Szerbia
Nyolc év kellett a Ceca elleni vádemeléshez
Ivica Dačić szerb belügyminiszter ma közölte, hogy a Svetlana Ražnatović (a képen), az Obilić labdarúgóklub volt elnöke és ismert énekesnő elleni vádakkal majd a bíróság foglalkozik, és elvetette azokat a spekulációkat, melyek szerint ő halogatta a vádemelést az énekesnő ellen. Dačić Belgrádban újságíróknak elmondta, hogy nem tájékozott a vádirat ügyében, s ez olyan dolog amellyel majd a bíróságok foglalkoznak.
Tomo Zorić, a Köztársasági Ügyészség szóvivője ma elmondta, hogy ebben az intézményben tudatában vannak annak, hogy nyolc év hosszú idő a vádemeléshez, de ennyi idő szükséges volt a bíróságilag hiteles bizonyítékok begyűjtéséhez. Az ügyészség Svetlana Ražnatović ellen az Obilich tíz játékosának jogszerűtlen eladása, továbbá 11 pisztoly birtoklása miatt emelt vádat. Az eladás 2000 és 2003 között történt. Vádemelés történt Svetlana Ražnatović nővére, Lidija Veličković Ocokoljić ellen is, aki a klubban titkárnő volt, továbbá a klub volt vezetői, Dragiša Binić és Jovan Dimitrijević ellen. Valamennyiük elleni hivatali visszaélés a vád.
Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Az elmúlt huszonnégy órában 247 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak, a vizsgált időszakban összesen 9100 tesztet végeztek el. A vírus okozta szövődmények következtében 3 személy halt meg. Jelenleg 78 páciens szorul mesterséges lélegeztetésre.
2020. AUGUSZTUS 13.
[ 15:05 ]
A tanügyi dolgozók négy reprezentatív szakszervezete ma tárgyalt Mladen Šarčević oktatási miniszterrel a közelgő tanév oktatási modelljeiről. Ružica Todić Brdarić, a Függetlenség tanügyi dolgozók ágazati szakszervezete képviselője elmondta, hogy a találkozón elemezték a felkínált oktatási modelleket, és...
2020. AUGUSZTUS 13.
[ 14:42 ]
A hatalmas bevételkiesés ellenére sem emeli meg az idén az útdíjakat a Szerbia Útjai Közvállalat, nyilatkozta Zoran Drobnjak megbízott igazgató. A lecsökkent forgalom miatt most 40-45 millió euróval kevesebb bevételre számítanak. Augusztus elejétől mostanáig 5,4 millióval kevesebb jármű haladt át az autóutakon, mint...
2020. AUGUSZTUS 13.
[ 13:39 ]
Beolvasás folyamatban