgy a gazdák, hogy idén is saját kézbe veszik a problémát.

Az esős időszak után nehéz volt rajta még traktorokkal is közlekedni. Ezért mai napon felszántották, majd feltárcsázták, hogy a forgalmas útszakasz használhatóbbá váljon mindenki számára.

- Így traktorral beérünk fél óra alatt Csantavérre. Amikor rossz volt az út, sáros volt, akkor autóval el sem jöhettünk, traktorral meg kellett egy óra, így meg 10-15 perc – mondta Losonc Tamás, az egyik szervező.

A két települést összekötő földes úton nem csak mezőgépekkel járnak. Sokan Oromról Csantavérre utaznak vásárolni, hiszen ezen az úton Csantavér közelebb van, mint például Magyarkanizsa. A gazdák a takarmányt, az alkatrészeket is itt vásárolják, emellett a jószágokat is sokan ide hozzák eladásra.

Az akcióban mintegy 30 traktoros vett részt, 2 óra alatt el is végezték a munkát. Az üzemanyagot a gazdáknak idén is az oromi helyi közösség biztosította.

- Mi minden évben üzemanyaggal járulunk hozzá. A helyi közösség költségvetéséből most erre az alkalomra 15 liter dízel üzemanyagot biztosítunk ingyen, hogy így ösztönözzük a gazdákat – nyilatkozta Lékó Róbert, tanácselnök.

Lékó Róbert hozzátette, hogy ennek az útszakasznak a kiaszfaltozása 5-600 millió dináros beruházás lenne, amelyre a tervdokumentáció már elkészült, de a megvalósítás támogatás híján nem tudni mikor valósul meg.

Bartok Zsófia
Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Elsősorban az észak-bácskai települések lakói panaszkodnak egy-két napja, 2-3 milliméteres, kullancshoz is hasonlító apró rovarok inváziójára. Szakemberek szerint a repceszár-ormányos a repce betakarítását követően próbálja megtalálni új élőhelyét. A rovar az emberre nem veszélyes, de kellemetlen lehet. A nyár...
2020. JÚLIUS 3.
[ 19:28 ]
A nagybecskereki válságtörzs mai, telefonos értekezletén úgy döntött, hogy a város területén, a zárt helyiségekben kötelezővé teszik a maszk viselését, ugyanez vonatkozik a városi tömegközlekedésre is, erről már előbb döntöttek. Egyébként Nagybecskereken a Dr. Đorđe Joanović közkórház illetékesei...
2020. JÚLIUS 3.
[ 18:52 ]
A koronavírus járvány kihirdetésének kezdete óta a mai napig Szabadkán összesen 86 személynél igazoltak koronavírus fertőzést, azaz 4 új esetet regisztráltak Szabadkán, olvasható a válságkezelő városi törzskar közleményében. A Szabadkai Közkórház Fertőző Osztályán jelenleg 10 koronavírus-gyanús pácienset...
2020. JÚLIUS 3.
[ 18:50 ]
Beolvasás folyamatban