Vajdaság
Felújítás és bővítés a sport terén Magyarkanizsán

Magyarkanizsa önkormányzata partnere az IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében megvalósuló OASIS elnevezésű projektumnak, melynek keretein belül felújítják a Firenze-lakónegyed melletti műfüves pályát, valamint új lelátóval bővített sportpályák is kiépítésre kerülnek.

A beruházás Molnár Makai Krisztina, a projekt koordinátora szerint 91 ezer euróból valósul meg, amely tartalmazza az új aszfaltos pálya, és az egypalánkos kosárlabda pálya kiépítését a lelátóval együtt.

- A projekt keretén belül sikerült egy új aszfaltos pályát kiépíteni, amit a kézilabdások és a kispályás focisták tudnak majd használni, valamint egy egypalánkos kosárlabda pálya is helyet kapott, és mindezek mellett a már meglévő műfüves pálya felszíne is felújításra került. A projekten belül Magyarkanizsa község kötelezettségéhez tartozik még az is, hogy az itt található Liget-erdőnek az urbanisztikai tervét, valamint a következő fázisban az Ifjúsági Szállónak az ötlettervét, illetve az építkezési engedélyhez szükséges tervét is ki tudtuk dolgozni – ismertette a projekt jelenlegi helyzetét a koordinátor.

Magyarkanizsa önkormányzata az önrész biztosításában vette ki a szerepét, amely összesen 13,5 ezer eurót tesz ki, amelyet a tartományi pénzügyi titkárság biztosított. Fejsztámer Róbert, Magyarkanizsa község polgármestere a projekt kapcsán elmondta, az önkormányzat arra törekszik, hogy minél több kézzel fogható beruházást valósítson meg az Európai Unió segítségével.

- Magyarkanizsa község az elmúlt évtizedben híres volt arról, hogy tudta nyerni, kezelni, elszámolni és megvalósítani az EU-s pályázatokat, azonban mégis nagyon kevés olyan projektumunk volt, amelyben fizikai beruházást lehetett volna megvalósítani. Most viszont, ahogy látszódik is, a tartományi és a köztársasági konkrét projektumok mellett most ez is egy kézzel megfogható projekt, hiszen ez a terület hosszú távon egy Ifjúsági Sport és Rekreációs Központ kellene majd, hogy legyen. Ehhez készítettünk mi terveket és pályákat is, amit már bízom benne, hogy ősztől tudnak majd használni a fiatalok és a rekreációra vágyók egyaránt – nyilatkozta a polgármester.

Fejsztámer Róbert hozzátette, hogy ez egy nagy projekt első lépése, ami most megvalósul, hiszen a jövőben szeretnék bővíteni illemhelyiségekkel, valamint a víz- és az áramellátást is biztosítani a pályák melletti területen.

A projekthez tartozó kötelezettségeket 2020 februárjáig kell elvégeznie az önkormányzatnak.

Bartok Zsófia
Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A gunarasi Oroszi János nyerte meg Topolyán a sorrendben kilencedik Vajdasági Parasztolimpiát. Második lett a topolyai Kelemen Lajos, harmadik a kishegyesi Puhalák Zsolt. A hölgyek mezőnyében első lett a szintén gunarasi Kocsis Krisztina, második a szenttamási Kolenák Gyöngyi, harmadik Csillag Anita. A fiatal legények...
2019. AUGUSZTUS 18.
[ 22:47 ]
Böjte Csaba ferences rendi szerzetes, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója volt ma a vendége a horgosi Domus Pacis lelkigyakorlatos háznak. Harmath Károly ferences rendi szerzetes, a lelkigyakorlatos és közösségi ház alapítója üdvözölte és vezette fel a rendezvényt. Csaba testvér látogatása nagy érdeklődést...
2019. AUGUSZTUS 18.
[ 22:25 ]
Fokozott forgalom várható ma szerbiai utakon és határátkelőkön, a legtöbbet azonban a horgosi határátkelőn kell várni, ahol a kilépő oldalon ötórás a várakozási idő a személyautók számára. A preševói határátkelőn egy órát kell várni, míg Batrovcinál három órát. Kelebiánál és Gostunnál egyaránt mintegy...
2019. AUGUSZTUS 18.
[ 10:46 ]
Beolvasás folyamatban