Kultúra
Újvidék: Bemutatták a Haj című musicalt

Újvidéken pénteken este bemutatták a Haj (Hair) című musicalt. A premieren az Egyesült Államok belgrádi nagykövetén kívül megjelent John Savage Oscar-díjas hollywoodi színész is, aki annak idején Miloš Forman legendás filmjében az egyik főszereplő, Claude Bukowski alakját formálta meg.

A Haj az újvidéki Ifjúsági Színház (Pozorište mladih), az Újvidéki Színház és a vizuális kultúra fejlesztéséért létrehozott központ közös produkciója.

Az egyik legnagyobb hatású broadwayi musicalt szövegét Lénárd Róbert adaptálta Miloš Forman kultikus filmje alapján, a rendező a magyarországi Telihay Péter. A darabban az Újvidéki Színház és az Ifjúsági Színház 12 színésze játszik, valamint az újvidéki Művészeti Akadémia 10 növendéke Boris Liješević osztályából.

Az előadás koreográfusa Kovács Gerzson Róbert, az élő zenei kíséretet a Klemm Dávid vezette zenekar biztosítja. A színdarab az Újvidéki Színház, az Ifjúsági Színház, valamint az újvidéki Vizuális Kultúra Fejlesztési Központ együttműködésében valósul meg. A projekt támogatói az Egyesült Államok Nagykövetsége és Újvidék város.

A Hair musicalt Szerbiában először 1969-ben láthatta a közönség a belgrádi Atelje 212 színpadán, Mira Trailović és Zoran Ratković rendezésében.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Meghalt Alan Parker filmrendező - illusztráció
2020. JÚLIUS 31.
[ 21:27 ]
Mundruczó Kornél első külföldi produkciója, az angol nyelvű Pieces of a Woman is szerepel a 77. Velencei Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában. A szeptember 2-án kezdődő filmmustra szervezői kedden hozták nyilvánosságra a fesztivál programját. Mundruczó Kornél Pieces of a Woman című filmje a rendező első...
2020. JÚLIUS 28.
[ 17:31 ]
Egy furcsa év fura tehetségkutatója lett a III. Vajdasági Könnyűzenei Tehetségkutató Fesztivál. A Peron Music Alapítvány és a vajdasági Phrenia zenekar által szervezett rendezvény a jelenlegi szabályozások miatt egy időben, két helyszínen került megrendezésre. A vajdasági bandák Zentán, a magyarországi zenekarok Tatán, a...
2020. JÚLIUS 27.
[ 17:09 ]
Új irodalmi fesztivált indít útjára a Magyar Írószövetség, a Dióhéj Irodalmi Találkozó neves írók, költők, zenészek és zenekarok részvételével augusztus 15-én kezdődik Diósjenőn - közölte a Magyar Írószövetség hétfőn az MTI-vel. Mint írják, a Nógrád megyei település szabadtéri színpadán kora...
2020. JÚLIUS 27.
[ 16:37 ]
Beolvasás folyamatban