Magazin
Börtönbüntetést kapott egy szerb embercsempész Nagyatádon

Két év tíz hónap börtönbüntetésre ítélt és öt évre kiutasított Magyarországról egy szerb embercsempészt a Nagyatádi Járásbíróság - tájékoztatta a Somogy Megyei Főügyészség kedden az MTI-t.

Azt írták:

az elsőfokú, nem jogerős határozat szerint a 24 éves férfi pénzért tizenhat, palesztin, egyiptomi és szír állampolgárnak segített a magyar államhatár jogellenes átlépésében.

A vádlott 2020 augusztusában azért érkezett Magyarországra, hogy az állam területére illegálisan belépőket vigyen tovább Ausztria felé. Megbízója kilétére nem derült fény.

A férfi egy dán honosságú, ablaktalan rakterű, így emberek bújtatására és szállítására alkalmas kisteherautóval a szerb-magyar határ közelében, magyar felségterületen vette fel az illegális migránsokat. A déli megyéken keresztül akart velük az osztrák határhoz jutni, de a nagyatádi rendőrök Iharosberényben, egy közúti ellenőrzésen megállították.

Az embercsempész kiszállt a teherautóból és elfutott, de a rendőrök rövid időn belül nyomkövető kutya segítségével elfogták.

A bíróság a férfit vagyoni haszonszerzés végett az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtó embercsempészésben találta bűnösnek.

Az ítélet nem jogerős, ellene az ügyészség súlyosításért, a vádlott és védője felmentésért fellebbezett. (MTI)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Nincs is annál bosszantóbb, amikor egy különösen fontos e-mail hetekig megválaszolatlan marad. Néha az elküldött üzenet sosem ér célba. Minden pillanatban több mint 3.5 ezer e-mailre kerül a spam címke. A digitális termékeket áruló cégek mindennapos küzdelmet folytatnak a spam e-mailek problémájával. Olyan...
2020. DECEMBER 1.
[ 22:49 ]
Az érsekújvári kávézó teljes profilváltással igyekszik átvészelni a járvány miatti nehéz időket. A koronavírus-járvány miatti intézkedéseket Szlovákiában is megsínylik a vendéglátósok, ám egy felvidéki kávézótulajdonos kreatív ötlettel állt elő. Peter Kecskés kávézója egy lakótelepen működik...
2020. DECEMBER 1.
[ 16:33 ]
Új, az online térben zajló művészeti-gasztronómiai kalandra invitálja a művészet és a gasztronómia kedvelőit az újvidéki Matica srpska képtára. A Művészet íze című játék december és január folyamán tart a galéria közösségi oldalain. A játék lényege, hogy minden héten bemutatnak egy-egy olyan műalkotást,...
2020. DECEMBER 1.
[ 13:47 ]
Beolvasás folyamatban