Kultúra
Orgonakoncert Magyarkanizsán
Betűméret:             
Ma Magyarkanizsán a Szent Őrangyalok plébániatemplomban a délutáni misét követően csodálatos zenei élményben volt része mindazoknak, akik az istentisztelet után még ottmaradtak, és azok sem csalódtak, akik kizárólag azért léptek a templom falai közé, hogy Ella István Liszt-díjas orgonaművész és neje, Bodonyi Katalin páratlan előadásának részesei lehessenek.
Ella István volt az Országos Filharmónia szólistája, ő alapította meg a Budapesti Bach Kórust. Európa-szerte sikerrel szerepelt, valamint Kanadában, Libanonban, Indiában, az USA-ban és Izraelben is fellépett. Orgonaművészként Ella István kiemelkedő nemzetközi díjakat mondhat magáénak. Bodonyi Katalin a Nemzeti Énekkar szólamvezetője.
A művészházaspár előadásában Bach-szerzemények, Liszt-művek, a művésznő tolmácsolásában az Ave Maria, valamint áriák csendültek fel.
A jótékonysági orgonakoncert egyfajta emléket állít az 1981-ben megtörtént esemény kapcsán, amely „orgonaügyként” vált ismertté. Néhány ifjú tanár annak idején orgonakoncertet hallgatott meg a horgosi templomban, ezért a felelőtlenségért az akkori rendszerben meghurcolták a tanárokat és elvesztették állásukat, voltak, akik az országot is elhagyták.
A mai koncerten több pedagógusos is jelen volt, sőt azok is, akik ma már az orgonából szétáradó dallamokat büntetlenül, szabadon élvezhették.
M. I.
Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A hungarikummá vált Magyar népmesék sorozat újabb évaddal tér vissza, és már most nagy várakozás övezi. Az ikonikus rajzfilmsorozat, amely több generáció kedvence lett, ezúttal is a Kecskemétfilm stúdiójában készül. Az évad sorozatrendezője, Csákovics Lajos osztott meg kulisszatitkokat a hirado.hu-val. Az új évad...
2024. OKTÓBER 19.
[ 16:04 ]
Pénteken a zentai kis zsinagógában megrendezett könyvbemutatón Magyar Zoltán Bestiarium Hungaricum - Csodás lények és teremtmények a magyar néphagyományban című, a Cser Kiadó gondozásában megjelent könyvéről Vörös András, a magyarországi kiadó munkatársa beszélgetett a szerzővel és P. Szathmáry Istvánnal, a kötet...
2024. OKTÓBER 18.
[ 21:22 ]
A Vajdasági Vándormozi Egyesület október 21-én, hétfőn 18 órai kezdettel Palicson szervezi meg a Semmelweis című film vetítését a Palics Magyar Művelődési Egyesület épületének nagytermében. A film bemutatását követően a Szabadkához szorosan kapcsolódó Kovács Tamás, a film egyik szereplője mesél...
2024. OKTÓBER 18.
[ 10:41 ]
Beolvasás folyamatban