Magazin
Megdőlt az országos melegrekord szombaton Magyarországon
Betűméret:             

Megdőlt az országos melegrekord szombaton: Békéscsabán 18 Celsius-fokig emelkedett a hőmérséklet - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-oldalán.

A várakozásoknak megfelelően 18 fokig emelkedett a hőmérséklet a délkeleti tájakon, vagyis megdőlt az erre a napra vonatkozó országos melegrekord. Az eddigi rekord 17,4 fok volt, amit 1959-ben Békéscsabán mértek - közölték.

A bejegyzéshez készített infografika szerint a második legmelegebb szombaton a Békés vármegyei Eleken volt, itt 17,9 fokot mértek, Sarkadon pedig 17,8 fokot regisztráltak.

A meteorológiai szolgálat bejegyzésében azt is írta, miközben délkeleten tavasz van, az ország nagyobb részén téli idő jellemző. Az infografika szerint a leghidegebbet a Zala vármegyei Nagykutason mérték, itt mínusz 0,5 fok volt a csúcshőmérséklet.

Hozzátették: a nyugati tájakon havazik, a halmazállapot-váltás határa tolódik kelet felé. A Dunántúlon ónos eső is előfordul, emiatt riasztás is érvényes jó pár járásra - jegyezték meg. (MTI)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Botladozó Biden (Videó) - illusztráció
2024. FEBRUÁR 21.
[ 14:22 ]
Saját cipőmárkát mutatott be Donald Trump republikánus elnökjelölt, egy nappal azután, hogy több mint 350 millió dolláros pénzbüntetésre ítélték. Saját cipőmárkát indított Donald Trump. A republikánus elnökjelölt szombaton mutatta be az aranyszínű cipőt a Philadelphiában, a Sneaker Con nevű cipőkonferencián,...
2024. FEBRUÁR 18.
[ 7:48 ]
Hertelendyfalván a Házasság Hete rendezvénysorozat szerdai, Bálint-napi nyitóeseménye után, a második alkalomra péntek este, a Tamási Áron Székely-Magyar Művelődési Egyesület székházában került sor. A közönség Kürtössy Pétert, a Petőfi Sándor Program Ürményházán, Versecen és Nezsényben tevékenykedő...
2024. FEBRUÁR 17.
[ 17:21 ]
A közkedvelt szerbiai téli üdülőhelyen, a Kopaonikon próbált jó üzlet reményében kábítószert árulni egy szabadkai drogdíler. A 26 éves fiatalember nem sokáig terítette a drogot, a rendőrség lecsapott rá egy szállodában. Kábítószer előállítása és forgalmazása miatt eljárás indul ellene. A hatóságok mintegy 60...
2024. FEBRUÁR 16.
[ 9:59 ]
Beolvasás folyamatban