Vajdaság
Szabadka: Utakat újítanak fel és szélesítenek ki
Betűméret:             

Szabadkán a Zorka helyi közösségben levő Proletár brigádok utcában dolgoznak a munkagépek. Az útburkolatot javítják, de egyúttal ki is szélesítik azt. Stevan Bakić, Szabadka polgármestere, akis Ognjen Golubovićtyal, az Útfenntartó, Várostervezési és Lakásüzemeltetési Közvállalat igazgatójával megtekintette a munkálatokat elmondta, hogy egy egykilométernyi út megépítéséről és négy méterről öt méterre való szélesítésről van szó, valamint, hogy a munkálatok értéke 14,8 millió dinár.

"Ez az utca nem csak e városrész polgárai számára fontos, hanem az egész tömegközlekedés szempontjából is, hiszen ez Szabadka ezen részének egyik legforgalmasabb utcája. A munkálatok egy-két napon belül véget érnek, és ezáltal a minőség és a közlekedésbiztonság magasabb szintű lesz” – hangsúlyozta Stevan Bakić.

Elmondása szerint július végén vagy augusztus elején, amikor minden pályázati eljárás lezajlik, elkezdődhet az Újvidéki út, azaz a Palicsot megkerülő út felújítása. Tervben van még további három városi utca és két külvárosi utca kiaszfaltozása is.

„17 utca útépítési műszaki tervdokumentációja van előkészületben. Hatalmas beruházásokról van szó Szabadka város úthálózatának infrastruktúrájában. A munkálatok befejezése után a Proletár brigádok utcában, a Zorka utca is egy kilométer hosszú aszfaltot kap” – sorolta Stevan Bakić.

Ognjen Golubović elmondta, hogy először alkalmaztak új töréscsökkentő technológiát, mert ez egy nagy teherforgalomra szánt utca, és a továbbiakban történő alkalmazása attól függ majd, mennyire bizonyul megfelelőnek ebben az utcában.

N. E.
Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
XY
2022. JÚLIUS 2. [ 16:45 ]

Uraim,utazzanak egy kicsit a környező országokban.Sehol sem ilyen sz..r az utak állapota,mint nálunk.Igaz,hogy szegény ország vagyunk,de a statisztika szerint Bosznia még szegényebb,de az útjaik fényévekkel jobbak a miéinktől Vajdaságban.


sistvan
2022. JÚLIUS 1. [ 19:43 ]

Én igazán nemtudok elmenI AZ utON BIKOVONÁ HOGY HOGY NE SÉRÚLJÖN MEG AZ AUTÓM .-mÁR BÜNTETÉST IS FIETTEM MERT MERT A KORMÁNY REDSZER MEGSÉRÜLT A KÁTYÚKBAN


s
2022. JÚLIUS 1. [ 9:55 ]

Én még most sem tudok zökkenö mentesen áthaladni Békován kitérni az ut mentén mellet nagy gödrök vannak.


Magyarittabén ma zárul a háromnapos, falunapi rendezvénysorozat, amelyet immár 16. alkalommal szerveztek meg. Kerekes József, a helyi tanács elnöke elmondta, hogy 16 évvel ezelőtt úgy döntöttek, mivel református közösség a magyarittabéi és nincs templombúcsújuk, mégis kiválasztanak egy hétvégét, amit a saját...
2022. AUGUSZTUS 7.
[ 18:42 ]
A nagybecskereki székhelyű kínai érdekeltségű Linglong visszautasította a Polgári Fordulat (Građanski preokret) civil szervezet állításait, miszerint az épülő gumiabroncsgyárból a Bega folyóba juttatják el a szennyvizet. A Linglong szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében azt írja, a “vállalat kétséget...
2022. AUGUSZTUS 6.
[ 15:05 ]
Az újvidéki Mišeluk várorészben lévő covid kórházban jelenleg 190 beteget kezelnek, ami azt jelenti, nagyjából stagnál a betegek száma, ellenben egyre több a súlyos eset, pillanatnyilag 12 páciens állapota olyan súlyos, hogy gépi lélegeztetést igényelnek. Az ott dolgozó orvosok és a személyzet csak néhány hónapra...
2022. AUGUSZTUS 6.
[ 11:41 ]
Beolvasás folyamatban