Vajdaság
Mirović: A Legjobb Vajdaságból cím a legjobb vajdasági termékeknek
Betűméret:             

A Legjobb Vajdaságból minőségjelzéssel ellátott tanúsítványokat adott át ma Újvidéken Igor Mirović, a tartományi kormány elnöke.

Mint elmondta, 2017-től kezdődően a tartomány 305 céget segített felszereléssel, munkahelyekkel. Ezeknek a vállalatoknak pedig mindössze öt százaléka van külföldi tulajdonban, a többi itteni alapítású.

“Az idei évben 50 cég, egyesület, kézműves kisiparos jelentkezett a pályázatra, ám a bizottság úgy döntött, hogy csak 13-an kapják meg és használhatják termékeiken a Legjobb Vajdaságban címet. Ez a tanúsítvány nemcsak elismerés, hanem ösztönzés is lesz az új ötletekhez”, mondta Mirović.

A "Legjobb Vajdaságból" minőségjelzést ezentúl feltüntetheti a termékein többek között a Kovačević, Deurić és a Kis pincészetek, a Verbász községhez tartozó Újsóvéban (Ravno Selo) megrendezésre kerülő Ravno Selo Film Festival rendezvény és a Tour de Fruška sport- és szabadidős rendezvény kapta.

A nyertesek nevében a Ravno Selo Filmfesztivál alapítója, Lazar Risztovszki színész beszélt. "Elismertek bennünket, mert mesterségünket művészetté alakítottuk" - mondta Risztovszki, és megköszönte a tartományi kormány támogatását és elismerését.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

2008 óta rendezik meg Sándoregyházán az Anyanyelv Nemzetközi Napját. Tizenhat éve mutatják be évről évre a különböző nemzetiségek, hogy milyen gazdagok azok a közösségek, ahol több nemzetiség él együtt. Ilyen sokszínű település az esemény helyszínéül szolgáló Sándoregyháza is, amely a 2022-es népszámlálás...
2024. FEBRUÁR 21.
[ 22:34 ]
A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Zentai Konzultációs Központjának kertész- és mezőgazdasági mérnök szakán az idén 16 diák végzett. A Pro Scientia Naturae Alapítvány Oktatási Központjában megrendezett ünnepségen a végzős hallgatókat a magyarországi egyetem, a Magyar Nemzeti Tanács, a VMSZ és a zentai...
2024. FEBRUÁR 21.
[ 18:04 ]
Az újvidéki oroszok már napok óta búcsúznak az elhunyt Alekszej Navalnij orosz ellenzéki vezetőtől, a Putyin-diktatúra foglyától. A börtönben meghalt Navalnijnak ideiglenes emlékművet állítottak a Szerb Nemzeti Színház közelében. Virágokat, gyertyákat és üzeneteket hagytak az orosz ellenzéki vezető emlékére. Az...
2024. FEBRUÁR 21.
[ 13:54 ]
Beolvasás folyamatban