Magazin
Zenta: Vasárnap az édességé volt a főszerep
Megtartották az V. Vajdasági Kulináris Kiállítást
Betűméret:             

A pálinka kedvelők után az édesszájúaknak is kedveztek, vasárnap ugyanis a sütemények, kalácsok, torták kerültek a figyelem középpontjába a zentai Sportcsarnokban, ahol ünnepélyes keretek között nyitotta meg kapuit az V. Vajdasági Kulináris Kiállítás. Azonban a sós ételek kedvelőire is gondoltak, ugyanis a sok finomság mellett a szépen elrendezett hidegtálak is helyet kaptak a kiállítási asztalokon.

A törökkanizsai Dositej Obradović Szakközépiskola cukrász- és szakácsnövendékei is büszkén képviselték iskolájukat, ugyanis asztalukon gyönyörűen elrendezett tálakat láthatott az odaérkező. Kínálatukban egyaránt megtalálhatóak volt a hidegtálak, a sajtból, kolbászból és uborkából készült karácsonyfák, a kirántott zeller kétféle szósszal, a Stefánia rolád, és a különböző pástétomok. Cukrászati szakáguk pedig gesztenyetortával és szentjánoskenyeres bejglivel készült a kulináris kiállításra.

A már megszokott kézműves tárgyak mellett idén sok különlegesség is helyett kapott. Ezek közül az egyik az újonnan indult Arator cég kézműves söre volt. Kínálatukban megtalálhatóak a már megszokott világos és barna sörök, azonban italaikat hozzáadott adalékanyagok nélkül készítik el, és csakis természetes kémiai folyamatoknak köszönhetik zamatos ízüket.

– Elkészítésük sokkal időigényesebb a hagyományos sörökétől. Még egy kézműves sörfőzet elkészítése 6 órát vesz igénybe, valamint erjedése akár 6 hétig is eltarthat, addig a gyári sörök már 1 hét után a boltok polcaira kerülnek – magyarázta Tóth Norbert, az Arator egyik képviselője és megálmodója.

Azonban a kézműves söröknél nem ért véget a különlegességek tárháza. Az eseményen jelen volt a kalocsai Cake Designer Design Torta Stúdió is, akik cukorból készült cipőkkel és táskákkal ámították el a nagyközönséget. Kiállított darabjaikat bármelyik nő, de akár Hamupipőke is megirigyelte volna. Vajartiné Kriszta, a Stúdió vezetője elmondta, hogy az emberek egyre jobban érdeklődnek a design torták iránt, köszönhetően a médiában futó tortadíszítő műsoroknak.

– Az emberek nagyon keresik ezeket a tortákat, azonban nem a hagyományos torta árkategóriájába tartozik – nyilatkozta a cukrászmester.

A szervezők az idei kiállítást sikeresnek találták, ugyanis 270 új termék nyerte el a Vajdasági Brand! védjegyezést. Ez annak köszönhető, hogy egyre kiválóbbak a vajdasági termékek.

– Ez megint egy fontos lépés, hiszen megmutatjuk helyi termékeinket, valamint fontos ez az összefogás – mondta Ments András, a VaTeBeT (Vajdasági Termeltetési Beszerzési és Értékesítési Társaság) igazgatója.

Az esemény fénypontja Lajsz András, többszörös Magyar bajnok, a Világbajnokság bronzérmese, Schnitta Sámuel díjas koktélkeverő műsora volt, ahol az odalátogatók nem csak megcsodálhatták, de meg is kóstolhatták az ízletes italokat.

Göblös Nikoletta

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez. Pénteken napos,...
2024. ÁPRILIS 25.
[ 15:55 ]
Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és anyagi károkat szerdán London belvárosában. Az incidens a brit főváros leglátogatottabb, turistákkal zsúfolt belső negyedében történt. A szerda délutánig elhangzott hatósági beszámolók szerint a Household Cavalry - vagyis a brit hadsereg egyik elitalakulata,...
2024. ÁPRILIS 24.
[ 18:39 ]
Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn. Denaro a Francesco Averna nevet választotta magának, és a milánói Bocconi egyetemen...
2024. ÁPRILIS 22.
[ 19:58 ]
Beolvasás folyamatban