Vajdaság
Migránsok lövöldöztek Horgos központjában 
Betűméret:             

Csütörtök délután Horgos központjában migránsok csoportja verekedett össze, majd a kora esti órákban a viszály folytatódott, több lövést is lehetett hallani a falu központjában az egészségház és az óvoda előtt.

Nem hivatalos jelentések szerint az Akácfa és a Kertész utcákat lezárták, ahol rendőrségi akció folyik. Ezek a Kamarási erdő közelében találhatóak. A szomszédos egykori Bácska birtokon mintegy 300 migráns tanyázik.

Közben lövéseket lehetett hallani este fél 10 tájban a labdarúgó pálya környékéről is, ami a falu másik felén van.

A falu központjában a lövöldözésről videofelvétel készült. Ezen az látszik, hogy a lövések eldördülése után többen futni kezdenek a falu központjából a Bartók Béla utcán.

Egy térfigyelő kamera felvétele is előkerült, ami 18 óra előtt 2-3 perccel került rögzítésre. Ezen jól kivehető, hogy idegenek gépfegyverrel a kezükben vonulnak az utcán.

A lövések eldördülése után megérkezett a rendőrség a helyszínre, majd a különleges egységek tagjai is.

Az összetűzésre készültek az idegenek. Helybeli polgárok írták a közösségi oldalakon, hogy fél 6 után migránsok vonultak csoportosan a falu központja felé kezükben husángokkal felszerelkezve.

A faluban a legutóbbi adatok szerint 2500 migráns torlódott fel. A falu lakossága a múlt héten lakossági fórumon tiltakozott amiatt, hogy a települést a hivatalos szervek magára hagyták, rendőrség sincs a településen.

Az eset miatt a polgári kezdeményezés indult egy újabb falugyűlés sürgős összehívására. Holnap, november 25-én, pénteken indul az aláírások gyűjtése a Boksz helyiségeiben, ami vasárnapig tart.

A videó megtekinthető ITT.

Németh Ernő
Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

VMDK: Mi folytatjuk! - illusztráció
2022. DECEMBER 7.
[ 15:11 ]
Egy 64 éves nő meghalt, míg vele egyidős férje megsérült abban a tűzben, amely éjfél körül ütött ki óbecsei otthonukban, tudta meg a 021.rs. A tűz a Sever Đurkić utcában ütött ki, ahol a lakás egy része leégett. A 021.rs nem hivatalos információi szerint telefonon jelentették, hogy füstöt és tüzet észleltek a...
2022. DECEMBER 7.
[ 10:08 ]
Jótékonysági rendezvényt szervez jószándékú kishegyesiek egy csoportja. December 10-én, szombaton a helyi nyugdíjas otthon épületében Retro Party elnevezéssel szervezik meg az este, melynek keretében karaoke versenyt is szerveznek. Elsősorban az egykori jugoszláv térség népszerű zeneszámainak kedvelői adhatják elő...
2022. DECEMBER 6.
[ 21:41 ]
Hétfő este a szabadkai kis korzón megnyílt a sorrendben tizenegyedik Winterfest karácsonyi vásár, amit az idén is a Szabadkai Piacok Kommunális Közvállalat szervezett az önkormányzat támogatásával. A vásár több mint egy hónapon át látogatható, azaz egészen január 8-áig. A kínálat ezúttal is színes és gazdag....
2022. DECEMBER 6.
[ 16:36 ]
Beolvasás folyamatban