Média
Mától az új épületből sugározza műsorát az Újvidéki Rádió

Az elmúlt 21 évben albérletben működő Újvidéki Rádió magyar szerkesztősége ma kezdte meg a műsorsugárzást a Vajdasági Rádió és Televízió (RTV) új épületéből. Az Újvidéki Rádió magyar szerkesztősége reggel 9 óra 3 perckor sugározta az első műsort, a Hangadó szerdát. Ez azt jelenti, hogy mostantól folyamatosan az új épületből sugározza műsorát a szerkesztőség. Mint mondják, ez jelentős előrelépés mind a szerkesztőség, mind a műsor, valamint a hallgatók számára is.

Gusztony András, az Újvidéki Rádió magyar szerkesztőségének fő- és felelős szerkesztője szerint ez a program 1949. november 29-én kezdte meg a sugárzást, amikor még egy hullámhosszon több szerkesztőség műsorát sugározták.

„Ismétlődik a történelem. 71 évvel ezelőtt az egykori Újvidéki Rádió először magyarul szólalt meg, és most a Vajdasági RTV mint médiaház az új épületből szintén magyarul szólalt meg az első pillanatban. Ez ad egyfajta büszkeséget, egyébként azért van egy jó adag félsz ebben a pillanatban. Ez egy óriási új és modern épület, amelyben ebben a pillanatban egyetlen szerkesztőség dolgozik, az Újvidéki Rádió magyar szerkesztősége, és a technikai személyzet egy része. Mindannyiunk számára új ez a helyzet. Reméljük, hogy hozzá tudunk igazodni”, nyilatkozta Gusztony a Vajdasági Televízió magyar szerkesztőségének.

A rádiós kollégákat fokozatosan követi majd az RTV többi dolgozója, hiszen a médiaház többi szerkesztősége és egyéb szolgálatai is felköltöznek majd az új épületbe.

Az időkapszula elhelyezése óta két év telt el, akkor vette kezdetét az építkezés a médiaház régi, lebombázott épületének helyén. Az új épület 17.350 négyzetméteres, 5 televíziós és 5 multifunkcionális rádiós stúdióval rendelkezik, amelyekből a szerb mellett 15 kisebbségi nyelven sugároznak majd műsorokat. (RTV)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Elindult a jelentkezés a Dal 2021-re - illusztráció
2020. OKTÓBER 15.
[ 15:56 ]
Megjelent a legújabb HÉT NAP 16 oldalas RTV-MELLÉKLETTEL! A HÉT NAP AZ INTERNETEN: www.hetnap.rs E heti, 42. számunk tartalmából kiemeljük: * Kormányalakításra várva. Kartali Róbert heti jegyzete * A vajdasági származású Ördög Alen nyerte meg a Nemzeti Vágtát * BELGRÁDI SZEMMEL: Egy fontos...
2020. OKTÓBER 13.
[ 12:28 ]
A közmédia és a Hagyományok Háza közös műsora október harmadik hetében a legendás felvidéki prímásra, Potta Gézára emlékezik. A zenei válogatásban a Kassa-vidéki magyar vonószenének utolsó nagy alakja muzsikál. A Kossuth Rádió „Hajnali”- Népzenei összeállítás korán kelőknek című műsor követői az...
2020. OKTÓBER 8.
[ 10:24 ]
Hogyan leplezzük le a dezinformációt? - erről beszélgetünk oktober 8-án, csütörtökön 19 órai kezdettel a T-MA című élőműsor-sorozatunk második adásában, melyet a Vajdasági Újságírók Független Egyesülete valósít meg az Újvidéki Újságíró-iskola A média- és információs műveltség elősegítése, valamint a...
2020. OKTÓBER 7.
[ 14:17 ]
Beolvasás folyamatban