Vajdaság
Célegyenesben a gyűjtés, Olivér január végén megkezdheti az életmentő terápiát

Már csak 35 ezer euró hiányzik, hogy meglegyen a teljes összeg, s hogy Pál Gajódi Olivér Magyarországon megkaphassa életmentő terápiáját. A Vajdasági jótékonysági licit Facebook-csoportba továbbra is érkeznek a felajánlások, várható tehát, hogy hamarosan sikeresen befejeződhet az augusztusban kezdődött gyűjtés.

Olivért kiengedték a kórházból, az ünnepeket már otthon tölthette családja körében. Édesapja hosszú hónapok után ismét karjába vehette őt. Az egyéves kisfiú azonban csak rövid ideig tartózkodhat otthon, ami ebben az esetben jó hír. Mivel a gyűjtés hamarosan befejeződik, meglesz a szükséges összeg, hogy elkezdhessék Oliver gyógykezelését. Arról, hogy milyen beavatkozások várnak a kisfiúra, Olivér közösségi oldalán számoltak be a hazai és anyaországi aktivisták.

Mint tudjuk Olivér jelenleg is még lélegeztető gépen van, bár már önállóan lélegzik és a gépre már nincs szüksége, de orvosi segítség kell a gép eltávolításához. A Bethesda Gyermekkórház orvosai fogják elválasztani Olivért a lélegeztető géptől. Január 25-én indul Olivér Budapestre, ahol megkezdődik a kezelések sorozata. Előreláthatóan 3 hetet fog igénybe venni az első kezelés, a lélegeztető gépről történő leválasztás. Ez a 3 hét alatt újra elvégzik Olivéren azokat a vizsgálatokat, amik a Zolgensma génterápiához szükségesek. A génterápiát csak akkor rendeli meg a kórház Olivér számára, ha teljes egészében a rendelkezésükre áll a szükséges összeg. A gyűjtés jelenlegi állása szerint biztosan meg lesz a pénz, nem lesz tehát anyagi akadálya a beavatkozásnak.

Minden bizonnyal január végén a Bethesdában megkezdik a génterápiához szükséges vizsgálatokat és megrendelésre kerül Olivérnek a Zolgensma gyógyszer és február közepén, miután leválasztották a lélegeztetőgépről, megkaphatja a génterápiát is.

Ha nem állt volna a rendelkezésre a génterápia ára, abban az esetben is leválasztották volna Olivért a lélegeztetőgépről és elvégezték volna a Zolgensma génterápiához szükséges vizsgálatokat, viszont akkor Olivérnek, haza kellett volna utaznia egy időre, amíg összejön a pénz, írták az aktivisták a közösségi oldalon.

Nagyon fontos, hogy Olivér már februárban megkaphatja a Zolgensma génterápiát, mert a kisfiú most van a legjobb és legerősebb egészségi állapotban és minden eltelt nap csak rontana Olivér esélyein.

Még 35 ezer euró hiányzik, aki teheti, az segítsen! Licitáljon, vagy küldjön sms-t, hogy a tervezett menetrendben a beavatkozások megtörténhessenek. A család, s az aktivisták is mindenkinek nagyon köszönik a segítséget.

Németh Ernő
Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A Magyar Nemzeti Tanács 20. rendes ülésének elején egy perces néma felállással emlékeztek Krizsán Vilmosra, a Vajdasági Nagycsaládos Szervezetek Szövetsége elnökére, az MNT egykori tagjára. Az ülés első három napirendi pontja a Magyar Nemzeti Tanács 2020. évi munkabeszámolójának, pénzügyi beszámolójának és...
2021. FEBRUÁR 26.
[ 16:24 ]
Hat évvel ezelőtt adták át a szabadkai Népszínház felújított homlokzatát, a belterület azóta sem készült el, de a külső rész már ismét felújításra szorulna, írja a Magločistač portál. Az ereszcsatornában felgyülemlik a víz, ami a falra csorog, a nedvesség pedig károsítja a falfelületet, ami hullani kezdett, de...
2021. FEBRUÁR 26.
[ 12:05 ]
A közösségi oldalakon elterjedt a hír, miszerint a sokak által kedvelt becsei Fantast kastélyt működtető cég nem kíván a továbbiakban az objektum működtetésével foglalkozni. Március elején bezárják a híres Fantast kastély vendéglátó részét, vagyis az éttermet és a szállodát, illetve az épület beltere sem lesz...
2021. FEBRUÁR 26.
[ 9:43 ]
Beolvasás folyamatban