Média
A Magyar Szó elbocsátotta Kókai Pétert

A Magyar Szó elbocsátotta Kókai Pétert magánügyeinek végzése miatt – ezt az egykori főszerkesztő, a Magyar Mozgalom civil szervezet jelenlegi zentai képviselője jelentette be ma Szabadkán.

„Az elbocsátás indoka, hogy részt vettem egy sajtótájékoztatón Budapesten május 12-én, előtte pedig nem kértem engedélyt a munkahelyemtől való távolmaradáshoz” – nyilatkozta Kókai Péter a Beta hírügynökségnek.

Az egykori főszerkesztő szerint május 12-én már az MM képviselője volt, tehát nem magánügyek végzéséről volt szó.

„Május 12-én én már az MM zentai képviselője voltam, ezért semmiképpen sincs szó arról, hogy magánügyeket végeztem volna, hanem közfunkciót töltöttem be ott, másfelől pedig egy interjút is készítettem, illetve a Magyar Szóval kapcsolatos marketingügyeket végeztem, ami részét képezi a munkaköri leírásomnak” – magyarázta.

Arra a kérdésre, hogy egy újságíró ezzel egy időben betölthet-e közfunkciót is, Kókai Péter azt válaszolta, hogy a Magyar Mozgalom nem politikai, hanem civil szervezet, amely részt vett a választásokon.

„A községi képviselői tisztség semmiképpen sem állandó munkahely, nem látok ebben összeférhetetlenséget” – nyilatkozta Kókai. (Beta)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Közel 140, doktori fokozattal rendelkező személyből álló csoport kérte a Szerbiai Rádió és Televíziótól (RTS), hogy valósan, objektíven és professzionálisan tudósítsanak az aktuális politikai és társadalmi kérdésekről és problémákról. Azt kérik, hogy a hírműsorokban objektív módon tekintsenek valamennyi...
2020. JANUÁR 20.
[ 21:05 ]
Legyen 2020 a te éved! Eljött az új év, amikor bizonyára te is egy rakás fogadalmat teszel annak érdekében, hogy életed szebb és boldogabb legyen. Az év első Jó Pajtásában Hadaró Ancsi is listát készít arról, hogy milyen fontos szempontokat fog figyelembe venni a jövőben, úgy hogy bátran ki is jelenti: készen áll az új...
2020. JANUÁR 15.
[ 12:10 ]
2019. december 3-án tették közzé a 2018-as PISA-tesztelés első eredményeit. A sajtótájékoztatón Angel Gurria, az OECD főtitkára elmondta, hogy az elmúlt két évtizedben a nemzetközi PISA-mérés a legjelentősebb útmutató lett, amely a részt vevő országok számára megmutatja az oktatási rendszerük állapotát a minőség,...
2020. JANUÁR 15.
[ 9:34 ]
Beolvasás folyamatban