Vajdaság
Pásztor és Đorđević meglátogatta a bácskossuthfalvi Otthont

Pásztor István, a tartományi képviselőház elnöke és Zoran Đorđević munkaügyi és szociális kérdésekkel megbízott miniszter meglátogatta a bácskossuthfalvi Otthon Értelmi Fogyatékosokat Gondozó Intézetet, ahol az intézmény vezetőivel azokról a támogatási lehetőségekről beszélgettek, amelyekkel segíthetik az ott dolgozók munkáját, valamint azt is, hogy a gondozottaknak megfelelőbb és magasabb minőségű szolgáltatást nyújtsanak.

„Az Otthon egy olyan intézet, amely megérdemli a nagyobb társadalmi figyelmet és anyagi támogatást. Igazán örülök, mert reális esélyt látok arra, hogy belátható időn belül az épületet teljes egészében fel tudják majd újítani‟, emelte ki Pásztor, aki megköszönte Đorđevićnak, hogy minisztériuma jelentős mértékben támogatja az intézményt új berendezések vásárlásában és egy lift kiépítésében is.

Zoran Đorđević hangsúlyozta, hogy a köztársasági és a tartományi kormány is figyelemmel kíséri az ilyen intézmények sorsát, ezért várhatóan a közeljövőben megoldódnak majd az Otthon elsődleges problémái, később pedig az egész épületet fel tudják majd újítani.

„Ez az épület a felújítás után egy teljesen új kinézetet kap és sokkal funkcionálisabb lesz, vagyis sokkal jobban megfelel majd a gondozottaknak. Azok a problémák, amelyekkel itt szembesülünk, jelen vannak a többi, hasonló intézményben is, ez pedig nem más, mint a munkaerő hiánya‟, mondta Đorđević.

A miniszter kiemelte továbbá: a tervek szerint az év végéig elkészül a szociális központokról és a szociális védelemmel foglalkozó intézményekről szóló elemzés és a szisztematizációra vonatkozó javaslat is, ezekkel pedig a jövőben, a pénzügyminisztérium támogatásával, javítani tudnak majd a gondozottaknak nyújtott szolgáltatások minőségén.

A bácskossuthfalvi Otthon Értelmi Fogyatékosokat Gondozó Intézetet 1946-ban alapították, és a 300 férőhelyből jelenleg 295-öt töltenek be a súlyos mentális problémával küzdő személyek.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Csütörtökön kezdődik a ZrBizNet, amelyet immár harmadik éve rendeznek meg a Medison Sportcsarnokban, illetve a mellette levő parkban. Ezúttal is háromnapos lesz a rendezvény - számos tartalommal. A hétfőn megtartott sajtótájékoztatón Saša Santovac, alpolgármester kiemelte, hogy az ország egyik legjelentősebb...
2019. SZEPTEMBER 17.
[ 7:13 ]
Kristi Karelsohnnal, Észtország budapesti nagykövetével tárgyalt Újvidéken Pásztor István, a Vajdasági Képviselőház elnöke. A találkozó központi témája az volt, hogy hogyan fűzhetnék szorosabbra az észt régiók és Vajdaság kapcsolatát. Észtországnak nincs nagykövetsége Szerbiában, ezért a magyarországi...
2019. SZEPTEMBER 16.
[ 16:23 ]
Az idén a pacsériak vendégszeretetét élvezhették a Kárpát- medencei testvérgyülekezetek találkozójának résztvevői, amelyen a házigazdák mellett ott voltak a kisújszállási (Magyarország), négyfalusi (Erdély), felsőrási és alsófalusi (Felvidék), valamint a salánki (Kárpátalja) gyülekezetek vezetői és tagjai. A...
2019. SZEPTEMBER 16.
[ 10:38 ]
Beolvasás folyamatban