Magyarország
Századvég: Egységesen támogatja a közvélemény a gyermeket nevelő szülők szja-visszatérítését
Betűméret:             

Egységesen támogatja a közvélemény a gyermeket nevelő szülők jövedelemadó-visszatérítését - közölte közvélemény-kutatása alapján a Századvég Alapítvány szombaton az MTI-vel.

A közleményben emlékeztettek: Orbán Viktor miniszterelnök a Magyarország újraindul! címmel megrendezett gazdasági konferencián bejelentette, hogy amennyiben Magyarországnak 2021-ben sikerül elérnie az 5,5 százalékos gazdasági növekedést, a gyermeket nevelő szülőknek a kormányzat visszaadja az átlagjövedelem után befizetett személyi jövedelemadót.

Az alapítvány telefonos, a felnőtt magyar lakosságot a fő demográfiai mutatók mentén reprezentáló közvélemény-kutatásából kiderült, hogy a kedvezménnyel kapcsolatban társadalmi konszenzus alakult ki: a megkérdezettek több mint háromnegyede egyetért a tervezett intézkedéssel, és csak a válaszadók 18 százaléka ellenzi azt.

Az szja-visszatérítés terve pártszimpátiától és gazdasági státusztól függetlenül magas támogatottságot élvez: a baloldali összefogás szimpatizánsainak 79 százaléka is a felvetés mellett áll, és valamennyi vizsgált kategóriában - aktív dolgozók, nyugdíjasok, tanulók, háztartásbeliek, munkanélküliek, gyesen, gyeden lévők - a megkérdezettek több mint 75 százaléka támogatja a kezdeményezést - olvasható a közleményben. (MTI)

Napi.hu, Pulzus Kutató: Elutasítja a szja-visszatérítést a magyarok többsége

Csak a fiatalok, a középfokú végzettséggel bírók és a falusiak szűk többsége támogatja az Orbán Viktor kormányfő által bejelentett új, családosoknak járó támogatást, az szja-visszatérítést.

A magyar választókorú lakosság 52 százaléka valamilyen megfontolásból, de ellenzi a javaslatot - derül ki a Napi.hu és a Pulzus Kutató legújabb reprezentatív felméréséből. (napi.hu)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Trócsányi László csütörtökön közleményben mondott köszönetet azért, hogy a Fidesz-KDNP pártszövetség alkotmánybírói posztra jelölte, de annak egyetemi kötelezettségvállalásai miatt jelenleg nem tud eleget tenni. "Hosszas mérlegelés után arra az elhatározásra jutottam, hogy a megtisztelő felkérésnek -...
2024. MÁRCIUS 28.
[ 12:49 ]
A Velencei Bizottság által megfogalmazott jelentés elfogult, tárgyi tévedésektől hemzseg és politikailag motivált - írta a Szuverenitásvédelmi Hivatal csütörtökön az MTI-hez eljuttatott közleményében. Mint olvasható, a Velencei Bizottság február 15-én és 16-án Budapesten tárgyalásokat folytatott a magyar...
2024. MÁRCIUS 28.
[ 10:34 ]
Orbán Viktor miniszterelnök közösségi oldalán kívánt sok sikert Szentkirályi Alexandra kormányszóvivőnek, a Fidesz főpolgármester-jelöltjének. „Budapesten változás kell” – szögezte le a kormányfő. Karácsony Gergely káoszt teremtett a közlekedésben – erről Szentkirályi Alexandra beszélt a közösségi...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 22:47 ]
Beolvasás folyamatban