Vajdaság
Összefogással járhatóvá tették a földes utat Orom és Csantavér között

Az oromi és csantavéri termelők összefogásával, a két falut összekötő több mint 5 kilométeres földes utat ma újraszántották a gazdák. Ez az útszakasz nagyon forgalmas, a termelők mellett autók is használják, és már nagyon rossz állapotban volt, ezért döntöttek úgy a gazdák, hogy idén is saját kézbe veszik a problémát.

Az esős időszak után nehéz volt rajta még traktorokkal is közlekedni. Ezért mai napon felszántották, majd feltárcsázták, hogy a forgalmas útszakasz használhatóbbá váljon mindenki számára.

- Így traktorral beérünk fél óra alatt Csantavérre. Amikor rossz volt az út, sáros volt, akkor autóval el sem jöhettünk, traktorral meg kellett egy óra, így meg 10-15 perc – mondta Losonc Tamás, az egyik szervező.

A két települést összekötő földes úton nem csak mezőgépekkel járnak. Sokan Oromról Csantavérre utaznak vásárolni, hiszen ezen az úton Csantavér közelebb van, mint például Magyarkanizsa. A gazdák a takarmányt, az alkatrészeket is itt vásárolják, emellett a jószágokat is sokan ide hozzák eladásra.

Az akcióban mintegy 30 traktoros vett részt, 2 óra alatt el is végezték a munkát. Az üzemanyagot a gazdáknak idén is az oromi helyi közösség biztosította.

- Mi minden évben üzemanyaggal járulunk hozzá. A helyi közösség költségvetéséből most erre az alkalomra 15 liter dízel üzemanyagot biztosítunk ingyen, hogy így ösztönözzük a gazdákat – nyilatkozta Lékó Róbert, tanácselnök.

Lékó Róbert hozzátette, hogy ennek az útszakasznak a kiaszfaltozása 5-600 millió dináros beruházás lenne, amelyre a tervdokumentáció már elkészült, de a megvalósítás támogatás híján nem tudni mikor valósul meg.

Bartok Zsófia
Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Befejeződtek a karbantartási munkálatok kedden valamivel 14 óra előtt, és ismét zavartalanul működik a röszkei közúti határátkelőhely - tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t. Szabó Szilvia közölte, az átkelőnél kedden 9 órától áramkimaradás miatt szünetelt a...
2019. JÚNIUS 25.
[ 15:28 ]
A szabadkai városi képviselő-testület elnöke cáfolja, hogy politikai haszonszerzés céljából fogadták volna el a javaslatot, hogy Danilo Kišnek posztumusz adományozzanak díszpolgári címet. Bunford Tivadar közleményt tett közzé az önkormányzat hivatalos oldalán, amelyben emlékeztet arra, hogy Szabadka Város...
2019. JÚNIUS 25.
[ 15:24 ]
A Határtalanul! program keretében először utazhattak vajdasági gyerekek tanulmányi kirándulásra Magyarország történelmi helyszíneire. Zenta községből két iskola diákjai vettek részt a látnivalókban gazdag utazáson. A magyar Emberi Erőforrások Minisztériuma által támogatott Határtalanul! programban 2010 óta már több...
2019. JÚNIUS 25.
[ 7:23 ]
Beolvasás folyamatban