Vajdaság
Pásztor és Đorđević meglátogatta a bácskossuthfalvi Otthont

Pásztor István, a tartományi képviselőház elnöke és Zoran Đorđević munkaügyi és szociális kérdésekkel megbízott miniszter meglátogatta a bácskossuthfalvi Otthon Értelmi Fogyatékosokat Gondozó Intézetet, ahol az intézmény vezetőivel azokról a támogatási lehetőségekről beszélgettek, amelyekkel segíthetik az ott dolgozók munkáját, valamint azt is, hogy a gondozottaknak megfelelőbb és magasabb minőségű szolgáltatást nyújtsanak.

„Az Otthon egy olyan intézet, amely megérdemli a nagyobb társadalmi figyelmet és anyagi támogatást. Igazán örülök, mert reális esélyt látok arra, hogy belátható időn belül az épületet teljes egészében fel tudják majd újítani‟, emelte ki Pásztor, aki megköszönte Đorđevićnak, hogy minisztériuma jelentős mértékben támogatja az intézményt új berendezések vásárlásában és egy lift kiépítésében is.

Zoran Đorđević hangsúlyozta, hogy a köztársasági és a tartományi kormány is figyelemmel kíséri az ilyen intézmények sorsát, ezért várhatóan a közeljövőben megoldódnak majd az Otthon elsődleges problémái, később pedig az egész épületet fel tudják majd újítani.

„Ez az épület a felújítás után egy teljesen új kinézetet kap és sokkal funkcionálisabb lesz, vagyis sokkal jobban megfelel majd a gondozottaknak. Azok a problémák, amelyekkel itt szembesülünk, jelen vannak a többi, hasonló intézményben is, ez pedig nem más, mint a munkaerő hiánya‟, mondta Đorđević.

A miniszter kiemelte továbbá: a tervek szerint az év végéig elkészül a szociális központokról és a szociális védelemmel foglalkozó intézményekről szóló elemzés és a szisztematizációra vonatkozó javaslat is, ezekkel pedig a jövőben, a pénzügyminisztérium támogatásával, javítani tudnak majd a gondozottaknak nyújtott szolgáltatások minőségén.

A bácskossuthfalvi Otthon Értelmi Fogyatékosokat Gondozó Intézetet 1946-ban alapították, és a 300 férőhelyből jelenleg 295-öt töltenek be a súlyos mentális problémával küzdő személyek.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Leégett egy ház Magyarcsernyén - illusztráció
2020. JANUÁR 24.
[ 17:12 ]
A 78 évvel ezelőtt történtek mélyen beleágyazódtak az emlékezetbe, január 23-a arra tanít bennünket, hogy ezek a szörnyűségek soha sem ismétlődhetnek meg – hangsúlyozta Milos Vučević újvidéki polgármester az 1942-es razzia évfordulója alkalmából ma megtartott megemlékezésen. Az áldozatoknak emléket állító...
2020. JANUÁR 23.
[ 15:19 ]
Pásztor István is aláírta a Bácsfeketehegy és Szeged között közlekedő autóbuszjárat visszaállítására vonatkozó petíciót. A tartományi házelnök azt mondta, fontosnak érezte, hogy csatlakozzon a kezdeményezéshez, mert abban vagyunk érdekeltek, hogy normális életkörülmények között élhessünk. Pásztor István, a...
2020. JANUÁR 23.
[ 13:13 ]
Harmadszor osztották ki Magyarkanizsa községben a Turisztikai Tiszavirág-díjat. Az elismerét olyan intézmények, egyesületek és vállalkozók kapták, akik az elmúlt évben nagyban hozzájárultak Magyarkanizsa község turizmusának fellendítéséhez. A Turisztikai Desztináció Menedzsment 16 díjazottat tüntetett ki az eddigi...
2020. JANUÁR 22.
[ 14:48 ]
Beolvasás folyamatban