Vajdaság
Szombaton Vadásznap Magyarkanizsán
Betűméret:             

Magyarkanizsán augusztus utolsó szombatján immár negyedik alkalommal kerül megrendezésre a Vadásznap. A község vadászati-turisztikai lehetőségeit népszerűsítő rendezvény iránt az előző három alkalommal nagy érdeklődés nyilvánult meg, így a szervezők idén is bizton reménykedhetnek a hasonló sikerben.

A szervezők szombaton egész napos programmal várják a Tisza-parton a látogatókat, a vadas ízek kedvelőit, a főzni és szórakozni vágyókat. A részleteket Lackó Róbert, a Magyarkanizsai Községi Képviselő-testület elnöke ismertette sajtótájékoztatóján.

- Tavaly 70 főzőcsapatot tudtunk fogadni, az idei bővítés után 80-90 főzőhely áll majd a csapatok rendelkezésére. Az idei program is színes lesz. Érkeznek hozzánk Magyarországról a vadászkürtösök, akik fiákeren be fogják járni szombat reggel a város utcáit, hogy felhívják a lakosság figyelmét a rendezvényre. A rendezvény médiatámogatója a Pannon RTV. Egésznapos közvetítést ad a helyszínről a Pannon Rádió. Beszélgetnek majd vadászokkal, szakácsokkal, látogatókkal, a tavalyi győztesekkel. Idén sem marad el a kirakodóvásár, lesznek különféle bemutatók. Mivel a vadászat a fő téma, fegyvereket is bemutatnak. A mai modern fegyverek mellett láthatóak lesznek különféle íjak is. Ez utóbbiakat a gyerekek ki is próbálhatják majd.

A gyülekező szombaton reggel 8 órakor lesz a Tisza-parton, a kempingnél, mondta Lackó Róbert.

- Két kategóriában hirdettük meg a versenyt, szarvashúst és vaddisznóhúst készíthetnek majd a versenyzők. Délután 2 óra tájban lesz az eredményhirdetés, neves, szakképzett zsűri bírálja majd el az ételeket. A rendezvény a tervek szerint vasárnap a hajnali órákig tart, remélem, hogy a versenyzők és vendégek nagy része végig ott marad.

Jelentkezni Nagy Ákosnál lehet a következő telefonszámon: 063 531 004. A kotizáció 2900 dinár, amiért négy kiló vadhús jár.

- Ez szerintem egy akkora mennyiség, amiből egy tíz fős csapat jól tud lakni. A csapatok 70 százalékának tudunk eső estére sátrat biztosítani, a többiek pedig az erdős részben állíthatják fel a bográcsaikat, ahol, még ha esne is egy kisebb eső, az senkit sem zavarna – ismertette Lackó Róbert.

A rendezvény támogatója az önkormányzat mellett a Vajdaság Erdei Közvállalat, a fő szervezők pedig a Magyarkanizsai Vadászegyesület és a Magyarkanizsai Helyi Közösség.

Németh Ernő
Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Ég a nádas Csóka közelében - illusztráció
2024. MÁJUS 18.
[ 19:58 ]
Deutsch Tamás, a Fidesz-KDNP EP-listavezetője pénteken este Topolyán járt. Megtekintette a TSC Labdarúgó Akadémiát, melyet 2018-ban Orbán Viktor jelenlétében nyitottak meg. A sportlétesítmény 2018-ban a magyar kormány támogatásának köszönhetően nyitotta meg kapuit. Deutsch elismerően szólt az ott folyó munkáról, az...
2024. MÁJUS 18.
[ 7:52 ]
A Magyarkanizsa Községbeli Szociális Védelmi Szolgáltató Központ az elmúlt években több beruházást is megvalósított, illetve több IPA-program sikeres lebonyolítója volt. Ezekről tájékozódott pénteki látogatása során Fejsztámer Róbert polgármester. A Petőfi Sándor utca 44-ben működik a fogyatékkal élő felnőtt...
2024. MÁJUS 17.
[ 15:22 ]
Május 25-én rendezik meg a XII. Vajdasági Vágtát - a szilvásváradi Nemzeti Vágta előfutamát, melynek helyszíne az idén is a szabadkai Lóversenypálya lesz. A hagyományos futamok mellett most először tartják meg a Szabadkai és a Paraszt Vágtát. Az idei egyik vágtát Pásztor István emlékére és tiszteletére rendezik,...
2024. MÁJUS 17.
[ 12:23 ]
Beolvasás folyamatban