Kárpát-medence
Sorbán Attila Örsöt választották az erdélyi Magyar Polgári Párt ügyvezető elnökévé

Sorbán Attila Örsöt, az Erdélyi Magyar Ifjak (EMI) egyesület elnökét választotta ügyvezető elnökévé szerdán az erdélyi Magyar Polgári Párt (MPP).

A pártnak az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint Sorbán Attila Örsöt a párt országos elnöksége választotta meg az ügyvezető elnöki tisztségbe a Kápolnásfaluban tartott ülésén. A gyűlés során Mezei János pártelnök megvonta bizalmát Salamon Zoltántól, a párt korábbi ügyvezető elnökétől, aki ezt követően, még a bizalmi szavazás előtt benyújtotta lemondását.

"Egységes, tettre kész csapattal kell nekivágnunk a jövő évi kampányidőszaknak, hogy az önkormányzati választásokon jó eredményeket érhessünk el, mert folytatni akarjuk az erdélyi magyarság érdekében végzett munkánkat!" - fogalmazott a párt elnöke.

Az MPP az erdélyi magyarság második legnagyobb pártja. A 2016-os önkormányzati választásokon a párt önállóan 13, az Erdélyi Magyar Néppárttal (EMNP) koalícióban két polgármesteri tisztséget nyert el. Hargita megye városai közül Gyergyószentmiklóst, Székelyudvarhelyt és Szentegyházát MPP-s polgármester vezeti.

A párt korábban székelyudvarhelyi polgármestere, Gálfi Árpád ellen indított fegyelmi vizsgálatot egy polgármesterként hozott döntése miatt. Gálfit júniusban leváltották a párt helyi szervezete éléről. (MTI)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A Székely Nemzeti Tanács (SZNT) elnöke szerint elsősorban a nemzeti régiókért indított európai polgári kezdeményezésről fog szólni az idei székely szabadság napja, amelyet - akárcsak az elmúlt években - az idén is március 10-én tartanak Marosvásárhelyen. Izsák Balázs az MTI-nek pénteken elmondta: az...
2020. FEBRUÁR 21.
[ 16:44 ]
Remélhetőleg az ukrán miniszterelnök-helyettes márciusi magyarországi látogatásakor sikerül közelebb jutni a megállapodáshoz az ukrajnai kisebbségi jogok ügyében, ugyanis a jelenlegi helyzet elfogadhatatlan és súlyosan jogsértő - jelentette ki Szijjártó Péter csütörtökön az ENSZ közgyűlésének plenáris...
2020. FEBRUÁR 20.
[ 16:52 ]
Tőkés László szerint a román nacionalisták kinevetnék a magyarságot, ha annyi év pereskedés és az Európai Bizottsággal és Romániával szemben megnyert per után nem sikerülne összegyűjteni a nemzeti régiókról szóló európai polgári kezdeményezéshez a szükséges egymillió aláírást. Az Erdélyi Magyar Nemzeti...
2020. FEBRUÁR 19.
[ 14:15 ]
Beolvasás folyamatban