Kárpát-medence
Sorbán Attila Örsöt választották az erdélyi Magyar Polgári Párt ügyvezető elnökévé

Sorbán Attila Örsöt, az Erdélyi Magyar Ifjak (EMI) egyesület elnökét választotta ügyvezető elnökévé szerdán az erdélyi Magyar Polgári Párt (MPP).

A pártnak az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint Sorbán Attila Örsöt a párt országos elnöksége választotta meg az ügyvezető elnöki tisztségbe a Kápolnásfaluban tartott ülésén. A gyűlés során Mezei János pártelnök megvonta bizalmát Salamon Zoltántól, a párt korábbi ügyvezető elnökétől, aki ezt követően, még a bizalmi szavazás előtt benyújtotta lemondását.

"Egységes, tettre kész csapattal kell nekivágnunk a jövő évi kampányidőszaknak, hogy az önkormányzati választásokon jó eredményeket érhessünk el, mert folytatni akarjuk az erdélyi magyarság érdekében végzett munkánkat!" - fogalmazott a párt elnöke.

Az MPP az erdélyi magyarság második legnagyobb pártja. A 2016-os önkormányzati választásokon a párt önállóan 13, az Erdélyi Magyar Néppárttal (EMNP) koalícióban két polgármesteri tisztséget nyert el. Hargita megye városai közül Gyergyószentmiklóst, Székelyudvarhelyt és Szentegyházát MPP-s polgármester vezeti.

A párt korábban székelyudvarhelyi polgármestere, Gálfi Árpád ellen indított fegyelmi vizsgálatot egy polgármesterként hozott döntése miatt. Gálfit júniusban leváltották a párt helyi szervezete éléről. (MTI)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Közép-Európa nemzetei képesek megújítani Európa szellemi önvédelmét, és ezzel megerősíteni az európai politika önvédelmi képességét - jelentette ki, Kövér László, az Országgyűlés elnöke, a felvidéki Selye János Egyetem (SJE) ünnepi tanévnyitóján Révkomáromban, ahol köszöntőt mondott pénteken. Az...
2019. SZEPTEMBER 13.
[ 19:42 ]
Az iskolaválasztás mérföldkő a határon túli magyar gyerekek életében, mert meghatározza a sorsukat, hogy felnőttként magyar identitásúak lesznek-e - közölte a Rákóczi Szövetség elnöke csütörtökön az M1 aktuális csatornán. Csáky Csongor azt mondta, a magyar iskola a siker és a határon túli magyar közösségek...
2019. SZEPTEMBER 12.
[ 9:50 ]
A nemzetpolitika egyik legnagyobb eredménye az a felismerés, hogy külhoni magyarnak lenni erőforrás, amelynek kiaknázásával komoly versenyelőnyre lehet szert tenni - mondta Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára kedden a Parlamentben az Érték és Minőség Nagydíj pályázat...
2019. SZEPTEMBER 10.
[ 14:57 ]
Beolvasás folyamatban