Magyarország
Orbán Viktor: Gyermekvédelmi népszavazást kezdeményez a kormány
Betűméret:             

Gyermekvédelmi népszavazást kezdeményez a kormány öt kérdésben - jelentette be a miniszterelnök szerdán.

Orbán Viktor a Facebookon közzétett videóban hangsúlyozta: Brüsszel az elmúlt hetekben egyértelműen megtámadta Magyarországot a gyermekvédelmi törvény miatt. A magyar törvények nem engedik a szexuális propagandát az óvodákban, az iskolákban, a televíziókban és a reklámokban - közölte.

Kiemelte: Brüsszel most az oktatási törvény és a gyermekvédelmi szabályok módosítását követeli. "Sérelmezik, hogy nálunk nem lehetséges az, ami Nyugat-Európában már állandósult", ott az LMBTQ-aktivisták bejárnak az óvodákba és az iskolákba, ők végzik a szexuális felvilágosítást - mondta.

Hozzátette: "nálunk is ezt akarják", ezért a brüsszeli bürokraták fenyegetőznek, kötelezettségszegési eljárásokat indítanak, "vagyis visszaélnek a hatalmukkal".

Kijelentette: "a gyermekeink jövője a tét, ezért ebben a kérdésben nem engedhetünk". Amikor a hazánkra nehezedő nyomás ilyen erős, akkor csak a közös népakarat tudja megvédeni Magyarországot, ezért a kormány úgy döntött, hogy népszavazást kezdeményez öt kérdésben - közölte, majd felsorolta a kérdéseket.

Ezek a kérdések a következők:

  • Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek köznevelési intézményben a szülő hozzájárulása nélkül szexuális irányultságokat bemutató foglalkozást tartsanak?
  • Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekek számára nemi átalakító kezeléseket népszerűsítsenek?
  • Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekek számára is elérhetőek legyenek nemátalakító kezelések?
  • Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek fejlődésüket befolyásoló szexuális médiatartalmakat korlátozás nélkül mutassanak be?
  • Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek a nem megváltoztatását bemutató médiatartalmakat jelenítsenek meg?

Orbán Viktor azt kérte az emberektől, hogy közösen mondjanak nemet ezekre a kérdésekre, ahogy öt évvel ezelőtt is nemet mondtak, amikor "Brüsszel a bevándorlókat akarta rákényszeríteni Magyarországra". Akkor egy népszavazás és a közös népakarat megállította Brüsszelt; egyszer már sikerült, és együtt újra sikerülni fog - jelentette ki. (MTI)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
istván
2021. JÚLIUS 24. [ 13:37 ]

Vajk! Túlpörögtél, válts témát. Mi a véleményed a gumicsontról? Vajdaságban lesz "mozgósítás" a népszavazáson-való részvételre? Én nem népszavazok, meg konzultációzok, rábízom a döntést arra a 4100 000 nemzettársra, akik majd részt-vesznek a szavazáson, vagy azokra, akik nem vesznek részt. Ha nincs 50 %+1 résztvevő, akkor érvénytelen a népszavazás. Nyilván azért emelték 25-ról 50-re az érvényességi határt, hogy az ellenzék ne tudjon népszavaztatni ... Most vissza kellene állítani 25%-ra, majd a szavazás másnapján megint 50%-ra, mert 50% nem lesz, pedig már gyűrik sokan az ingújat ... Másrészről, a törvényt elfogadta a parlament, és utána pár hónapra a témát érintő népszavazáson megkérdez bennünket a kormány, hogy mit szeretnénk. Ez lehet a világon a legdemokratikusabb megoldás, legalábbis a kormány szerint .... Bármilyen lesz a népszavazás eredménye, mit ér, ha nem a törvényalkotást megelőzően kérték a nép véleményét? Propaganda célt szolgál?


Willit
2021. JÚLIUS 24. [ 13:12 ]

És hogy elmagyarázzam, úgy hogy te is meg a Weber is megértsétek, bármelyik Sim kártyát lehet klónozni és egyáltalán nem olyan bonyolult mint a filmeken. pl bemégy a Mobil szolgáltatódhoz és kérsz a kártyádról egy klónt, elméletben azonnal kapsz egyet ingyért, ennyire bonyolult, akkor egy titkos szolgálatnak miért kellene egy program amit rá kell rakni az illető mobiljára és nyomot hagy, különben meg ki halott már olyan kém programról ami olyan nyomot hagy amit néhány harmadosztályú bértollnok visszafejt???? (megmarad az előzményekben mi????) Ja és csak hogy nyugottabban aludj, még a hálószobádban lévő TV kamerája is állandó műsort küld rólad bizonyos cégeknek nem beszélve a laptopodról, PC okos otthon kütyük stb, ezek mind kép hang adatot küldenek rólad erre nem illetékes cégeknek. És te mégse kiabálsz és nem teszel ellenne semmit......


Vajk
2021. JÚLIUS 24. [ 12:54 ]

Ilyen csőlátóktól mint te Willit egyszerűen megáll az agyam!Nézz be az ágy alá,hátha ott lesz az elgurult gyógyszered!


