Világ
Egy izraeli miniszter fia is meghalt a gázai harcokban
Betűméret:             

A hivatalos tájékoztatás szerint egy alagútban robbant bomba végzett a 25 éves Gal Meir Eisenkottal.

Meghalt Gázában Gadi Eisenkot tárca nélküli miniszter fia – közölte az izraeli hadsereg (IDF) csütörtök este a CNN szerint.

Gal Meir Eisenkot 25 éves volt, és az 551. tartalékos kommandódandár 699. zászlóaljának főtörzsőrmestereként szolgált. A Gázai övezet északi részén sérült meg, amikor egy alagútaknában bomba robbant a katonák közelében. Súlyos állapotban szállították kórházba, ahol az életét már nem tudták megmenteni.

Az apja, aki 2015 februárjától 2019 januárjáig az IDF vezérkari főnöke volt, és négy évtizeden át szolgált a hadseregben, az október 7-i támadásokat követően csatlakozott a háborús kabinethez. Beni Ganc Nemzeti Egységpártjának tagja, és 2022-ben választották be a Knesszetbe, emlékeztet a hvg.hu.

Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök az X-en közzétett bejegyzésében fejezte ki részvétét. „Izrael kormánya és Izrael polgárai együtt gyászolnak veletek. Hőseink nem hiába estek el. Tovább fogunk harcolni a győzelemig” – írta.

A Jerusalem Post szerint Gadi Eisenkot halálával 89-re emelkedett az izraeli szárazföldi offenzíva halálos áldozatainak száma.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Oroszország üdvözli Törökország érdeklődését a BRICS munkája iránt, és támogatni fogja Ankara törekvését a közös feladatok megoldására - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök, amikor kedden Moszkvában fogadta Hakan Fidan török külügyminisztert. Fidan, aki a nap folyamán korábban a...
2024. JÚNIUS 11.
[ 21:14 ]
Megkezdődött Oroszországban a nem hadászati nukleáris erők hadgyakorlatának második szakasza – tudatta az orosz védelmi minisztérium. A tárca szerint a második szakaszban az orosz és a fehérorosz fegyveres erők egységeinek a nem hadászati nukleáris fegyverek harci alkalmazására való közös felkészítése zajlik a két...
2024. JÚNIUS 11.
[ 21:04 ]
Bűnösnek mondta ki az esküdtszék Hunter Bident a tiltott fegyverbirtoklás és hamis nyilatkozattétel miatt indult büntetőügyben. A Delaware állambeli Wilmington bíróságán kedden meghozott ítélet szerint Joe Biden elnök fia mindhárom felhozott vádpontban bűnös. Az esküdtszék hétfőn vonult vissza döntéshozatalra...
2024. JÚNIUS 11.
[ 20:57 ]
Beolvasás folyamatban