Magyarország
Szijjártó: Az osztrák kancellár nem látja a különbséget a szolidaritás és az ostobaság között
Betűméret:             

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerint Werner Faymann osztrák kancellár nem látja a különbséget a szolidaritás és az ostobaság között.

A tárcavezető ezt annak kapcsán közölte az MTI-vel, hogy Werner Fayman az ORF politikai vitaműsorának, illetve az Österreich című ingyenes napilapnak adott interjút a migrációval kapcsolatban.

Szijjártó Péter szerint a szolidaritás az, ha a bajba jutott embereknek segítenek abban, hogy a hazájukhoz közel, emberhez méltó körülmények között tudjanak élni, és a konfliktus lezárása után folytathassák az életüket a szülőföldjükön. Az ostobaság pedig - folytatta - az, ha valaki százezreket, milliókat akar ellenőrizetlenül Európába hozni, pedig már mindenki láthatja, hogy sem az európaiak, sem a migránsok "nem azt kapják, amire számítottak".

A miniszter hozzátette: osztrák kancellár "szokás szerint" hazugságokat állít Magyarországról, és uniós országok elvtelen zsarolásával próbál még több bevándorlót behozni Európába, és a kötelező betelepítési kvóta szerint szétosztani.

Werner Faymann az Österreich című lapnak adott interjúban arról beszélt, hogy álláspontja szerint a "jószándékúak koalíciója" a megoldást keresi, a visegrádiak viszont eddig rendre elutasították a javaslatokat. Az osztrák közszolgálati ORF politikai vitaműsorában azt mondta, szerinte a jövőben minden érkezőt a külső fogadó központokban kell regisztrálni, majd a menedékre jogosultakat az EU-tagállamok között elosztani. Ez azonban akkor működik, ha minden országban egyformák az eljárások és az ellátások. (MTI)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Tele van a nemzetközi sajtó Orbán Viktor miniszterelnök és Hszi Csin-ping kínai elnök csütörtöki találkozójával – a legnagyobb hírportálok sorra számolnak be a magyar–kínai csúcs eredményeiről. Pedig a kormányfő és a távol-keleti nagyhatalom államfőjének sajtónyilatkozata csak néhány órája ért véget. A Magyar...
2024. MÁJUS 9.
[ 22:19 ]
Hszi Csin-ping délután Orbán Viktor miniszterelnökkel tárgyalt, amely után sajtónyilatkozatot tettek, ismerteti a hirado.hu. A magyar kormányfő elmondta, 20 év telt el azóta, hogy kínai elnök Magyarországon járt. Mint mondta azóta túl vagyunk egy embermilliók életét követelő világjárványon. A kormányfő...
2024. MÁJUS 9.
[ 19:35 ]
Jóváhagyta az európai parlamenti (EP-) választás szavazólapjainak mintáit csütörtöki ülésén a Nemzeti Választási Bizottság (NVB), az egyik a magyarországi, a másik a levélben szavazóknak készült. Miután az NVB nyilvántartásba vette az EP-választáson induló listákat, és az erről szóló határozatok...
2024. MÁJUS 9.
[ 18:50 ]
Beolvasás folyamatban