Vajdaság
Célegyenesben a gyűjtés, Olivér január végén megkezdheti az életmentő terápiát
Betűméret:             

Már csak 35 ezer euró hiányzik, hogy meglegyen a teljes összeg, s hogy Pál Gajódi Olivér Magyarországon megkaphassa életmentő terápiáját. A Vajdasági jótékonysági licit Facebook-csoportba továbbra is érkeznek a felajánlások, várható tehát, hogy hamarosan sikeresen befejeződhet az augusztusban kezdődött gyűjtés.

Olivért kiengedték a kórházból, az ünnepeket már otthon tölthette családja körében. Édesapja hosszú hónapok után ismét karjába vehette őt. Az egyéves kisfiú azonban csak rövid ideig tartózkodhat otthon, ami ebben az esetben jó hír. Mivel a gyűjtés hamarosan befejeződik, meglesz a szükséges összeg, hogy elkezdhessék Oliver gyógykezelését. Arról, hogy milyen beavatkozások várnak a kisfiúra, Olivér közösségi oldalán számoltak be a hazai és anyaországi aktivisták.

Mint tudjuk Olivér jelenleg is még lélegeztető gépen van, bár már önállóan lélegzik és a gépre már nincs szüksége, de orvosi segítség kell a gép eltávolításához. A Bethesda Gyermekkórház orvosai fogják elválasztani Olivért a lélegeztető géptől. Január 25-én indul Olivér Budapestre, ahol megkezdődik a kezelések sorozata. Előreláthatóan 3 hetet fog igénybe venni az első kezelés, a lélegeztető gépről történő leválasztás. Ez a 3 hét alatt újra elvégzik Olivéren azokat a vizsgálatokat, amik a Zolgensma génterápiához szükségesek. A génterápiát csak akkor rendeli meg a kórház Olivér számára, ha teljes egészében a rendelkezésükre áll a szükséges összeg. A gyűjtés jelenlegi állása szerint biztosan meg lesz a pénz, nem lesz tehát anyagi akadálya a beavatkozásnak.

Minden bizonnyal január végén a Bethesdában megkezdik a génterápiához szükséges vizsgálatokat és megrendelésre kerül Olivérnek a Zolgensma gyógyszer és február közepén, miután leválasztották a lélegeztetőgépről, megkaphatja a génterápiát is.

Ha nem állt volna a rendelkezésre a génterápia ára, abban az esetben is leválasztották volna Olivért a lélegeztetőgépről és elvégezték volna a Zolgensma génterápiához szükséges vizsgálatokat, viszont akkor Olivérnek, haza kellett volna utaznia egy időre, amíg összejön a pénz, írták az aktivisták a közösségi oldalon.

Nagyon fontos, hogy Olivér már februárban megkaphatja a Zolgensma génterápiát, mert a kisfiú most van a legjobb és legerősebb egészségi állapotban és minden eltelt nap csak rontana Olivér esélyein.

Még 35 ezer euró hiányzik, aki teheti, az segítsen! Licitáljon, vagy küldjön sms-t, hogy a tervezett menetrendben a beavatkozások megtörténhessenek. A család, s az aktivisták is mindenkinek nagyon köszönik a segítséget.

Németh Ernő
Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Ma, március 28-án megkezdődött a tavaszi szünidő a vajdasági iskolák diákjai számára. A szünidő április 3-án, szerdán ér véget. A többi, szerbiai tanuló április 29-től, hétfőtől május 6-ig lesz tavaszi vakáción, és május 7-én térnek vissza az iskolapadokba. Ez egyben az utolsó szünidő is az idei tanév...
2024. MÁRCIUS 28.
[ 11:42 ]
A topolyai Žibelben megkezdődött a másodlagos szennyvíztisztító próbaüzeme. Újabb lépésként tekinthetünk erre, ami a környezetszennyezés megszűnte irányában lett meglépve. Az Európai Unió, Valamint Svájc és Svédország kormánya támogatásának köszönhetően, a szerbiai környezetvédelmi minisztériummal...
2024. MÁRCIUS 28.
[ 11:41 ]
Egy férfi és egy nő holttestére bukkantak ma reggel egy sztapári házban, nem messze Zombortól. Az N1 nem hivatalos információi szerint ma reggel 6 óra körül egy nő (39) és egy férfi (46) holttestét találták meg. A nyomozás még folyamatban van. A sajtójelentések szerint gyilkosságról és öngyilkosságról van szó,...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 16:38 ]
Beolvasás folyamatban