Kultúra
Orgonakoncert Magyarkanizsán
Betűméret:             
Ma Magyarkanizsán a Szent Őrangyalok plébániatemplomban a délutáni misét követően csodálatos zenei élményben volt része mindazoknak, akik az istentisztelet után még ottmaradtak, és azok sem csalódtak, akik kizárólag azért léptek a templom falai közé, hogy Ella István Liszt-díjas orgonaművész és neje, Bodonyi Katalin páratlan előadásának részesei lehessenek.
Ella István volt az Országos Filharmónia szólistája, ő alapította meg a Budapesti Bach Kórust. Európa-szerte sikerrel szerepelt, valamint Kanadában, Libanonban, Indiában, az USA-ban és Izraelben is fellépett. Orgonaművészként Ella István kiemelkedő nemzetközi díjakat mondhat magáénak. Bodonyi Katalin a Nemzeti Énekkar szólamvezetője.
A művészházaspár előadásában Bach-szerzemények, Liszt-művek, a művésznő tolmácsolásában az Ave Maria, valamint áriák csendültek fel.
A jótékonysági orgonakoncert egyfajta emléket állít az 1981-ben megtörtént esemény kapcsán, amely „orgonaügyként” vált ismertté. Néhány ifjú tanár annak idején orgonakoncertet hallgatott meg a horgosi templomban, ezért a felelőtlenségért az akkori rendszerben meghurcolták a tanárokat és elvesztették állásukat, voltak, akik az országot is elhagyták.
A mai koncerten több pedagógusos is jelen volt, sőt azok is, akik ma már az orgonából szétáradó dallamokat büntetlenül, szabadon élvezhették.
M. I.
Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség az idei évben is felhívja a kiadókat, kiadói tevékenységet is ellátó szervezeteket, hogy vegyenek részt a Vajdasági Szép Magyar Könyv pályázaton, amelyet a Szövetség az év legszebben gondozott magyar nyelvű vajdasági könyveinek társadalmi elismeréseként alapított. A pályázaton...
2023. NOVEMBER 29.
[ 12:06 ]
Válogatás a Szabadkai Városi Múzeum szerzeményeiből 2014 – 2023 címmel nyílik kiállítás november 30-án, csütörtökön 18 órai kezdettel a Szabadkai Városi Múzeum időszaki kiállítótermében. A tárlattal a Szabadkai Városi Múzeum megnyitásának 75. évfordulóját ünneplik meg. A kiállítást a tárlat kurátorai,...
2023. NOVEMBER 28.
[ 22:31 ]
November 30-án, csütörtökön 19.30 órai kezdettel mutatják be a szabadkai Kosztolányi Dezső Színházban Oláh K. Tamás Kifulladás után című verseskötetét. A szerzővel Beke Ottó beszélget. "Oláh K. Tamás költő, teatrológus, dramaturg első kötete, a 2021-ben a Forum Könyvkiadó Intézet gondozásában megjelent...
2023. NOVEMBER 28.
[ 18:37 ]
Beolvasás folyamatban