Vajdaság
Tiszteletbeli konzulátus nyílt Újvidéken

Niš, Kragujevac és Belgrád után ma Újvidéken is megnyitotta tiszteletbeli konzulátusát Magyarország. A tiszteletbeli konzuli feladatokat a nemrégiben beiktatott Zavarkó Árpád újvidéki ügyvéd látja el.

Dr. Pintér Attila, Magyarország belgrádi nagykövete az eseményen kiemelte, a tiszteletbeli konzulátus elsődleges feladata a gazdasági és kereskedelmi kapcsolatok fejlesztése, ápolása. - Zavarkó Árpád személyében sikerült egy olyan tiszteletbeli konzult találnunk, aki ezt a feladatot rendkívül magas szinten látja majd el. Minden évben újabb és újabb rekordot értünk el a kereskedelmi forgalom tekintetében, folyamatosnak mondhatók a magyar beruházások Szerbiában. Mindig van lehetőség az előrelépésre, és Árpáddal abban állapodtunk meg, hogy közösen keressük ezeket a lehetőségeket annak érdekében, hogy a magyar-szerb-kapcsolatok minél jobban fejlődjenek. Azt gondolom, hogy ő egy rendkívül jó választás volt, tapasztalata, kapcsolati köre arra predesztinálta őt, hogy erre a pozícióra kerüljön – tette hozzá a nagykövet.

Zavarkó Árpád tiszteletbeli konzul megköszönte a magyar államnak, amiért őt tartották a legmegfelelőbbnek ezen feladatok elvégzésére, a szerb államnak pedig azt, hogy mindezt elfogadta. - Kötelezettségem, hogy a lehető legjobb módon teljesítsek ezen célok elérése során, elsősorban gazdasági szempontból. A két állam közötti kapcsolat nem csak politikai és gazdasági szempontból van csúcson, hanem az emberi kapcsolatok terén is. Meggyőződésem, hogy az előttünk álló időszakban ez még inkább erősödni fog – emelte ki a Zavarkó Árpád.

Az eseményen elhangzott, a tiszteletbeli konzul hivatalos okmányokat nem ad ki, azonban a magánszemélyeket a megfelelő helyre tudja irányítani.

Magyarországnak csak Nyugat-Szerbiában nincs tiszteletbeli konzulátusa, a tervek szerint belátható időn belül megnyitják.

***

A tiszteletbeli konzul által vezetett konzulátus székhelye: Polit Desančić utca 1. Ügyfélfogadás: minden munkanapon 9-től 12 óráig. Telefon: 021 457 560.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A közelmúltban a közösségi médiában indult el a találgatás, miszerint az egyre romló járványügyi helyzet miatt bezárják a temetőket mindenszentek és halottak napján. Azonban a temetők képviselői elmondták: ettől nem kell tartani, továbbra is a megszokott nyitvatartási időben várják az emlékezőket az ünnepnapokon...
2020. OKTÓBER 28.
[ 14:08 ]
Október folyamán az általános iskola tetőszerkezetének mintegy felén kicserélték a sérült borítást. Gordán Kolos, a zentai Petőfi Sándor Általános Iskola igazgatója elmondta, hogy februárban vették észre a beázást. Már akkor az önkormányzatban megígérték a javításokat, csak a járványhelyzet miatt...
2020. OKTÓBER 28.
[ 11:53 ]
Temerinben és Tiszaistvánfalván... Az 1944/45-ös magyar áldozatokra való emlékezést az idén - a tiszaistvánfalvi (járeki) emlékkereszteknél kezdik szombaton, október 31-én délután 3 órai kezdettel; - Temerinben a hagyományokhoz híven mindenszentek napján, vasárnap délután 4 órakor rójuk le kegyeletünket a...
2020. OKTÓBER 28.
[ 11:09 ]
Beolvasás folyamatban