Gazdaság
Forbes: Kostić a leggazdagabb szerb, Mišković a második
Betűméret:             

Miodrag Kostić a leggazdagabb szerbiai polgár, s egyben a második leggazdagabb a régióban a horvát Ivica Todorić után, akinek a vagyonát 735 millió euróra teszik.

Az MK csoport tulajdonosa, Miodrag Kostić a Delta Holding alapítóját és tulajdonosát, Miroslav Miškovićot szorította le a trónról a Forbes leggazdagabb embereket felvonultató 2014-es listája szerint.

Kostić, akinek vagyonát 520 millió euróra becsülik a második leggazdagabb üzletember a régióban, ugyanis az első helyet a horvát Ivica Todorić, az Agrokor tulajdonosa szerezte meg 735 millió eurós vagyonával, írja a Jutarnji list a Forbes magazin horvát kiadásának listájára hivatkozva.

Miroslav Mišković vagyona megcsappant, mióta bírósági eljárást indítottak ellene.

A tíz legnagyobb vagyonnal rendelkező szerb üzletember közül kettő, Srđan Knežević és Petar Matijević végezte még előzetesben. Knežević a Knez petrol tulajdonosa, amely a NIS után a legnagyobb kőolajipari vállalat, Matijević pedig hentesként kezdte, ma viszont az egyik legnagyobb földbirtokos.

Szlovéniában Sandi Češko, a Studio Moderna tulajdonosa, Macedóniában pedig Minčo Jordanov acélipari király a legvagyonosabb. (Telegraf.rs, Tanjug)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A német vállalatok 2024-ben sem számítanak a gazdaság fellendülésére az IW (Institut der deutschen Wirtschaft) gazdaságkutató intézet legfrissebb, szombaton publikált felmérése szerint. A német gazdaság évek óta a gyenge világgazdasági teljesítmény, valamint a válságok - például az ukrajnai és a közel-keleti -...
2024. ÁPRILIS 13.
[ 8:56 ]
Az eurodízel literje ma 15 órától jövő péntekig legfeljebb 206 dinárba kerülhet, a 95-ös benzin literje pedig 195 dinárba – közölte a kereskedelmi minisztérium. A múlt héten a dízel literenkénti árát 206 dinárban maximálták, a benzinét pedig 193 dinárban. Ez azt jelenti, hogy a dízel ára nem változott, míg a...
2024. ÁPRILIS 12.
[ 13:50 ]
Szerbiában különösen az építőiparban és az egészségügyben szembetűnő a munkaerőhiány, közölte ma Jelena Jevtović, a Szerbiai Munkaadók Uniójából, majd hozzátette, hogy a fiatalok nem érdeklődnek kellőképpen a kisipari szakmák iránt sem. Mivel számos ágazatban tapasztalható munkaerőhiány, a munkaügyi...
2024. ÁPRILIS 10.
[ 20:00 ]
Beolvasás folyamatban