Média
Mától az új épületből sugározza műsorát az Újvidéki Rádió
Betűméret:             

Az elmúlt 21 évben albérletben működő Újvidéki Rádió magyar szerkesztősége ma kezdte meg a műsorsugárzást a Vajdasági Rádió és Televízió (RTV) új épületéből. Az Újvidéki Rádió magyar szerkesztősége reggel 9 óra 3 perckor sugározta az első műsort, a Hangadó szerdát. Ez azt jelenti, hogy mostantól folyamatosan az új épületből sugározza műsorát a szerkesztőség. Mint mondják, ez jelentős előrelépés mind a szerkesztőség, mind a műsor, valamint a hallgatók számára is.

Gusztony András, az Újvidéki Rádió magyar szerkesztőségének fő- és felelős szerkesztője szerint ez a program 1949. november 29-én kezdte meg a sugárzást, amikor még egy hullámhosszon több szerkesztőség műsorát sugározták.

„Ismétlődik a történelem. 71 évvel ezelőtt az egykori Újvidéki Rádió először magyarul szólalt meg, és most a Vajdasági RTV mint médiaház az új épületből szintén magyarul szólalt meg az első pillanatban. Ez ad egyfajta büszkeséget, egyébként azért van egy jó adag félsz ebben a pillanatban. Ez egy óriási új és modern épület, amelyben ebben a pillanatban egyetlen szerkesztőség dolgozik, az Újvidéki Rádió magyar szerkesztősége, és a technikai személyzet egy része. Mindannyiunk számára új ez a helyzet. Reméljük, hogy hozzá tudunk igazodni”, nyilatkozta Gusztony a Vajdasági Televízió magyar szerkesztőségének.

A rádiós kollégákat fokozatosan követi majd az RTV többi dolgozója, hiszen a médiaház többi szerkesztősége és egyéb szolgálatai is felköltöznek majd az új épületbe.

Az időkapszula elhelyezése óta két év telt el, akkor vette kezdetét az építkezés a médiaház régi, lebombázott épületének helyén. Az új épület 17.350 négyzetméteres, 5 televíziós és 5 multifunkcionális rádiós stúdióval rendelkezik, amelyekből a szerb mellett 15 kisebbségi nyelven sugároznak majd műsorokat. (RTV)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Elindult a Nemzeti Sportrádió - illusztráció
2024. JÚNIUS 14.
[ 10:15 ]
Mennyire drámai a Vajdasági Magyar Szövetség erodálódása? Kell-e tartania a kisebbségi érdekvédelmi szervezetnek attól, hogy a Szerb Haladó Párt előbb-utóbb bekebelezi? Miért nem tudott győzni az egyesült ellenzék Újvidéken? Mennyire lejtett a pálya, és mi szükséges ahhoz, hogy megérjen a rendszerváltás Szerbiában?...
2024. JÚNIUS 12.
[ 9:26 ]
Hascák Mária „Nincs is itt haszna szépszónak s imának, / csak harcnak és a hatalom nyilának” P. Maklári Éva A gólya Vári Fábián László A halál és a feltámadás között Felföldi László ...
2024. JÚNIUS 11.
[ 21:55 ]
Megjelent a legújabb HÉT NAP 16 oldalas RTV-MELLÉKLETTEL! A HÉT NAP AZ INTERNETEN: www.hetnap.rs E heti, 24. számunk tartalmából kiemeljük: * Átverések mindenhol. Apró József heti jegyzete * VILÁGKÉP: Európa jobbra tolódott. Az Európai Néppárt szerezte a legtöbb mandátumot * Ismét magyar az űrben!...
2024. JÚNIUS 11.
[ 16:04 ]
Beolvasás folyamatban