Vajdaság
Összefogással járhatóvá tették a földes utat Orom és Csantavér között

Az oromi és csantavéri termelők összefogásával, a két falut összekötő több mint 5 kilométeres földes utat ma újraszántották a gazdák. Ez az útszakasz nagyon forgalmas, a termelők mellett autók is használják, és már nagyon rossz állapotban volt, ezért döntöttek úgy a gazdák, hogy idén is saját kézbe veszik a problémát.

Az esős időszak után nehéz volt rajta még traktorokkal is közlekedni. Ezért mai napon felszántották, majd feltárcsázták, hogy a forgalmas útszakasz használhatóbbá váljon mindenki számára.

- Így traktorral beérünk fél óra alatt Csantavérre. Amikor rossz volt az út, sáros volt, akkor autóval el sem jöhettünk, traktorral meg kellett egy óra, így meg 10-15 perc – mondta Losonc Tamás, az egyik szervező.

A két települést összekötő földes úton nem csak mezőgépekkel járnak. Sokan Oromról Csantavérre utaznak vásárolni, hiszen ezen az úton Csantavér közelebb van, mint például Magyarkanizsa. A gazdák a takarmányt, az alkatrészeket is itt vásárolják, emellett a jószágokat is sokan ide hozzák eladásra.

Az akcióban mintegy 30 traktoros vett részt, 2 óra alatt el is végezték a munkát. Az üzemanyagot a gazdáknak idén is az oromi helyi közösség biztosította.

- Mi minden évben üzemanyaggal járulunk hozzá. A helyi közösség költségvetéséből most erre az alkalomra 15 liter dízel üzemanyagot biztosítunk ingyen, hogy így ösztönözzük a gazdákat – nyilatkozta Lékó Róbert, tanácselnök.

Lékó Róbert hozzátette, hogy ennek az útszakasznak a kiaszfaltozása 5-600 millió dináros beruházás lenne, amelyre a tervdokumentáció már elkészült, de a megvalósítás támogatás híján nem tudni mikor valósul meg.

Bartok Zsófia
Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Muzslya: Pásztornap - tizenötödször - illusztráció
2019. OKTÓBER 19.
[ 19:40 ]
Holttestet találtak a Fruška gorán - illusztráció
2019. OKTÓBER 19.
[ 16:52 ]
A közeli biztonsági kamera rögzítette a szerda délelőtti szabadkai bankrablás pillanatait. A felvételen az látszik, hogy amikor a pénzszállítók az épületből kilépnek a bank elé, a közelben parkoló fekete gépkocsiból kiugrik egy álarcos férfi, gázspray-vel a pénzszállítóra és a bank biztonsági embereire fúj,...
2019. OKTÓBER 18.
[ 15:55 ]
Újabb karriertervezési és életvezetési tanácsokkal gazdagodhattak a fiatalok az elmúlt napokban a zentai BeeHome Közösségi Házban, ahol szerdán a szabadkai, csütörtökön pedig a zentai középiskolások számára tartottak összejövetelt a nagysikerű Karriertervező elnevezésű rendezvénysorozat keretében. A szerdai esemény...
2019. OKTÓBER 18.
[ 11:48 ]
Október 17-én megkezdődött az óbecsei buszmegálló felállítása. Ahogy azt már a médiából tudjuk, az óbecsei buszállomást lebontották, a helyére a Lidl épülete kerül. A szemben lévő Maxi bevásárlóközpont előtt, korszerű, 14 méter hosszú zárt, légkondicionált, és előtte nyitott részből álló buszmegálló...
2019. OKTÓBER 17.
[ 22:05 ]
Beolvasás folyamatban