Vajdaság
A VMSZ tartományi szinten is erősödött
Betűméret:             

Az egyelőre csak előzetesnek tekinthető adatok szerint a tartományi választáson a Szerb Haladó Párt a szavazatok 59,34 százalékát gyűjtötte be. A Vajdasági Magyar Szövetség 13,4 százalékkal a második legerősebb párt lett, ez valószínű 15 mandátumot ér majd a VMSZ-nek.

A Szerb Szocialista Párt 8,16 százalékkal jutott be a tartományi parlamentbe. A tartományi parlamentbe bejutott még a Vajdasági Front (4,85 százalék), a Szerb Királyság Megújhodási Mozgalom (3,98 százalék), a Metla (3,98 százalék) és a Szerb Radikális Párt (3,11 százalék).

A Szerb Haladó Párt győzött a tartományi választásokon is nyert, a szavazatok 59,34 százalékával. A végleges eredményekre még várni kell, de a VMSZ jó eséllyel 15 mandátummal rendelkezik majd a tartományi parlamentben.

Újvidéken is bejutott a VMSZ a városi parlamentbe

Újvidéken a Városi Választási Bizottság nem végleges adatai szerint a Szerb Haladó Párt a szavazatok 58,18 százalékát szerezte meg, majd ezt követi a Szerb Szocialista Párt (11 százalék), a Vajdasági Front (4,32 százalék), a Seprű 2020 (3,89 százalék), a Szerb Radikális Párt (3,83 százalék), a SPAS (3,80 százalék), és bejutott a városi parlamentbe a VMSZ (1,87 százalék) valamint az Orosz Párt (1,07 százalék) is.

A tartományi székvárosban a jelenlegi felmérések szerint a választópolgárok 43-46 százaléka járult az urnák elé, ami kevesebbnek számít az előző választásokhoz képest.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Több ezer ember ünnepelte május 1-ét Palicson, s ha a folytatásban kedvező lenne az időjárás, az elkövetkező hat ünnepnapon néhány tízezer vendégről is lehetne beszélni talán. A viharos szél sem gátolta meg az embereket abban, hogy kilátogassanak a Palicsi-tó partjára, ahol a sorrendben 39. szervezett majálison a már...
2024. MÁJUS 1.
[ 16:16 ]
Muzslyán ma két májusfát is állítottak, az egyiket a Parton, ahol a közösség már több évtizede élteti ezt a hagyományt, a másikat pedig a Muzslai Petőfi Sándor MME vállalják magukra, már huzamosabb ideje. A partiakat kancsika durrogtatása, illetve Babinszki Enikő trombitamuzsikája ébresztette kora reggel, hat óra...
2024. MÁJUS 1.
[ 14:44 ]
Egykor Kishegyesen sok évtizedes hagyománya volt a májusfa állításnak. A falu több pontján, általában forgalmas utcasarkokon állították fel zeneszó kíséretében. Dr. Szőke Anna néprajzkutató javaslatára tavaly újraélesztettek a hagyományt. A tűzoltóotthon melletti portán nemzeti színű szalagokkal és egyéb...
2024. MÁJUS 1.
[ 9:38 ]
Beolvasás folyamatban