Sport
Koszovói reagálás a szerb válogatott szövetségi kapitányának anyázására nemzeti alapon
A Koszovói Labdarúgó Szövetség elnöke: Jugoszláviában Piksinek szurkoltunk, kellemetlenül meglepődtem a sértésein
Betűméret:             

Agim Ademi, a Koszovói Labdarúgó Szövetség elnöke azt állítja, kellemetlen meglepetésként érte őt az, hogy Dragan Stojković Piksi a mérkőzés hevében nemzeti alapon sértegette őket.

„Nem számítottam arra, hogy egy olyan legenda, mint Piksi az albán anyánkat fogja szidni. Jugoszlávia legendás játékosa volt, szurkoltunk neki, amíg közös államban éltünk, élveztük a cselezését és a képességeit, élőben is néztük az akkori első ligában. Sok koszovói albán szerette őt, mint focistát, és most meglepődtek, hogy így viselkedett, főként egy olyan meccsen, ahol nem Koszovó, hanem Svájc ellen játszottak”, nyilatkozta Ademi a Danasnak.

Hozzátette, az ilyesmi még a lelátón ülő szurkolókhoz sem illik, nemhogy a meccs résztvevőjéhez.

A Koszovói Labdarúgó Szövetség feljelentette Stojković helytelen magatartását a FIFA-nak, Ademi pedig hozzátette, hogy nem szeretne találgatni, hogy mi lesz a döntés.

„A FIFA és az UEFA nem tolerálja a nacionalizmust és a nemzeti türelmetlenséget, de most már rajtuk múlik, hogy milyen büntetést szabnak ki. A zászló is kellemetlenül meglepett minket (Szerbia térképe Koszovóval, amelyen az állt, hogy nincs megadás) az öltözőben. Ez tényleg nem illik a szerb labdarúgókhoz. Ezeknek az ügyeknek a megoldását a politikára és a politikusokra kell bíznunk. A sportnak össze kell fognia az embereket, nem pedig nemzeti feszültségeket kelteni és gyűlöletet terjeszteni. Szerbia és Koszovó labdarúgóinak barátságos meccset kell játszaniuk, és meg kell mutatniuk, hogy a futball és a sport egyesíti az embereket, nem pedig elválasztja őket”, nyilatkozta Ademi.

Ademi megjegyezte, hogy a Koszovói és a Szerbiai Labdarúgó Szövetség kiválóan együttműködik a FIFA és az UEFA szervezeteken belül.

Dragan Stojković Piksi szerb edzőről videofelvétel készült a Szerbia–Svájc meccsen, amint Dušan Vlahović gólja után azt kiabálta (ahogy azt a szájáról le lehet olvasni), hogy „J.... vam šiptarsku majku u p...”.

Szerbia válogatottját a svájciak 3:2-re győzték le.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Lazio
2022. DECEMBER 7. [ 10:54 ]

"Piksi " sohasem tartozott a legélesebb kések közé a fiókban.


Australian Open: Szabalenka a női bajnok - illusztráció
2023. JANUÁR 28.
[ 13:04 ]
A magyar férfi kézilabda-válogatott 40-23-ra kikapott a címvédő Dániától az olimpiai kvalifikációs világbajnokság negyeddöntőjében, szerdán Stockholmban. Lékai Máté és Bodó Richárd hat-hat, a túloldalon Mathias Gidsel kilenc, Simon Pytlick nyolc gólt szerzett. A magyarok a csoportkört és a középdöntőt is...
2023. JANUÁR 25.
[ 19:54 ]
Sajtóhírek szerint fordulat állhat be Lionel Messi ügyében és a hétszeres aranylabdás futballista mégis távozhat a Paris Saint-Germain együttesétől. Több médium is arról számolt be, hogy a hőn áhított világbajnoki trófea decemberi elhódítása után a 35 esztendős támadónak már nincs olyan címe, amit...
2023. JANUÁR 25.
[ 12:45 ]
Az ausztrál nyílt teniszbajnokság nyolcaddöntőjében Novak Đoković alig több mint kétórányi játék után, nagyon könnyedén legyőzte a hazai pályán versenyző De Minaurt. A negyedik helyen kiemelt szerb teniszező 6:2, 6:1, 6:2 arányban diadalmaskodott a legjobb 16 között. Az egykori világelső a negyeddöntőben az orosz...
2023. JANUÁR 23.
[ 11:48 ]
Beolvasás folyamatban