Kultúra
Újvidék: Bemutatták a Haj című musicalt

Újvidéken pénteken este bemutatták a Haj (Hair) című musicalt. A premieren az Egyesült Államok belgrádi nagykövetén kívül megjelent John Savage Oscar-díjas hollywoodi színész is, aki annak idején Miloš Forman legendás filmjében az egyik főszereplő, Claude Bukowski alakját formálta meg.

A Haj az újvidéki Ifjúsági Színház (Pozorište mladih), az Újvidéki Színház és a vizuális kultúra fejlesztéséért létrehozott központ közös produkciója.

Az egyik legnagyobb hatású broadwayi musicalt szövegét Lénárd Róbert adaptálta Miloš Forman kultikus filmje alapján, a rendező a magyarországi Telihay Péter. A darabban az Újvidéki Színház és az Ifjúsági Színház 12 színésze játszik, valamint az újvidéki Művészeti Akadémia 10 növendéke Boris Liješević osztályából.

Az előadás koreográfusa Kovács Gerzson Róbert, az élő zenei kíséretet a Klemm Dávid vezette zenekar biztosítja. A színdarab az Újvidéki Színház, az Ifjúsági Színház, valamint az újvidéki Vizuális Kultúra Fejlesztési Központ együttműködésében valósul meg. A projekt támogatói az Egyesült Államok Nagykövetsége és Újvidék város.

A Hair musicalt Szerbiában először 1969-ben láthatta a közönség a belgrádi Atelje 212 színpadán, Mira Trailović és Zoran Ratković rendezésében.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Danse Noir az Újvidéki Színházban - illusztráció
2020. JANUÁR 20.
[ 13:11 ]
Đorđe Balašević újvidéki énekes-dalszerző tegnap este a Spensen megtartotta hagyományos koncertjét Vízkereszt éjjelén. Teltház előtt lépett fel, s a több mint háromórás koncert során több mint 30 dalt adott elő, egyúttal bejelentette, hogy tavasszal új dalokkal áll elő. Az újvidékiektől és mindenkitől, aki...
2020. JANUÁR 20.
[ 10:59 ]
Bereményi Géza Kossuth- és József Attila-díjas írónak, Balázs Béla-díjas filmrendezőnek ítélte oda idén a Kölcsey-emlékplakettet a Kölcsey Társaság kuratóriuma, az irodalmi elismerést a magyar kultúra napja alkalmából tartott vasárnapi szatmárcsekei ünnepségen vette át a díjazott. A hagyományosan a református...
2020. JANUÁR 19.
[ 15:57 ]
Életének 85. évében szombaton elhunyt Makkai Ádám kétszeres Kossuth-díjas költő, nyelvész, műfordító, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) rendes tagja - tudatta a család az MTI-vel. Makkai Ádám a chicagói University of Illinois nyugalmazott professzora volt, aki sokat tett a magyar irodalom nemzetközi...
2020. JANUÁR 18.
[ 18:51 ]
Beolvasás folyamatban