Közlemények
A Tóth Isaszegi Irén Alapítvány ösztöndíjpályázata
Betűméret:             

A Tóth Isaszegi Irén Alapítvány idén is meghirdeti ösztöndíjpályázatát. A pályázat szövege az alábbiakban olvasható:

Tóth Isaszegi Irén ösztöndíj

pályázati felhívás a 2023/2024-as tanévre

A Tóth Isaszegi Irén Alapítvány pályázatot hirdet tanulmányi ösztöndíjak odaítélésére a 2023/2024-as tanévre.

1. A pályázatra jelentkezhetnek:

A vajdasági magyar nyelvű közoktatásban résztvevő kiemelkedően tehetséges, szociálisan hátrányos helyzetű diákok, illetve egyetemi hallgatók, akik:

  • kimagasló/megfelelő tanulmányi előmenetellel rendelkeznek:
  1. a 2022/2023-as tanévben kitűnő, legalább 4,75-ös, illetve egyetemisták esetében minimum 8,50-es átlageredményt értek el,
  2. kiemelkedő eredményeket értek el hazai és nemzetközi versenyeken.

  • hátrányos szociális helyzetük megnehezíti továbbtanulásukat:

a) árva vagy félárva; a szülő egyedülálló; nagycsaládban él,

b) valamelyik szülő regisztrált munkanélküli, vagy tartósan súlyos beteg,

c) olyan egyéb, igazolható családi körülmény, amely miatt a családja az átlagosnál rosszabb anyagi körülmények között él, így zavartalan tanulása veszélyeztetve van.

- a 2023/2024-es tanévben vajdasági középiskola magyar tagozatára jár, illetve magyar tannyelvű egyetemi képzés hallgatója Vajdaság területén

2. A pályázaton elnyerhető ösztöndíj mértéke és formája:

A diákok által ösztöndíjként elnyerhető támogatás 3 fő részére, egyénenként 800 euró. A vissza nem térítendő támogatás folyósítása egyszeri banki átutalással történik. A pályázónak vállalnia kell, hogy pozitív döntés esetén, amennyiben nem rendelkezik bankszámlával, a saját nevére szóló bankszámlát nyit, amelyre az ösztöndíj átutalásra kerül.

3. A pályázaton való részvételhez szükséges formai követelmények:

a) az ösztöndíjra jelentkezők az erre a célra létrehozott űrlapon keresztül adhatják be pályázatukat, amely itt érhető el:

https://forms.gle/GUCkYgQ1g9PH29vy5

b) A pályázónak az űrlaphoz csatolnia kell a következő dokumentumokat:

  • A 2023/2024es tanévre szóló iskola/egyetem látogatási igazolás
  • A 2022/2023as tanév végi bizonyítvány
  • A versenyeredményekről szóló diplomák, igazolások (Az elsős középiskolások esetén a felsős osztályok versenyeredményeit kérjük feltüntetni, a többiek esetében csak a középiskolai versenyeredményeket várjuk. Az egyetemisták a különböző konferenciákon/rendezvényeken való részvételt is felsorolhatják.)
  • Minden olyan bizonylatot, amely által pontosabb képet kaphatnak a Kuratórium tagjai a pályázóról

Fontos tudnivalók:

- Minden dokumentumot digitalizálva, azaz szkennelve vagy jó minőségű fotón várunk!

- Lényeges, hogy a mellékleten minden tisztán látható, olvasható legyen!

- Az űrlaphoz maximálisan 10 dokumentum csatolható. Amennyiben ettől több mellékletet szeretne eljuttatni a Kuratórium tagjai számára, azt kétféleképpen teheti meg:

a) több dokumentum egybecsatolásával (ehhez ajánljuk a Word program használatát, illetve a szkennelt/lefényképezett anyag PDF formátumban történő egyesítését)

b) a fennmaradt mellékleteket a tii.osztondijpalyazat@gmail.com e-mail címre is elküldhetik

4. Az adatok ellenőrzése:

A pályázatot elbíráló bizottság fenntartja a jogot, hogy megvizsgálja az önéletrajzban leírtakat, valamint a csatolt és beküldött dokumentumok hitelességét.

5. Az alapító és az ösztöndíj bemutatása:

Az ösztöndíj alapítója Tóth Isaszegi Irén nyugdíjas építészmérnök 2018-ban hunyt el. Irén asszony Topolyán született. Gyermekkorában, szülővárosában élte át a határon túli magyarság tragikus helyzetét. Ezért gondolta úgy, hogy egy ösztöndíj alap létrehozásával elsősorban vajdasági magyar tehetséges, szorgalmas fiataloknak segít, akik szerény körülmények között élnek, és ezek a körülmények megnehezítik tehetségük kibontakozását, valamint tanulmányaik előmenetelét.

6. A pályázat benyújtásának határideje:

A pályázatok beadásának kezdő időpontja: 2023. október 1.

A pályázatok beküldésének határideje: 2023. október 31.

7. Általános tudnivalók:

a) a hiányos vagy késve beérkezett pályázatokat a bíráló bizottság nem veszi figyelembe,

b) a pályázat eredményéről a pályázók értesítést kapnak az általa megadott e-mail címre,

c) a pályázat eredménye ellen fellebbezési lehetőség nincs

d) az ösztöndíj pályázattal kapcsolatban bővebb információkat kaphatnak a tii.osztondijpalyazat@gmail.com címen.

A nyertes pályázók számára az ösztöndíjszerződésben meghatározott ösztöndíjat a budapesti székhelyű Tóth Isaszegi Irén Alapítvány biztosítja, amelyet az ösztöndíjas legkésőbb 2023. év végéig átutalással megkaphat.

Amennyiben a pályázó jelen pályázati kiírásban foglalt kötelezettségeinek a fent meghatározott határidőkön belül nem tesz eleget, elveszíti jogosultságát a Tóth Isaszegi Irén-ösztöndíjra.

Budapest, 2023. szeptember 30.

Tóth Isaszegi Irén Alapítvány

Kuratóriuma

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Megjelent a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága által működtetett Kőrösi Csoma Sándor Program új pályázati felhívása. A diaszpóra magyarságát segítő program új kiírása keretében a déli félteke országaiba lehet ösztöndíjasként jelentkezni. A Nemzetpolitikai Államtitkárság által 2013-ban indított...
2023. NOVEMBER 15.
[ 15:33 ]
A szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központ az idei adventi időszakban is meghirdeti a Mézeskalács készítő pályázatát. Süsd meg Te/ Süssétek meg Ti a legszebb mézeskalácsot, mézeskalács házat. Várjuk az amatőr és profi sütni szeretők, baráti társaságok, óvodai és iskolai csoportok, klubok,...
2023. NOVEMBER 15.
[ 13:46 ]
A magyarkanizsai Cnesa Oktatási és Művelődési Intézmény idén is megszervezi a Dr. Papp György Szépolvasási és Szépkiejtési Verseny a község felső osztályos tanulói számára. A találkozóra 2023. november 28-án, szombaton 9 órától kerül sor a magyarkanizsai Művészetek háza nagytermében. A versennyel dr. Papp...
2023. NOVEMBER 3.
[ 14:35 ]
Beolvasás folyamatban