Vajdaság
Pásztor: Túl kevés a nemzeti kisebbségekhez tartozó rendőr
Betűméret:             

Túl kevés a nemzeti kisebbségekhez tartozó szerbiai rendőr – jelentette ki ma Pásztor István, a tartományi parlament elnöke.

„A nemzeti kisebbségeknek nagyobb arányban kell képviseltetniük magukat a rendőrségen belül, mint most, de tudom, hogy ezen dolgoznak az illetékesek” – mondta Pásztor a tartományi biztonsági tanácsnak a vajdasági parlament épületében megtartott ülésén, amelyen jelent volt Nebojša Stefanović rendőrminiszter is.

Pásztor szerint aggasztó az a tény is, hogy a szisztematizált munkahelyek nagyon kis arányban vannak betöltve a rendőrségen belül, példaként pedig Szabadkát említette, amely e tekintetben jóval a köztársasági átlag alatt van. „Ez aggasztó, különösen e terület sajátossága miatt” – szögezte le.

Maja Sedlarević, a tartományi parlament biztonsági tanácsának tagja, a Vajdasági Szociáldemokrata Liga (LSV) tartományi képviselője ugyanakkor azt bírálta, hogy a rendőrség vezető pozícióinak csak három százalékát tölti be nő.

Nebojša Stefanović szerbiai belügyminiszter az ülésen bemutatta a Vajdaság területére vonatkozó közbiztonságról szóló 2014. évi jelentést.A belügyminiszter elmondása szerint a tavaly május és november közötti időszakban 8,9 százalékkal kevesebb bűncselekmény történt Vajdaságban, mint a 2013-as év azonos időszakában. Mint kifejtette: ebben az időszakban 36.609-ről 33.366-ra csökkent a bűncselekmények száma egy év alatt.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Ma, március 28-án megkezdődött a tavaszi szünidő a vajdasági iskolák diákjai számára. A szünidő április 3-án, szerdán ér véget. A többi, szerbiai tanuló április 29-től, hétfőtől május 6-ig lesz tavaszi vakáción, és május 7-én térnek vissza az iskolapadokba. Ez egyben az utolsó szünidő is az idei tanév...
2024. MÁRCIUS 28.
[ 11:42 ]
A topolyai Žibelben megkezdődött a másodlagos szennyvíztisztító próbaüzeme. Újabb lépésként tekinthetünk erre, ami a környezetszennyezés megszűnte irányában lett meglépve. Az Európai Unió, Valamint Svájc és Svédország kormánya támogatásának köszönhetően, a szerbiai környezetvédelmi minisztériummal...
2024. MÁRCIUS 28.
[ 11:41 ]
Egy férfi és egy nő holttestére bukkantak ma reggel egy sztapári házban, nem messze Zombortól. Az N1 nem hivatalos információi szerint ma reggel 6 óra körül egy nő (39) és egy férfi (46) holttestét találták meg. A nyomozás még folyamatban van. A sajtójelentések szerint gyilkosságról és öngyilkosságról van szó,...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 16:38 ]
Beolvasás folyamatban