Magazin
Ezért szeretünk Erdélybe kirándulni a családdal

Erdélybe egyre többen látogatnak el, hiszen a szállások Erdélyben megfizethetők és a környék látnivalókban gazdag. Már nagyon sokan jártak Erdélyben de nem biztos, hogy minden látnivalóra jut idő az első kirándulás alkalmával. Most összeszedtünk pár látnivalót, amik bizonyára sokak tetszését elnyerik.

Kolozsváron érdemes betérni a Botanikus Kertbe, amely Kolozsvár leggyönyörűbb nevezetessége. A városközpont mellett elhelyezkedő 14 hektáros kert lenyűgöző. Itt több mint 10 000 növényfajt láthatunk és a tematikus kertekben biztosan érdemes körülnézni. A kert közelében található a Szent Mihály templom és Mátyás király lovas szobra. Kolozsvártól nem messze található meg a Tordai Sóbánya. A sóbányát 2010-ben újították fel.

Ez nem csak egy földalatti múzeum. Itt óriáskerék, játszótér és csónakázó tó is várja a családokat. Kisgyermekkel utazóknak nagyon ajánljuk ezt a kikapcsolódási lehetőséget. Amíg a szülők a kicsikkel kirándulnak, addig a nagyszülők a bánya mellett megtalálható fürdők egyikében pihenhet és gyógyulhat. Az erdélyi szállások közül itt érdemes a Montprezident panziót választani, amely az Erdélyi Szigethegység Természetvédelmi Parkjában található meg.

A zajtól és stressztől mentes parkban csodálatos szálláslehetőséget nyújt. Itt pihenhetünk, felfedezhetjük a tájat, megnézhetjük az armészkőszirteket, horgászhatunk de vadászhatunk is. A vendégeket a kényelmes berendezésű szobák mellett medencék és szauna is várja. Baráti társaságok vagy nagyobb családok esténként a tábortűz mellett mesélhetik el aznapi erdélyi élményeiket.

Az Erdély szívébe látogatóknak ajánljuk Marosvásárhelyet, amely az egyik legszebb település. Épületei közül a Közigazgatási Palota és a Kultúrpalota megtekintése mindenképpen ajánlott. A Bernády György által építtetett épületeket Jakab Dezső és Komor Marcel tervezték. Marosvásárhelyen található meg a Róth Miksa üvegfestményeinek kiállítása a Tükörteremben. A közigazgatási palota 60 méter magas, amelyről gyönyörű panoráma tárul elénk a városra.

A szálláskínálatból a Dojna & Jenő Panziót érdemes kiválasztani, hiszen a kényelmes szobák mindegyikében tv, telefon és hűtő is megtalálható. A 2000-ben megnyitott panzió osztrák és svájci villákat idéz. Az erdő közelében lévő szálláshely tiszta levegőjű környezettel, biztonságos parkolóval, hatalmas gyümölcsössel, nyári terasszal várja a vendégeket. A panzióban 10 szoba található, így érdemes időben lefoglalni a szállást.

Erdély emblematikus állata a medve, így itt egy medveles kihagyhatatlan program. A medvemegfigyelő állomások felkeresése mindenkinek ajánlott. A Szent-Anna tónál megtalálható biztonságos megfigyelő épületekből mindenki kedvére megtekintheti a medvék mindennapi életét. A medvével így természetes közegében találkozhatnak az érdeklődők.

Egy másik izgalmas kirándulási lehetőség a Kolibica-tó, amely 900 méter magasan fekszik a Kolibica mesterséges víztárolónál. A tó összesen 13 kilométer hosszú, így itt kajakozhatunk, halászhatunk, de még sziklát is mászhatunk. A tó partjáról számtalan túraútvonal indul, amelyek között bármelyik korosztály megtalálja a számára megfelelőt. Emléktárgy gyűjtőknek mindenképpen meg kell tekinteniük Korondot, ahol egy hatalmas kirakodóvásár vár mindenkire. Itt nem csak a virágdíszítésű kerámiákat, hanem számtalan más emléktárgyat is megvásárolhatunk.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Ronnie és Donnie Galyon 68 éves volt. Meghaltak a világ leghosszabb életű összenőtt ikrei - írja a Dayton Daily News-ra hivatkozva ATV.hu. A hasuknál összenőtt férfiak július 4-én haltak meg egy daytoni hospice-ban, Ohio államban. Halálhírüket testvérük, Jim Galyon közölte a helyi médiával. Az ikrek 1951. október...
2020. JÚLIUS 7.
[ 8:54 ]
Apró, egzotikus békát fedeztek fel egy walesi élelmiszerbolt banánjai között, a rejtőzködő kétéltű több mint 8000 kilométert tett meg Kolumbiából - írta a BBC hírportálja hétfőn. A carmarthenshire-i Llanelli város Asda szupermarketének egy éles szemű dolgozója vette észre a hüvelyknyi állatot június 29-én....
2020. JÚLIUS 6.
[ 11:51 ]
Rózsaszínűvé változott egy gleccser az olasz Alpokban. Kutatók szerint a furcsa jelenséget algásodás okozza, az algák elszaporodása pedig az éghajlat-változás, a globális felmelegedés egyik tünete. A lombardiai Gavia-hágó háromezer méter magas pontján kutatók tanulmányozzák az esetet. "Az alga nem veszélyes,...
2020. JÚLIUS 6.
[ 7:36 ]
Beolvasás folyamatban