Willit
2021. JÚLIUS 24. [ 12:44 ]

Magyarul Soros Gyuri bácsi írt egy mesét és ezt mindenki beszopta, nonszensz az egész, aki kicsit ért a tchnikához az röhög ezen a gumicsonton, ez csak neked érdekes aki még hisz a Hófehérkében, ha a balos libsi propaganda meséli. de nem hisz az 1+1=2 nek ha azt nem kapja parancsba balról


Vajk
2021. JÚLIUS 23. [ 17:50 ]

Olvasd el figyelmesen istván a Direkt 36 cikkből az idézetet és minden világos lesz. Összesen 17 szerkesztőség – köztük a Washington Post, a Guardian, a Süddeutsche Zeitung, a Die Zeit és a Le Monde – részvételével zajló nemzetközi nyomozást a Forbidden Stories nevű tényfeltáró újságírói hálózat vezette, amely az Amnesty International (AI) jogvédő szervezettel közösen jutott hozzá egy, az NSO ügyfeleinek tevékenységével kapcsolatos adatbázishoz. Ebben több mint 50 ezer olyan telefonszám van, amelyeket a tényfeltáró projekt kutatásai szerint az NSO-ügyfelek megfigyelési célpontként választottak ki2016-tól kezdve a világ több mint 50 országából. Az, hogy az adatbázisban feltűnik egy telefonszám, még nem feltétlenül jelenti azt, hogy a célszemélyek ellen biztosan be is vetették a Pegasust és a telefonjukat fel is törték, de számos esetben a telefonok utólagos vizsgálata bizonyította, hogy valóban behatoltak az NSO programjával a készülékekbe.


istván
2021. JÚLIUS 23. [ 15:03 ]

Kapj a fejedhez Vajk! Azzal vádolod a CIA-t, hogy 50 ország titkosszolgálati rendszerét, annak megfigyelési adatbázisát, vagy a Pegasus gyártójának adatbázisát törték fel, és így a világ összes Pegasus szoftver használójának tevékenységét ellenőrzés alatt tartja? Egyáltalán hogy lehetséges, hogy egy ország megveszi, használja a szoftvert bármilyen megfigyelésre, lehallgatásra, és a szoftver gyártója az összes vevő tevékenységét megfigyelheti, azok tudtával, vagy anélkül? Nagyon nem kerek ez az ügy ...


Willit
2021. JÚLIUS 22. [ 23:50 ]

Most nem értem? Vajk , akkor szerinted a cia hallgatta le azt a 300 magyart vagy ők hallgatták le Macront is????? vagy most MI VAN???, mert ezeket a dolgokat csak az szivárogtathatta ki aki benne volt, ez tény. Még az általad annyira tisztelt Snowden is csak azt tudta kiszivárogtatni amiben részt vett, pl amit az oroszok csináltak, arról nem tehetett semmit közzé....LOL gondolkodj, mielőtt valakit vádolsz, nehogy amerikai vendégeket kapj LOL......


Vajk
2021. JÚLIUS 22. [ 22:48 ]

Csak komunista vagy fasiszta rendszerek hallgatják le a politikai ellenlábasaikat,saját állampolgáraikat!Lehet választani hogy a csuti rezsim melyikhez tartozik.Aki így tart a saját népétől az gyászos véget fog érni!


München
2021. JÚLIUS 22. [ 22:07 ]

Vajk csak kampányol a baloldalnak.


Lale
2021. JÚLIUS 22. [ 20:56 ]

Még nincs vége az ügynek Macron ugyan elővigyázatosságból lecserélte telefonját de NINCS BIZONYÍTÉK hogy lehallgatták. Időközben Marokkó beperelte a kőzetévő szervezeteket álhírek terjesztése miatt.Ideje a jogi lépéseknek. Dehát Vajknak látnoki képességei vannak, jobban tud mindent mint az érintettek ha...ha...ha


Pontosító
2021. JÚLIUS 22. [ 20:32 ]

A Nagy testvér figyel! Azért vannak a titkosszolgálatok, hogy titkolódzanak és hallgatózzanak. Így van ez minden országban. Itt is. Ismét leírom: Amennyiben meg tudod fizetni, lekérheted bárki beszélgetéseit, SMS és MMS forgalmát 2 (két) évre visszamenőleg! Miért nem tiltakoztok, hogy bennetek is lehallgatnak? Vagy nem ismeritek a mondást: A dzsungelben minden ehető - Te is!


Vajk
2021. JÚLIUS 22. [ 19:25 ]

CIA adta le istván azért holtbiztos hogy valódiak az adatok!Lesz még durranás ha közzéteszik a fenmaradt 280 lehalgatott nevet a magyar listáról.


istván
2021. JÚLIUS 22. [ 18:25 ]

Vajk! Felesleg Snowdwnt idézni, mert nem azt bizonyítja, hogy volt-e Magyarországon ilyen lehallgatás. Macront marokkóiak hallgatták le a "tényfeltáró"(?) állítás szerint, amennyiben lesz rá bizonyíték is, majd akkor többet tudunk. Ugyanígy a budapesti kerületi ügyészség vizsgálatáról is. Azt meg nem tudni, ki adta a listát, a cég cáfol. Az ötvenezres listát nem adhatta magyar elhárítási, mert nem lenne logikus, hogy a magyar elhárítás az esetleges megfigyelésein túl azt is látná, hogy az egész világon összességben ki-kit hallgat le. Hogy tudsz ilyen baromságot gondolni? Ilyen információ csak a szoftvert eladó cégnél létezhet.


