Média
Jó Pajtás (2020. szeptember 24.): A magyar népmese világában

Mennyire ismered a magyar népmeséket? Ki volt Benedek Elek, a nagy meseíró? Van-e kedvenc meseillusztrációd? A Jó Pajtás legújabb számában ezeket a kérdéseket is feltettük. Szeptember 30-a, a magyar népmese napjának ünnepe alkalmából a mesék mágikus világát mutatjuk be a lapban. Az óbecsei Samu János Általános Iskola tanulói kedvenc meséik világába kalauzolnak el bennünket.

Tudományos rovatunkban a Hold születéséről, összetételéről, formájáról és más érdekes tulajdonságairól olvashattok. Kiderül még a lapból az is, hogy miért vonzza a fény a rovarokat, és hogy miért indul útra minden évben kétszer a különleges királylepke, valamint arról is olvashattok, hogy miben különböznek a kajmánok az aligátoroktól.

Az Iránytű című irodalmi rovatunkban egy izgalmas rádiójáték világába kukkantahattok bele, amelynek humora mellett legnagyobb erőssége kalandos jellege.

Te milyen sportot választanál? A Jó Pajtás eheti számában az íjászathoz igyekszünk kedvet csinálni. Sőt Múltidéző című rovatunkban is az íjfeszítő népek történetét járjuk körül.

Kiadványunkból ezúttal sem maradtak ki népszerű rovataink: a Bizalmas sorok, a Tiniturmix, a Zsibongó, a Vihogi, vagy a fejtörők, nyelvi játékok és a nyereményjáték sem.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Ebben az évben a felvidéki Kövesdi Károly, a magyar7.sk vezető szerkesztője kapta a magyar alapítású nemzetközi újságíródíjat, az Európa-érmet. Az Európa-érem elismerést a Covid-korlátozásokhoz igazítva Kövesdi Károly felvidéki újságírónak virtuálisan nyújtotta át Duray Miklós felvidéki politikus, író...
2020. NOVEMBER 24.
[ 18:53 ]
Megjelent a legújabb HÉT NAP a 16 oldalas RTV-MELLÉKLETTEL és AJÁNDÉKKAL AZ OLVASÓKNAK! A HÉT NAP AZ INTERNETEN: www.hetnap.rs E heti, 48. számunk tartalmából kiemeljük: * A magyar labdarúgás napjára. Tóth Tibor heti jegyzete * VILÁGKÉP: Ausztria tömeges tesztelésre készül. Megállt az élet...
2020. NOVEMBER 24.
[ 10:24 ]
A Magyar Szó mellékleteként szerdán ismét Képes Ifjúság. Röviden a tartalomból: Jogok. Törvények című rovatunkban ezúttal a társadalmi igazságossággal foglalkozunk, azzal hogy milyen szempontból történik meg a javak társadalmi újraelosztása, és hogy mik is ennek a nehézségei. Egyetemistanaplónkban folytatjuk a...
2020. NOVEMBER 23.
[ 13:16 ]
Beolvasás folyamatban