Vajdaság
Magyarkanizsa: Folyamatosak a beruházások a CNESA Oktatási és Művelődési Intézményben

Új technikai felszereléssel, berendezésekkel bővült a magyarkanizsai Cnesa Oktatási és Művelődési Intézmény a Szerbiai Filmes Központ pályázatának köszönhetően.

A magyarkanizsai intézmény a központ pályázatán másfél millió dináros támogatásban részesült, amely mellé az önkormányzat biztosította az önrészt, vagyis háromszázezer dinárt.

Nadrljanski Tornai Erika, a Cnesa Oktatási és Művelődési Intézmény igazgatója kiemelte, a moziterem egy 8x4 méteres filmvászonnal is bővült, amely 3D-s vetítésre is alkalmas, ezáltal igazi moziélményt tudnak nyújtani az érdeklődőknek.

- A filmvászon mellett megújult a teljes audiorendszere is a teremnek. 12 hangszóró került felszerelésre a terem mindegyik oldalán és ezzel már úgy gondoljuk, hogy igazi moziélményt tudunk azoknak biztosítani, akik eljönnek majd ide hozzánk. Ez egy több lépésből álló projekt első megkezdett lépése, amely tervnek a következő állomása egy modern, digitális projektor, vagyis kivetítő lesz, idén erre pályázunk – mesélte az igazgató.

A felújítási munkálatok itt nem állnak meg, a további tervek között szerepel a teremben található 320 szék ülésének a cseréje, valamint a teljes padlózat megújítása. Fejsztámer Róbert, Magyarkanizsa polgármestere elmondta, kiemelten fontosnak tartják a kulturális intézmények állandó fejlesztését.

- Én úgy gondolom, hogy a művelődési házainkat a község teljes területén, mint közösségi teret támogatni kell, és ha felújítási törekvések vannak, márpedig a Cnesa részéről voltak ilyen elképzelések és pályázatok, akkor ezeket a fejlesztési törekvéseket az önkormányzatnak mindenféleképpen támogatnia kell. Általában az önkormányzat 20-30 százalékos önrészt biztosít ezeknek a projekteknek a megvalósításához, így történt ez akkor is, amikor a külső szigetelés, kazáncsere, belső felújítás megvalósult, továbbá, amikor az új, digitalizált kép- és hangberendezések beszerzéséről volt szó – nyilatkozta Fejsztámer Róbert.

A támogatásoknak köszönhetően így az intézmény nem csak belülről, hanem kivülről is megújult a tavalyi év során. Ennek a beruházásnak az összértéke pedig 13,2 millió dinár, amelynek hetven százalékát az energetikai minisztérium, harminc százalékát pedig az önkormányzat biztosította.

Bartok Zsófia
Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A közösségi oldalakon elterjedt a hír, miszerint a sokak által kedvelt becsei Fantast kastélyt működtető cég nem kíván a továbbiakban az objektum működtetésével foglalkozni. Március elején bezárják a híres Fantast kastély vendéglátó részét, vagyis az éttermet és a szállodát, illetve az épület beltere sem lesz...
2021. FEBRUÁR 26.
[ 9:43 ]
Az AstraZeneca oltóanyaga elérhető már Topolyán is az igénylők számára. A topolyai egészségházba a napokban több mint 200 dózis érkezett és a kínai, illetve a Pfizer-BioNTech típusú vakcina mellett már ezzel is oltanak. Jó ütemben zajlik a lakosság immunizálása a topolyai község területén. Dr. Illés Csilla, a...
2021. FEBRUÁR 25.
[ 16:43 ]
1,4 milliárd dinár értékű hitel felvételéről döntött mai ülésén a tartomány képviselőház. A vajdasági kormány korábbi döntése értelmében ezt az összeget a Bajsa és Szamos területén működő jégvédelmi rakétaközpont korszerűsítésére fordítják. Egy tavaly felvett hitel törlesztési határidejének...
2021. FEBRUÁR 25.
[ 16:39 ]
Beolvasás folyamatban