Vajk
2021. JÚLIUS 22. [ 15:59 ]

Mit gondol istván hogy ki adta át az ötvenezres listát az újságíróknak?Valamely elhárítás aki bizonyítani is tudja hogy a Pegasus listájáról van szó.Gondolja hogy Macron csak úgy hobbiból hívta össze sürgősen a védelmi kabinetjét a lehallgatási ügy miatt!Idézek valakit aki kompetens ilyen ügyekben.Edward Snowden volt amerikai hírszerző szerint a mostani ügy súlyosabb, mint az általa 2013-ban kirobbantott NSA-botrány volt. „Az NSO Group egy profitorientált vállalat. Nem érdeklik őket a törvények, nem érdeklik őket a szabályok. Minden megbízható ügyfélnek eladják a termékeiket, ha úgy érzik, hogy ezt megúszhatják, és nem buknak le. Ez az egész iparág egy hazugságon alapul: azt állítják, hogy életeket védenek és megelőzik a bűnözést, de sok országban, nap mint nap olyan emberek utáni kémkedésre használják ezeket a szoftvereket, akik jogtalanul váltak célpontokká” – mondta Snowden.


istván
2021. JÚLIUS 22. [ 12:58 ]

Vajk! Ha ezzel a gumicsonttal nem tud megbirkózni az ellenzék, akkor hogy tudna kormányozni? A Pegasus ügy "tényfeltárás"(?), -idézőjelben, kérdőjellel-, nem bizonyított, tőled nagyobb ágyú, aki mellesleg a lajstromon van, az sem kezeli tényként, csak feltételezésnek tartja, nem bizonyítottnak. Egyébként attól tartasz, hogy az ellenzéket osztja meg a gumicsont, vagy a szavazóbázisát? Miből feltételezed, hogy ellenzéki érzelmű emberek nem érzik úgy, hogy Brüsszel túltolta a biciklit ? Az tény, hogy irányított kérdések, mint minden nemzeti konzultáció is, de el kell ismerni, hogy minden alapot nélkülözően nem lehet irányított kérdést feltenni. Jobb lett volna kompromisszumos megoldás a törvényt illetően, és az oktatás keretein belül a középiskolákban szigorú szakmai követelményeknek megfelelő ismereteket biztosítani, az alsósok esetében pedig csak azokat a gyerekeket pátyolgatni szakmai szinten, akik esetleg érintetteknek látszanak. NGO-knak meg kuss, meg a gyerek nemváltoztatóinak is!


Willit
2021. JÚLIUS 21. [ 23:38 ]

Őszintén Vajk neked mennyit fizet soros+gyurcsány, mennyiért nyalod ennyire a fagylaltot(s....t)??????, mert ha adnak 1000 eurót lehet én is beszállok segíteni neked....


Vajk
2021. JÚLIUS 21. [ 18:28 ]

Újabb gumicsont, avagy agyhalott, önálló gondolkodásra képtelen embereket hogyan hülyítsünk tovább. De csak kibújt ám a szög a zsákból, hogy itt megint az ellenzék megosztása a lényeg. Érzik hogy a Pegasus-ügy elég kínos ezért ez be kellett dobni valamit a Habony művektől! Viktor, térj a lényegre és csak egy kérdést tegyél föl: Akarja-e ön, hogy kivigyem az országot az Európai Unióból és egy fasza kis közép-ázsiai szintű diktatúrát csináljak belőle?


Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter átadta a Magyar Érdemrend középkeresztjét Jared Kushnernek, Donald Trump volt amerikai elnök főtanácsadójának csütörtökön New Yorkban a magyar-amerikai kapcsolatok megerősítése és a közel-keleti béke érdekében végzett munkájáért. A Külgazdasági és...
2022. SZEPTEMBER 22.
[ 20:18 ]
Navracsics Tibor a KDNP parlamenti képviselőcsoportjában folytatja képviselői munkáját. A területfejlesztési miniszter csütörtökön a közösségi oldalán számolt be erről. Azt írta: köszöni a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) parlamenti képviselőcsoportjának, hogy tagjai kivétel nélkül amellett szavaztak,...
2022. SZEPTEMBER 22.
[ 9:10 ]
Ukrajna és Oroszország háborúja már nem lokális, a szankciók változtatták globális gazdasági háborúvá - mondta a Magyar Nemzet szerda este megjelent írása szerint Orbán Viktor a Fidesz-KDNP kihelyezett frakcióülésén Balatonalmádiban, ahol arra kérte frakciója tagjait: mindent tegyenek meg azért, hogy Európa legkésőbb...
2022. SZEPTEMBER 21.
[ 22:44 ]
Beolvasás folyamatban