Gazdaság
Mi történik a július 15-éig lefoglalt görögországi utazásokkal?
Betűméret:             

Csereutazást ajánlanak fel azoknak az utasoknak, akiknek július 6-a és 15-e között, illetve abban az időszakban volt lefoglalt utazásuk Görögországba, amikor a görög kormány megtiltotta a szerbiai polgárok belépését az országba, mivel többségében előre befizetett utazásról van szó, közölte ma a Tanjuggal Aleksandar Seničić, a szerbiai turisztikai irodák tömörülése (YUTA) igazgatója.

Az utasok kisebb hányada később fizette be az utazást, de ha a befizetés rendszerszerű volt, akkor számukra visszatérítik a befizetett összeget, tette hozzá az igazgató.

„Nekik türelmesnek kell lenniük, mert az utazási irodák már bizonyára átutalták a pénzt a görög partnereknek, így attól függ, hogy azok mikor utalják vissza ezt a pénzt”, mondta Seničić, majd hozzáfűzte: a szerbiai polgárok többsége elfogadta a csereutazást, mert tudják, hogy milyen helyzetben vannak most az utazási irodák.

A turisztikai irodák, az idegenvezetők, a hotel- és szállítóipar képviselői közös kérelemmel fordulnak majd a szerb kormányhoz, mivel az elmúlt négy hónapos nehéz helyzet után a görög határ lezárása tovább súlyosbítja a problémájukat, így sokan a fennmaradásukért küzdenek.

Amennyiben július 15-e után feloldják a belépési tilalmat, akkor július 24-étől folytatódhat a külön repülőjáratok indítása Görögországba. Egyiptom esetében július második felében esedékes a repülőjáratok beindítása, de ez az egyiptomi kormány döntésétől is függ.

A tervek szerint a szerbiai turistáknak az Egyiptomba történő belépéshez nem kellene PCR-teszttel rendelkezniük, és a határon sem tesztelnék őket, valamint a koronavírusból történő felépülés minden költségét az egyiptomi állam állná.

A jelenleg Görögországban tartózkodó turisták minden további nélkül hazatérhetnek. Ha a koronavírus miatt a nyaralás során kórházi kezelésre szorulnak, annak költségeit a görög állam állja. (Telegraf, Tanjug)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A kakaó ára továbbra is rekordokat dönt, a történelem során először lépte át a 9.000 dollárt (8.307 eurót) tonnánként, mert az alacsony kínálat megrengette a piacot. A kakaó Futures fajtái csak ebben a hónapban mintegy 50 százalékkal drágultak, és idén már több a duplájára nőtt az áruk. A rossz időjárás és a...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 11:00 ]
A Szerbiai Villanygazdaság (EPS) elindította az EPS Uvid u račun nevet viselő mobilalkalmazást, amelyen keresztül a háztartások és a kisfogyasztók nagyon egyszerű módon, mobiltelefonon követhetik nyomon a villamosenergia-fogyasztásukat, fizethetik számlájukat, illetve ellenőrizhetik három évre visszamenőleg a havi tartozásukat...
2024. MÁRCIUS 26.
[ 16:25 ]
A kajszibarackot, az őszibarackot és az almát sújtotta leginkább az elmúlt napok éjszakai alacsony hőmérséklete okozta fagy. Mint a Politika írja, idén tavasszal is megtörtént, amitől a gyümölcstermesztők a legjobban tartottak: a vegetáció beindulása és a gyümölcsfák korai virágzása után bejött a...
2024. MÁRCIUS 26.
[ 13:43 ]
Beolvasás folyamatban