Tudomány
Érkezik az elektronikus papír, ami tényleg olyan, mint a papír
Betűméret:             

Talán a reMarkable lesz az első elektronikus eszköz, ami tényleg megközelíti a hagyományos papírral való munkát. Az előjelek kifejezetten biztatóak, ráadásul hamarosan elkezdik kiszállítani az első példányokat.

Az utóbbi években sokan és sokféleképpen próbálták meg leváltani a papíralapú jegyzetelést, olvasást, és habár ezek között akadtak egészen jó termékek, valahogy mégsem sikerült megfogni azt a fajta érzést, ami igazán rávenné a kőkemény papírrajongókat a váltásra. Valahogy egyik sem volt az igazi, és talán sokan bele is törődtek már, hogy semmilyen elektronikus eszközzel nem lehet kiváltani a hagyományos papírral való munkát.

Pedig igény lenne rá. Erre jött rá Magnus Wanberg és Mats Solberg is, akik a hamarosan megjelenő reMarkable nevű elektronikus jegyzetfüzet készítői.Ők is abban hisznek, hogy a hagyományos papírra való jegyzetelés, rajzolás, vázlatkészítés és olvasás élménye az igazi,pedig valójában senki nem akar magával tucatnyi nehéz jegyzetfüzetet hordani, amelyek ráadásul szétszakadhatnak, elveszhetnek, a tárolásuk bonyolult, és nem feltétlenül környezetbarát.

Úgyhogy négy éve nekiláttak a reMarkable megtervezésének, majd mindössze egy évvel ezelőtt össze is szedték rá a pénzt a közösségtől, és megindulhatott a fejlesztés érdemi része. És habár a pénz miatt jelenleg nem kell aggódniuk, azért így nehéz dologra vállalkoztak: mostanában mind a tabletek, mind pedig a reMarkable-lel körülbelül egy kategóriában induló eszközök (mint például a Kindle) eladásai sem szárnyalnak kifejezetten.

Szóval, hogyan lehet visszaadni a hagyományos papírral való munkát egy elektronikus eszközzel?Először is úgy, hogy minden létező funkciót kivesznek belőle.A reMarkable készítői büszkén hirdetik, hogy egyetlen tablet sem rendelkezik kevesebb funkcióval, mint az övék. Itt semmi nem fog zavarni, sem a közösségi média, sem az e-mailek, de még internetezni sem lehet vele. Minek? Arra ott a többi eszközünk, a papír pont azért jó, mert ezektől függetlenül el tudunk mélyülni abban, amit csinálunk.

A másik fontos dolog maga a kijelző. Erről a fejlesztők azt mondják, hogy a "világ leggyorsabb digitális papírja". Egy 10,3"-as, 1872x1404 felbontású monokróm egységről van egyébként szó, de ezek az adatok másodlagosak: a cég által csak CANVAS-nak nevezett kijelzővel kapcsolatban azt ígérik, hogy érintésre, érzésre is visszaadja majd azt, amit az eredeti papírnál megszoktunk.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Bruno Le Maire francia gazdasági miniszter a mesterséges intelligencia európai közösségének létrehozását javasolta vasárnap az innovációs erőforrások jobb összehangolása érdekében. "Ez a projekt összehozná a legjobb kutatókat, a legjobb tudósokat, a legjobb start-upokat és a legjobb adatközpontokat közös elvek...
2024. MÁRCIUS 17.
[ 15:40 ]
Kiderült, a metabolitoktól függ, hogy valaki mennyire fitten éli meg az idősebb kort. Ennek ismeretében a kutatók egy új vérvizsgálati módszert is kidolgoznak, amely akár már a harmincéveseknél meg tudja állapítani, milyen a biológiai életkoruk, és milyen betegségekre lehetnek emiatt hajlamosak. A Pittsburgh-i Egyetem...
2024. MÁRCIUS 17.
[ 8:58 ]
A világjárvány idején a kutatók elsősorban a Covid tüdőkárosító hatásait vizsgálták. Azonban kiderült, a betegség gyakorlatilag az egész testet érintheti. Idővel az is kiderült, hogy melyik szervünk szenvedte el a legtöbb kárt a járványban, melyikhez köthető a legtöbb haláleset. Az egy évvel korábbi adatokhoz...
2024. MÁRCIUS 17.
[ 8:06 ]
Beolvasás folyamatban