Gazdaság
Mi történik a július 15-éig lefoglalt görögországi utazásokkal?

Csereutazást ajánlanak fel azoknak az utasoknak, akiknek július 6-a és 15-e között, illetve abban az időszakban volt lefoglalt utazásuk Görögországba, amikor a görög kormány megtiltotta a szerbiai polgárok belépését az országba, mivel többségében előre befizetett utazásról van szó, közölte ma a Tanjuggal Aleksandar Seničić, a szerbiai turisztikai irodák tömörülése (YUTA) igazgatója.

Az utasok kisebb hányada később fizette be az utazást, de ha a befizetés rendszerszerű volt, akkor számukra visszatérítik a befizetett összeget, tette hozzá az igazgató.

„Nekik türelmesnek kell lenniük, mert az utazási irodák már bizonyára átutalták a pénzt a görög partnereknek, így attól függ, hogy azok mikor utalják vissza ezt a pénzt”, mondta Seničić, majd hozzáfűzte: a szerbiai polgárok többsége elfogadta a csereutazást, mert tudják, hogy milyen helyzetben vannak most az utazási irodák.

A turisztikai irodák, az idegenvezetők, a hotel- és szállítóipar képviselői közös kérelemmel fordulnak majd a szerb kormányhoz, mivel az elmúlt négy hónapos nehéz helyzet után a görög határ lezárása tovább súlyosbítja a problémájukat, így sokan a fennmaradásukért küzdenek.

Amennyiben július 15-e után feloldják a belépési tilalmat, akkor július 24-étől folytatódhat a külön repülőjáratok indítása Görögországba. Egyiptom esetében július második felében esedékes a repülőjáratok beindítása, de ez az egyiptomi kormány döntésétől is függ.

A tervek szerint a szerbiai turistáknak az Egyiptomba történő belépéshez nem kellene PCR-teszttel rendelkezniük, és a határon sem tesztelnék őket, valamint a koronavírusból történő felépülés minden költségét az egyiptomi állam állná.

A jelenleg Görögországban tartózkodó turisták minden további nélkül hazatérhetnek. Ha a koronavírus miatt a nyaralás során kórházi kezelésre szorulnak, annak költségeit a görög állam állja. (Telegraf, Tanjug)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Mire számítanak a német munkaadók? - illusztráció
2020. AUGUSZTUS 10.
[ 12:53 ]
Az állam holnap fizeti ki a minimálbér 60 százalékát, vagyis mintegy 18 ezer dinárt foglalkoztatottanként 235.372 vállalatnak, amelyekben összesen 1.016.535 munkás dolgozik. Az államkasszából 18,4 milliárd dinárt fordítanak erre a célra. Az egyik legnagyobb változás az első intézkedéscsomaghoz viszonyítva az, hogy a...
2020. AUGUSZTUS 6.
[ 10:41 ]
Szerbiában a vállalatok 85 százaléka ellenzi, hogy a jövő évben megemeljék a minimálbért, míg csupán 15 százalékuk hajlandó beleegyezni az emelésbe azzal, ha jelentős mértékben csökkentik a vállalatok ügyviteli költségeit, derült ki a Szerbiai Munkaadók Uniója felméréséből, amelyet ma közöltek. A gazdaság ilyen...
2020. AUGUSZTUS 5.
[ 15:40 ]
Jövőre lecserélik a háztartási nagygépek energiafogyasztását jelző eddigi címkéket, a legmagasabb energiaosztály az "A" lesz, 2021. március elseje után már csak az új címkék lehetnek a készülékeken - hívja fel a figyelmet a MediaMarkt, melynek egy korábbi reprezentatív kutatása szerint egy háztartási nagygép...
2020. AUGUSZTUS 4.
[ 19:30 ]
Beolvasás folyamatban