Vajdaság
Bemutatták a Magyarország-Szerbia határon átívelő kerékpárhálózat projektet
Betűméret:             

EcoBikeNet, azaz a határon átívelő természetközeli kerékpárutak hálózatának együttes fejlesztése elnevezésű projektnek a zárókonferenciáját pénteken tartották a Tartományi Természetvédelmi Intézetben – tájékoztatott közleményében a tartományi kormány.

Maga a projektum összértéke 353.735 euró, amely összegnek a 85 százalékát az Európai Unió biztosítja,

A Magyarország-Szerbia Határon Átívelő Program keretében megvalósuló projektum fő hordozója a Tartományi Településrendezési és Környezetvédelmi Titkárság.

A cél az, hogy a nemzetközi Eurovelo 11 kerékpárút átszelje a kontinenst. Norvégia legészakibb területeiről indul az út, végighalad 11 országon, köztük Szerbián, ahová Horgosnál lép be, majd a Tisza-mentén haladva jut el Belgrádba, és onnan megy tovább egészen Görögországig.

A határon átnyúló természetközeli kerékpárutak hálózatának együttes fejlesztése elnevezésű projektum célja az EuroVelo 11 nemzetközi kerékpárútvonal magyarországi és szerbiai szakaszainak a fejlesztése.

A 221 kilométer hosszú vajdasági kerékpárút-szakasz a Horgos–Röszke határátkelőtől Horgos, Magyarkanizsa, Zenta, Ada, Óbecse, Törökbecse, Nagybecskerek, Perlasz, Ópáva településeken halad át, majd tovább folytatódik Belgrádig, ahol egyesül majd az EuroVelo 5 nemzetközi kerékpárúttal. (Tanjug)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Adolf
2023. SZEPTEMBER 23. [ 18:49 ]

Àtívelő? Akkor híd lesz a kerítés felett?


Garai László
2023. SZEPTEMBER 22. [ 20:50 ]

Manapság a határon átnyúló projektek a legkifizetődőbbek - annak aki kitalál, el tud fogadtatni ilyet. Az Unió 85 százalékát fizeti. Tisztelet, becsület a kerékpárosoknak, de sorolhtnám az utóbbi évek tisztán lenyúlásra bazírozó projektjeit.


December 3-a a fogyatékkal élők nemzetközi napja. Ez alkalomból a topolyai polgármester minden évben meglátogatja a községben működő, fogyatékkal élő személyekkel foglalkozó intézményeket, civil szervezeteket, egyesületeket. Szatmári Adrián, Topolyai község polgármestere munkatársaival hétfőn ellátogatott ezekbe...
2023. DECEMBER 5.
[ 13:10 ]
A Muzslai Petőfi Sándor MME-ben került kiosztásra a magyar kormány adománya a kisgyermekeknek, akiknek a babacsomagot a Magyar Nemzeti Tanács jóvoltából kézbesítették. Ezen a helyszínen 40 babacsomagot adtak át, a helybeli, nagybecskereki, lukácsfalvi, erzsébetlaki és szentmihályi szülők mellett első alkalommal voltak...
2023. DECEMBER 5.
[ 7:26 ]
Zentán rendezték meg a Vállalkozók Országos Szövetségének (VOSZ) konferenciáját, amelyen a magyarországi és a vajdasági vállalkozók közötti együttműködés kiszélesítésének a lehetőségeiről tárgyaltak. Az összejövetel résztvevőit elsőként Czegledi Rudolf, Zenta Község polgármestere, az összejövetel egyik...
2023. DECEMBER 4.
[ 19:02 ]
Beolvasás folyamatban