Vajdaság
Összefogással járhatóvá tették a földes utat Orom és Csantavér között

Az oromi és csantavéri termelők összefogásával, a két falut összekötő több mint 5 kilométeres földes utat ma újraszántották a gazdák. Ez az útszakasz nagyon forgalmas, a termelők mellett autók is használják, és már nagyon rossz állapotban volt, ezért döntöttek úgy a gazdák, hogy idén is saját kézbe veszik a problémát.

Az esős időszak után nehéz volt rajta még traktorokkal is közlekedni. Ezért mai napon felszántották, majd feltárcsázták, hogy a forgalmas útszakasz használhatóbbá váljon mindenki számára.

- Így traktorral beérünk fél óra alatt Csantavérre. Amikor rossz volt az út, sáros volt, akkor autóval el sem jöhettünk, traktorral meg kellett egy óra, így meg 10-15 perc – mondta Losonc Tamás, az egyik szervező.

A két települést összekötő földes úton nem csak mezőgépekkel járnak. Sokan Oromról Csantavérre utaznak vásárolni, hiszen ezen az úton Csantavér közelebb van, mint például Magyarkanizsa. A gazdák a takarmányt, az alkatrészeket is itt vásárolják, emellett a jószágokat is sokan ide hozzák eladásra.

Az akcióban mintegy 30 traktoros vett részt, 2 óra alatt el is végezték a munkát. Az üzemanyagot a gazdáknak idén is az oromi helyi közösség biztosította.

- Mi minden évben üzemanyaggal járulunk hozzá. A helyi közösség költségvetéséből most erre az alkalomra 15 liter dízel üzemanyagot biztosítunk ingyen, hogy így ösztönözzük a gazdákat – nyilatkozta Lékó Róbert, tanácselnök.

Lékó Róbert hozzátette, hogy ennek az útszakasznak a kiaszfaltozása 5-600 millió dináros beruházás lenne, amelyre a tervdokumentáció már elkészült, de a megvalósítás támogatás híján nem tudni mikor valósul meg.

Bartok Zsófia
Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Az államalapító Szent István tiszteletére tartott ma este ünnepi megemlékezést Temerinben a TAKT és a Szirmai Károly Magyar Művelődési Egyesület. Köszöntőt Csorba Béla, a Vajdasági Magyar Demokrata Párt elnöke mondott. Beszédében felidézte a történelmi eseményeket, majd a jelenkori társadalmi és politikai...
2019. AUGUSZTUS 21.
[ 2:17 ]
A Muzslai Petőfi Sándor MME karöltve a helyi plébániával mintegy másfél évtizede közösen rendezi meg Szent István napját, és egyben az új kenyér ünnepét. Immár ötödik éve a rendezvény koszorúzással kezdődik a templom melletti parkban, ugyanis ennyi ideje áll Szent István szobra, ahol az emlékezés virágait...
2019. AUGUSZTUS 20.
[ 22:07 ]
Mintegy 250 termelő vett részt a Horgosi Termelők Klubjának Szent István-napi rendezvényén. A Családi- és Sportnapra, amit a helybeli Túrú tanyán rendeztek, nemcsak Vajdaságból, hanem Magyarország több településéről és Szlovákiából is érkeztek vendégek. Az idő egy kicsit megtréfálta a szervezőket. Jóval melegebb...
2019. AUGUSZTUS 20.
[ 22:04 ]
Beolvasás folyamatban