Média
Jó Pajtás (2020. november 19.): A képzeletnek még a vírus sem szabhat határt

A Jó Pajtás legújabb számában az újvidéki Petőfi Sándor iskola tanulói arról mesélnek, hogy a képzeletnek még a vírus sem szabhat határt. Az ötödik és hatodik osztályos diákok elmondták, hogy ha tehetnék, hova utaznának el a világban vagy akár a bolygón kívül…

Nagy udvara van a holdvilágnak címmel szervezték meg a Ricsaj Népművészeti Találkozót, amelyről képes riportban számolunk be.

Elkezdődött a madáretetés ideje. Hogy most pontosan mit is érdemes az etetőbe tenni, és hogy azok melyik szárnyas barátainkat vonzzák, kiderül a Jó Pajtás legfrissebb számából. Egy aranyos kis emlős, az elefántcickány jellemzőiről is olvashattok a lapban.

Léteznek nehezen megragadható, nehezen elképzelhető dolgok. A nyelv az, ami segítségünkre van, hogy kifejezhessük az elvont fogalmakat. Az Iránytűben Esterházy Péter alkotásában mélyülünk el.

Barangolás történelmünkben című új rovatunkban a következő kérdésekre kaphattok választ: mit jelent a nemzetiség fogalma és mi is az a népszámlálás. A Sztárvilágban is történelmi vizekre evezünk. A legújabb sorozatokról számolunk be nektek.

Olvashattok még a Jó Pajtásban a 13-as számról, a leves eredetéről, a tenisz jellemzőiről és a legújabb divatjelenségekről is.

Játsszunk együtt idén is! Karácsonyi nyereményjátékunk első szelvényét a 26. oldalon találod. Érdemes összegyűjteni a szelvényeket, hiszen december közepén értékes nyeremények várnak rád!

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Huszonöt év fegyházban letöltendő szabadságvesztésre súlyosbította szerdán a pozsonyi legfelsőbb bíróság Miroslav Marček büntetését, akit Ján Kuciak szlovák oknyomozó újságíró és barátnője közel három évvel ezelőtti, nagy botrányt és politikai viharokat is kiváltó meggyilkolása és egy további gyilkosság...
2020. DECEMBER 2.
[ 12:59 ]
Egymásnak sokszor ellentmondó minisztériumi rendeletek, katonák az ajtó előtt, feszített tempó és egyéni felelősség – mindezek együtt jellemzik a szociális intézményeket a koronavírus-járvány ideje alatt. Arról, hogy milyen nehézségekkel szembesülnek a mai napig az említett intézmények, a nagykikindai Misericordia...
2020. DECEMBER 2.
[ 10:32 ]
A 2021-es költségvetés-javaslatban nem szerepel a Szerbiai Rádió és Televízió (RTS), ez lesz az első alkalom 2015 óta, hogy a szerb közszolgálati média nem kap pénzt az államkasszából, míg a Vajdasági Rádió és Televízió (RTV) a korábbi évekhez hasonlóan, 900 millió dinárt kap. A törvény, amely a...
2020. DECEMBER 1.
[ 15:45 ]
Beolvasás folyamatban