Vajdaság
VMSZ-VMDP-MEP: Aláírták a hárompárti koalíciós szerződést
Betűméret:             

Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség, Csorba Béla, a Vajdasági Magyar Demokrata Párt és Szmieskó Zoltán, a Magyar Egység Párt elnöke 2016. március 8-án Újvidéken aláírta a 2016. április 24-én sorra kerülő választásokon való közös indulásról szóló koalíciós szerződést, közölte a VMSZ sajtószolgálata.

A pecséttel ellátott koalíciós szerződés értelmében a VMSZ programjába beépítésre kerülnek a VMDP és a Magyar Egység Párt által megfogalmazott programelemek.

A szerződés szerint köztársasági szinten a Vajdasági Magyar Szövetség listáját támogatják, tartományi szinten a VMDP és a MEP jelöltjei is szerepelnek a listán. Mind a köztársasági, mind a tartományi lista neve: Vajdasági Magyar Szövetség – Pásztor István.

Az önkormányzati választási listák elnevezése, négy önkormányzat kivételével Vajdasági Magyar Szövetség – Pásztor István.

Temerinben és Topolyán a lista neve: Vajdasági Magyar Szövetség – Vajdasági Magyar Demokrata Párt – Pásztor István.

Óbecsén és Törökbecsén pedig a hárompárti lista neve: Vajdasági Magyar Szövetség – Vajdasági Magyar Demokrata Párt – Magyar Egység Párt – Pásztor István. Ebben a négy önkormányzatban a jelöltlisták is teljes mértékben közösek.

A pártelnökök által aláírt koalíciós megállapodás alapja a közös vajdasági magyar érdekérvényesítés, a hatékony és valós együttműködés.

Pásztor István, Csorba Béla és Szmieskó Zoltán ezúton is arra kéri a vajdasági magyar közösség tagjait, minél tömegesebben támogassák aláírásukkal a közös fellépést az április 24-ei választáson. Mint ismeretes, a VMSZ megkezdte az aláírásgyűjtést a köztársasági listára, amihez legalább tízezer hitelesített aláírásra van szükség. Ezzel egyidejűleg folyik az önkormányzati listaállításhoz szükséges támogató aláírások gyűjtése is, írja a Vajdasági Magyar Szövetség Sajtószolgálata.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke a Vajdasági Magyar Demokrata Párt és a Magyar Egység Párt elnökével egyeztetett Szabadkán. A VMSZ elnöke, dr. Pásztor Bálint azt írta közösségi oldalán, hogy a magyar pártok továbbra is együtt! A bejegyzésben úgy fogalmazott, minden erőnket a lehető legerősebb helyi képviselet...
2024. ÁPRILIS 25.
[ 9:36 ]
A vajdasági képviselőházba bejutott ellenzéki képviselőcsoportok nem jelölnek alelnököt a tartományi parlamentbe. Két és fél hónapos szünet után holnap, április 25-én folytatódik a tartományi parlament alakuló ülése. Az ellenzék több ízben felhívta a figyelmet arra, hogy a Szerb Haladó Párt „jogi erőszakot”...
2024. ÁPRILIS 24.
[ 18:24 ]
További 100 ezer dináros támogatás az önkéntes tűzoltó testületeknek, melyek a topolyai község területén működnek. Szatmári Adrián, Topolya község elnöke 100 ezer dinárról szóló támogatási szerződést írt alá a községi önkéntes tűzoltó egyesületek képviselőjével. A polgári védelemre vonatkozó...
2024. ÁPRILIS 24.
[ 16:23 ]
Beolvasás folyamatban