Vajdaság
Magyarkanizsa: Folyamatosak a beruházások a CNESA Oktatási és Művelődési Intézményben

Új technikai felszereléssel, berendezésekkel bővült a magyarkanizsai Cnesa Oktatási és Művelődési Intézmény a Szerbiai Filmes Központ pályázatának köszönhetően.

A magyarkanizsai intézmény a központ pályázatán másfél millió dináros támogatásban részesült, amely mellé az önkormányzat biztosította az önrészt, vagyis háromszázezer dinárt.

Nadrljanski Tornai Erika, a Cnesa Oktatási és Művelődési Intézmény igazgatója kiemelte, a moziterem egy 8x4 méteres filmvászonnal is bővült, amely 3D-s vetítésre is alkalmas, ezáltal igazi moziélményt tudnak nyújtani az érdeklődőknek.

- A filmvászon mellett megújult a teljes audiorendszere is a teremnek. 12 hangszóró került felszerelésre a terem mindegyik oldalán és ezzel már úgy gondoljuk, hogy igazi moziélményt tudunk azoknak biztosítani, akik eljönnek majd ide hozzánk. Ez egy több lépésből álló projekt első megkezdett lépése, amely tervnek a következő állomása egy modern, digitális projektor, vagyis kivetítő lesz, idén erre pályázunk – mesélte az igazgató.

A felújítási munkálatok itt nem állnak meg, a további tervek között szerepel a teremben található 320 szék ülésének a cseréje, valamint a teljes padlózat megújítása. Fejsztámer Róbert, Magyarkanizsa polgármestere elmondta, kiemelten fontosnak tartják a kulturális intézmények állandó fejlesztését.

- Én úgy gondolom, hogy a művelődési házainkat a község teljes területén, mint közösségi teret támogatni kell, és ha felújítási törekvések vannak, márpedig a Cnesa részéről voltak ilyen elképzelések és pályázatok, akkor ezeket a fejlesztési törekvéseket az önkormányzatnak mindenféleképpen támogatnia kell. Általában az önkormányzat 20-30 százalékos önrészt biztosít ezeknek a projekteknek a megvalósításához, így történt ez akkor is, amikor a külső szigetelés, kazáncsere, belső felújítás megvalósult, továbbá, amikor az új, digitalizált kép- és hangberendezések beszerzéséről volt szó – nyilatkozta Fejsztámer Róbert.

A támogatásoknak köszönhetően így az intézmény nem csak belülről, hanem kivülről is megújult a tavalyi év során. Ennek a beruházásnak az összértéke pedig 13,2 millió dinár, amelynek hetven százalékát az energetikai minisztérium, harminc százalékát pedig az önkormányzat biztosította.

Bartok Zsófia
Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Példaértékű az összefogás az oromi és a csantavéri termelők között, ugyanis a két falut összekötő mintegy 7 kilométeres földes utat ma újraszántották a gazdák. Több mint 10 éve minden évben megteszik ezt azzal a céllal, hogy az egyébként forgalmas utat járhatóvá tegyék. A több mint 7 kilométeres földes útszakasz...
2020. ÁPRILIS 1.
[ 13:54 ]
Szabadka Város területén az elmúlt hét napban 20 személy szegte meg a kijárási tilalmat, a 65 évesnél idősebbek közül pedig 10-en mentek ki az utcára a tiltás ellenére. A házi karantén elhagyására ebben az időszakban nem volt példa. Az elmúlt két napban összesen 8 személyt büntettek meg 50 ezer dinárral, amiért 17...
2020. ÁPRILIS 1.
[ 12:52 ]
A rendkívüli helyzetek községi törzskarának kedd esti közleménye szerint a verbászi községben is van egy koronavírussal fertőzött beteg. A 41 éves férfi a helyi egészségházban jelentkezett, majd Újvidékre, a Vajdasági Klinikai Központba szállították. A közlemény szerint a páciens jó általános állapotban van. A...
2020. ÁPRILIS 1.
[ 9:32 ]
Beolvasás folyamatban