Média
Pert nyert a tartomány: Tíz médium működtetőjének kell visszafizetnie a pályázaton nyert pénzeket

A tartományi művelődési, köztájékoztatási és vallási közösségi titkárság megnyerte azokat a pereket, amelyeket még 2011-ben indított tíz médium ellen, amelyek a tartományi költségvetésből szerzett eszközöket nem az előirányzott célokra használták fel.

Összesen 7.064.910,19 dinárról van szó, amelyet a tartományi titkárság médiapályázatain szereztek meg, közölte a Szerbiai Újságírók Egyesülete (UNS).

A Dnevnik Holding AD 4.497.182 dinárt köteles visszafizetni, a Blu médiaközpont 150 ezer dinárt, a Moja Ruma polgári csoport pedig 200 ezer dinárt.

A tartományi titkárság pert nyert továbbá a PPG Marketing i distribucija ellen is, amely 2,5 millió dinárt fog visszafizetni a költségvetésbe, továbbá a Kikindske TNT novine i magazini vállalat 123.671,95 dinárt, az Astra grup 265 ezer dinárt, a Top FM Tim pedig 300 ezer dinárt köteles megtéríteni.

A magyar és szerb nyelven is sugárzó Szenttamási Rádió 510.026,66 dinárt köteles visszafizetni a tartománynak, míg az Avalon vállalat 400 ezer dinárt, az APA-PRES pedig 150 ezer dinárt. (021.rs)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A rejtőzködés és az álcázás mestereinek világába kalauzol a Jó Pajtás legújabb száma. Amikor rejtőzködésről van szó, szinte mindenkinek a kaméleonok hihetetlen színváltoztató képessége jut az eszébe, pedig nem biztos, hogy a kaméleonok nyernék az álcázás mestere címet! Hogy kik szállnak velük versenybe? Például a...
2019. OKTÓBER 9.
[ 12:49 ]
Szakértők arra figyelmeztetnek, hogy drasztikusan csökken a vajdasági termőföldek szervesanyag-készlete. Ha a talajban lévő humusz mennyisége a továbbiakban is ilyen ütemben csökken, akkor a Vajdaságban lévő 1,7 millió hektár termőföld fél évszázad múlva terméketlenné válik – Vígi Zsoldos Zsaklina riportja ...
2019. OKTÓBER 9.
[ 11:14 ]
Első ízben találkoztak külhonban a Magyar Katolikus Újságírók Szövetsége (MAKÚSZ) és a Magyar Kurír szervezésében a sajtóapostolok, országos, egyházmegyei és plébániai médiumok, nyomtatott és elektronikus sajtó, rádiók, honlapok, portálok munkatársai a Kárpát-medence minden részéből. A képzési hétvége...
2019. OKTÓBER 8.
[ 19:31 ]
Beolvasás folyamatban