Vajdaság
Nagy mennyiségű fegyvert találtak a rendőrök a horgosi migránstáborban  
Betűméret:             

Horgos központja, ahol előző este dörögtek a fegyverek, péntek délelőtt nyugodt volt. Viszonylag kevés jele volt annak is, hogy komoly rendőrségi akció folyik jelenleg is a településen. Néha elhaladt egy-egy vagy több rendőrautó, rabszállító. A buszállomáson két nagykikindai különjárat várakozott üresen. Egy helikopter vizsgálja át a külterületeket. A központi önkiszolgálóban benézett pár gépfegyveres rendőr, kérdezték a biztonsági őröket, hogy láttak-e migránst. Az üzlet előtt egy rendőrnő érdeklődött a falubeliektől, hogy észlelték-e migránsok jelenlétét valahol.

Idegeneket alig lehet látni. A labdarúgó pályánál lévő boltba igyekezett három fiatalember, de amikor meglátták, hogy rendőrautó áll a sarkon, bementek a bokrok közé, majd az egykori kanizsai vasút töltésén haladva igyekeztek visszajutni a táborukba. A Szabadkáról érkező taxik is általában erre a helyre hordták utasaikat, de most a rendőrkocsin kívül másik járművet nem lehetett látni a helyszínen.

A délelőtt folyamán megjelent Horgoson Bratislav Gašić belügyminiszter is. Sajtóinformációk szerint eddig mintegy 600 migráns gyűjtöttek be a különleges alakulatok a falu külterületein lévő migránstáborokban, köztük több olyan személyt, akik összefüggésbe hozhatóak az embercsempészettel. Fegyverropogást délelőtt már nem lehetett hallani, valószínűleg tehát ellenállás nélkül adják meg magukat a migránsok. Nagy mennyiségű fegyvert is találtak a különleges alakulatok tagjai, illetve egy sapkát, a Koszovói Felszabadítási Hadsereg (UÇK) jelével. Lapinformációk szerint marokkói és afgán bandák összetűzésére került sor Horgoson. A belgrádi sajtó reggel egy sebesültről írt, nem hivatalos, de megbízható források alapján viszont négyen sebesültek meg a csütörtök esti lövöldözésben.

A falu Kenderes nevű részén élők szerint hajnali 3 órakor is volt még lövöldözés, a rendőrség bekerítette a területet. Ott található az egykori gépállomás, feltételezik, hogy ott is vannak megbújva néhányan, bár a fegyverektől tartva nem mernek bemenni a helyiek a romos épületbe.

A horgosi iskolában péntek délután az utolsó két óra elmarad. A tegnapi eseményekre tekintettel a Nagybecskereki Tankerület engedélyével iskolánkban a délutáni váltás diákjainak az utolsó 2 óra elmarad. A tanítás 16:25-ig tart, így a tanulók még világosban haza tudnak menni, olvasható a közleményben.

Németh Ernő
Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
olvasó
2022. NOVEMBER 26. [ 13:14 ]

Fokozatosan megvalósulnak Sorosék kezdeti tervei 2015-16-ból, hogy Szerbiát regionális gyűjtőközpontnak kell használni. Soros Alex egy időben nyilván nem véletlenül térült-fordult belgrádi szerb vezető politikusok háza táján. Amíg a szerb kormány, melynek tagja egyébként a VMSZ is, komolyabb intézkedéseket nem foganatosít sem az ország déli határán, sem pedig az embercsempészet és a migránsszállítás megakadályozása terén, addig tartósabb javulásra ne számítsunk. A migránsok Horgos helyett legfeljebb találnak majd új táborhelyeket.


Ég a nádas Csóka közelében - illusztráció
2024. MÁJUS 18.
[ 19:58 ]
A Magyarkanizsa Községbeli Szociális Védelmi Szolgáltató Központ az elmúlt években több beruházást is megvalósított, illetve több IPA-program sikeres lebonyolítója volt. Ezekről tájékozódott pénteki látogatása során Fejsztámer Róbert polgármester. A Petőfi Sándor utca 44-ben működik a fogyatékkal élő felnőtt...
2024. MÁJUS 17.
[ 15:22 ]
Május 25-én rendezik meg a XII. Vajdasági Vágtát - a szilvásváradi Nemzeti Vágta előfutamát, melynek helyszíne az idén is a szabadkai Lóversenypálya lesz. A hagyományos futamok mellett most először tartják meg a Szabadkai és a Paraszt Vágtát. Az idei egyik vágtát Pásztor István emlékére és tiszteletére rendezik,...
2024. MÁJUS 17.
[ 12:23 ]
Egy új, Steyr típusú traktor a magyarkanizsai Komunalac Kommunális Szolgáltató Közvállalat gépparkjának újabb büszkesége. A járművet 13, 4 millió dinárért vásárolta az önkormányzat, s a közvállat rendelkezésére bocsájtotta. Ezt az új munkaeszközt tekintette meg munkatársaival Fejsztámer Róbert polgármester. –...
2024. MÁJUS 17.
[ 8:33 ]
Beolvasás folyamatban