Média
A Magyar Szó elbocsátotta Kókai Pétert

A Magyar Szó elbocsátotta Kókai Pétert magánügyeinek végzése miatt – ezt az egykori főszerkesztő, a Magyar Mozgalom civil szervezet jelenlegi zentai képviselője jelentette be ma Szabadkán.

„Az elbocsátás indoka, hogy részt vettem egy sajtótájékoztatón Budapesten május 12-én, előtte pedig nem kértem engedélyt a munkahelyemtől való távolmaradáshoz” – nyilatkozta Kókai Péter a Beta hírügynökségnek.

Az egykori főszerkesztő szerint május 12-én már az MM képviselője volt, tehát nem magánügyek végzéséről volt szó.

„Május 12-én én már az MM zentai képviselője voltam, ezért semmiképpen sincs szó arról, hogy magánügyeket végeztem volna, hanem közfunkciót töltöttem be ott, másfelől pedig egy interjút is készítettem, illetve a Magyar Szóval kapcsolatos marketingügyeket végeztem, ami részét képezi a munkaköri leírásomnak” – magyarázta.

Arra a kérdésre, hogy egy újságíró ezzel egy időben betölthet-e közfunkciót is, Kókai Péter azt válaszolta, hogy a Magyar Mozgalom nem politikai, hanem civil szervezet, amely részt vett a választásokon.

„A községi képviselői tisztség semmiképpen sem állandó munkahely, nem látok ebben összeférhetetlenséget” – nyilatkozta Kókai. (Beta)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Indul a Heti Fortepan - illusztráció
2020. SZEPTEMBER 16.
[ 16:05 ]
A Magyar Szó Lapkiadó Kft. gyermek- és diáklapjait népszerűsítették ma Magyarkanizsán a gyerekek körében. A Mézeskalács, a Jó Pajtás Trianon 100 és a Képes Ifjúság Trianon 100 címet viselő legfrissebb tematikus számait mutatta be Varjú Márta, a Magyar Szó főszerkesztője és Jerasz Anikó, a Magyar Nemzeti Tanács...
2020. SZEPTEMBER 16.
[ 15:46 ]
Átértékelődött a koronavírus alatt megtermelt zöldségek és gyümölcsök jelentősége, mert olyanok is termeltek, akik eddig nem, vagy csak néha fogtak a kezükbe kapát, kaszát, hogy olcsó és egészséges termékeket állítsanak elő maguknak és a családjuknak. A Tisza menti kertbarátok rendszeresen találkozókat szerveznek,...
2020. SZEPTEMBER 16.
[ 9:56 ]
Megjelent a legújabb HÉT NAP 16 oldalas RTV-MELLÉKLETTEL! A HÉT NAP AZ INTERNETEN: www.hetnap.rs E heti, 38. számunk tartalmából kiemeljük: * VILÁGKÉP: Nobel-békedíj Belgrádnak? * Digitális jegybankpénzt „nyomnának”. TÓTH Péter jegyzete * KÉPMÁS: Egyházi hírek * Szerényen ünnepelt Zenta....
2020. SZEPTEMBER 15.
[ 12:51 ]
Beolvasás folyamatban